RX 590 Oyun Testlerinde 73 Derece Olması Normal mi?

lipente

Decapat
Arkadaşlar ben sistem toplayacağım ve bu ekran kartını tercih edeceğim büyük ihtimalle, oyun testi yaparken ekran kartı 73 dereceleri buluyor. Bu dereceler yüksek midir yoksa kabul edilebilir mi ?

@lipente
Kullandıkları test sisteminin diğer özellikleri, bileşenleri nelerdir?

Büyük ihtimalle besleyebilecek bir işlemci ve RAM ile yapılmıştır. O halde yüksek ayarlarda ve 1080p oynayışta o değerler normaldir. Bu biraz da ekran kartının malzeme yapısına bağlıdır. Örneğin kaç fanlı, soğutma bloğu nasıl, fanların türü ne vb. etmenler, ısı değerlerini etkileyebilir.

Benim de sistemim AMD tabanlı olduğundan RX590 modelinin ASUS üretimi ürününü tercih ettim(3 fanı var). Eğer sizin baktığınız testte kullanılan ürün Sapphire üretimi, ya da XFX ise bu modellerde yüksek sıcaklık görülmesi normaldir. Haliyle 2 fanlı modellerdir bunlar.

@lipente

Büyük ihtimalle besleyebilecek bir işlemci ve RAM ile yapılmıştır. O halde yüksek ayarlarda ve 1080p oynayışta o değerler normaldir. Bu biraz da ekran kartının malzeme yapısına bağlıdır. Örneğin kaç fanlı, soğutma bloğu nasıl, fanların türü ne vb. etmenler, ısı değerlerini etkileyebilir.

Benim de sistemim AMD tabanlı olduğundan RX590 modelinin ASUS üretimi ürününü tercih ettim(3 fanı var). Eğer sizin baktığınız testte kullanılan ürün Sapphire üretimi, ya da XFX ise bu modellerde yüksek sıcaklık görülmesi normaldir. Haliyle 2 fanlı modellerdir bunlar.
kusura bakmayın biraz eski konuya yazıyorum ama hocam aynı ekran kartını ben 2 gün önce aldım Mesela CS GO'da 65 Derece oluyor ve fanlar başlıyor hızla dönmeye birazcık gürültülü oluyor normal mi ?

@lipente

Bende 2 fanlı msı RX 509 var, %99 yük altında oda sıcaklığı 32 derece iken %34 otomatik fan hızında 68 derece en fazla oluyor.

kusura bakmayın biraz eski konuya yazıyorum ama hocam aynı ekran kartını ben 2 gün önce aldım Mesela CS GO'da 65 Derece oluyor ve fanlar başlıyor hızla dönmeye birazcık gürültülü oluyor normal mi ?

Normaldir hocam. Eğer çok sesli oluyorsa manuel ayarlayın mesela 70 derece olunca %90 dönsün gibi.

Bende 2 fanlı msı RX 509 var, %99 yük altında oda sıcaklığı 32 derece iken %34 otomatik fan hızında 68 derece en fazla oluyor.

%99 yük fakat nasıl bir yük bu da önemli. Oyun ve stres testi oranları değişkenlik gösterebilir. Kaç dakika yükte bu dereceyi elde ettiniz, o da önemli bir ayrıntı.

Tabii olarak en önemlisi de kasanın hava akış kalitesidir. Eğer stabil bir şekilde bu değerleri elde ediyorsanız, iyi hava akışı olan bir kasanız olmalı. Eğer öyleyse sevindirici.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı