RX 590 Oyunda Görüntü Gitme Problemi

omertepe

Kilopat
Daha fazla  
Sistemi bugün topladım, driverları sitelerinden kurdum. PUBG yükledim PC'ye ama oyuna girdim 2 dakika sonra monitör no signal hatası verdi. Birkaç kere denedim bunu her seferinde aynısı oldu ve sanırsam bu hatayı verince ekran kartı fanı delicesine çalışmaya başlıyor. Sorun nedir, çözümü nedir bilen var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm değil ama şöyle söyleyeyim, görev yöneticisinde Radeon Host Application'ı kapattığımda hiç bir problem görmüyorum.
Kapatmadığım zamanlar, bilgisayar uyku moduna girdiğinde bir daha uyanmıyordu. 2-3 kere reset attıktan sonra görüntü geliyordu. Ve o bahsettiğin cızırtı sesi bende de mevcuttu. Sorunun kaynağını bilmiyorum ama bu uygulamayı kapatınca düzeldi. Umarım sorunu çözebiliriz.

hocam aynı problem bendede var çızırtısından tut no signal diyip bilgisayarın donnmasına kadar nasıl bir yol izlediniz yardımcı olabilirmisiniz mesaj olarak telefon nonuzu alabilirmiyim wp dan konuşsak
Ekran kartını servise gönderdim 3 kontrolden sonra arızalı olduğunu ve yenisini gondereceklerini söylediler geldiğinde tekrar kurdum sürücüleri ve recommended olanı kurdum. Radeon chill diye bir ayar vardı birde onu etkinleştirmedim sanırım stabil çalışmıyor daha. Sorunum ortadan kalktı ama hâlâ cızırtı sesi geliyor sanırım kronik bir sorun o. Servise göndermek istemezsen sürücüleri kaldırıp tekrardan recommended olanı kurup Radeon chill ayarını etkinleştirmemeyi dene. Sorunun çözülecektir büyük ihtimalle. Ama yinede çözülmezse mutlaka garantiye gönder.

Sent from my PRA-LX1 using Technopat mobile app

Ekran kartını servise gönderdim 3 kontrolden sonra arızalı olduğunu ve yenisini gondereceklerini söylediler geldiğinde tekrar kurdum sürücüleri ve recommended olanı kurdum. Radeon chill diye bir ayar vardı birde onu etkinleştirmedim sanırım stabil çalışmıyor daha. Sorunum ortadan kalktı ama hâlâ cızırtı sesi geliyor sanırım kronik bir sorun o. Servise göndermek istemezsen sürücüleri kaldırıp tekrardan recommended olanı kurup Radeon chill ayarını etkinleştirmemeyi dene. Sorunun çözülecektir büyük ihtimalle. Ama yinede çözülmezse mutlaka garantiye gönder.

Sent from my PRA-LX1 using Technopat mobile app
Cevabınız için teşekkür ederim yalnız Buradaki driverlar da "recommended " gibi bir ifade yok bana link verebilir misiniz hangisini indireyim ?

Cevabınız için teşekkür ederim yalnız Buradaki driverlar da "recommended " gibi bir ifade yok bana link verebilir misiniz hangisini indireyim ?
Konu hortlamis gibi olacak ama yeni gördüm bildirimini. Ben oradan eski bir sürümü indirip driverları kurulduğunda yeni güncelleme uyarısı geliyor. Orada mevcut sürüm güncel sürüm optional ve recommended sürümleri göreceksin. Yanlış hatırlamıyorsam 19.1.1 sürümüydu eğer sorunun hâlâ devam ediyorsa deneyebilirsin. Yada çoktan servise göndermişsindir diye umuyorum.

Hocam Rx 590 ın performansı nasıl almayı düsünüyorum tavsiye edermisin ?
Fiyatına göre gayet iyi bir ürün bence 1080p de güncel tüm oyunları 60fps üstü rahat oynarsın. Ben freesync kullandığım için maksimum oyunlarda kaç fps aldığını net bilmiyorum. Monitörüm 75hz ve şu aralar çoğunlukla pubg oynuyorum. Ultra ayarlarda 75 sabit FPS veriyor hiç düşmüyor. Freesync kapatırsam 100 ü aştığı oluyor. Bir ara da Far Cry 5 oynamıştım onda da ultrada 65-80 FPS arası gidip geliyordu. Yani 1080p oyun oynamak istiyorsan fiyatına göre bire bir. Ama 2k da 50-60 FPS gibi düzeylere düşebiliyor.

Fiyatına göre gayet iyi bir ürün bence 1080p de güncel tüm oyunları 60fps üstü rahat oynarsın. Ben freesync kullandığım için maksimum oyunlarda kaç fps aldığını net bilmiyorum. Monitörüm 75hz ve şu aralar çoğunlukla pubg oynuyorum. Ultra ayarlarda 75 sabit FPS veriyor hiç düşmüyor. Freesync kapatırsam 100 ü aştığı oluyor. Bir ara da Far Cry 5 oynamıştım onda da ultrada 65-80 FPS arası gidip geliyordu. Yani 1080p oyun oynamak istiyorsan fiyatına göre bire bir. Ama 2k da 50-60 FPS gibi düzeylere düşebiliyor.
1080p ultra da oynuyacam rx 590 nitro 8gb special edition almayı düşünüyordum tavsiyen icin tesekkurler

1080p ultra da oynuyacam rx 590 nitro 8gb special edition almayı düşünüyordum tavsiyen icin tesekkurler
Bende de Special Black Edition var. Fiyat konusunda araştırma yapıyorsan konuda da söylemiştim sanırım yukko dan uygun fiyata alabilirsin ayrıca çok güvenilir müşteri hizmetleri harika ve garanti servisi ondan da harika.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı