RX 590 sistem düşük performans veriyor

furkancaliskan

Centipat
Daha fazla  
RAM
16x2 3600mhz ram
SSD veya HDD modeli
240gb ssd
Ekran kartı
rx 590
Anakart
b450m s2h
İşlemci
Ryzen 5 2600
Merhaba arkadaşlar sistemim RX 590 Ryzen 2600 16x2 GB RAM B450M S2H anakart ve internetten baktığımda insanlar neredeyse aynı sistemle Marvel Spider-Man oyununda high ayarlarda 60 FPS alıyor ben ise Low ayarlarda bile 20-25 FPS alıyorum bunun nedeni ne olabilir? Sürücülerim güncel.

Son düzenleyen: Moderatör:
DDU ile bütün driver'ları silip AMD Auto-Detection tool ile tekrar kurun ve kurulu değil ise AMD B450 chipset sürücülerini kurun. BIOS güncelleyin.

Normalde tavsiye edilmez ama UserBench yapabilir misiniz? O sitein karşılaştırma skorları yanlış ama en azından neyde yanlışlık var anlamış oluruz.

Merhaba arkadaşlar sistemim RX 590 Ryzen 2600 16x2 GB RAM B450M S2H anakart ve internetten baktığımda insanlar neredeyse aynı sistemle Marvel Spider-Man oyununda high ayarlarda 60 FPS alıyor ben ise Low ayarlarda bile 20-25 FPS alıyorum bunun nedeni ne olabilir? Sürücülerim güncel.

Merhaba bu linkten DDU'yu indirin ve bilgisayarı güvenli modda başltın eğer güvenli modda başlatmayı bilmiyorsanız Windows tuşu ve X tuşuna aynı anda basıp yeniden başlat deyin ardından gerisini bulursunuz DDU ile ekran kartı driverini sildikten sonra bu linkten yeniden kurun kurulum ekranında gelişmiş seçeneklerden fabrika ayarlarında dönü seçin ve driver onliy seçeneği ile kurun ve oyuna girip düzelip düzelmediğini bakın. Bir de PS'unuz kaç wat ve marka modeli ne.

Kartın sürücüsünü düzgün kurdunuz mu? Sıcaklık değerleri nasıl?

Kartın sürücüsünü düzgün kurdunuz mu? Sıcaklık değerleri nasıl?

Kendi sitesinden en güncel versiyonunu kurdum siz deyince baktım CPU sıcaklığı 90 dereceleri buluyor sanırım yeni bir CPU fanı alıp termal macun yenilemem lazım.

DDU ile bütün Driver'ları silip AMD Auto-Detection tool ile tekrar kurun ve kurulu değil ise AMD B450 chipset sürücülerini kurun. BIOS güncelleyin.

Normalde tavsiye edilmez ama UserBench yapabilir misiniz? O sitein karşılaştırma skorları yanlış ama en azından neyde yanlışlık var

Userbench sonucum böyle

Darboğaz oluyor gibi, bende de 3600 var. 32 GB RAM'de o sisteme biraz fazla

16'sını çıkarayım bari

Dosya Ekleri

• resim_2023-09-30_152020423.png
    resim_2023-09-30_152020423.png
    280,6 KB · Görüntüleme: 30
Kendi sitesinden en güncel versiyonunu kurdum siz deyince baktım CPU sıcaklığı 90 dereceleri buluyor sanırım yeni bir CPU fanı alıp termal macun yenilemem lazım.

Userbench sonucum böyle

16'sını çıkarayım bari
O zamanda tek kanal 3200 yavaş çalışır hocam boş verin kalsın böyle.

Merhaba bu linkten DDU'yu indirin ve bilgisayarı güvenli modda başltın eğer güvenli modda başlatmayı bilmiyorsanız Windows tuşu ve X tuşuna aynı anda basıp yeniden başlat deyin ardından gerisini bulursunuz DDU ile ekran kartı driverini sildikten sonra bu linkten yeniden kurun kurulum ekranında gelişmiş seçeneklerden fabrika ayarlarında dönü seçin ve driver onliy seçeneği ile kurun ve oyuna girip düzelip düzelmediğini bakın. Bir de PS'unuz kaç wat ve marka modeli ne.

Sanırım 500w markasını bilmiyorum

Driverlarımın güncel olduğundan eminim de cpum boşta 75 oyunda 90'lara çıkıyor sanırım termal macun yenilemem lazım AMD uygulamasında peformans sınırda diyor CPU zorlanıyor galiba

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı