RX 590 Sistem Oyundan Atma Ve Donma Problemlerinin Çözümü

Satsui

Femtopat
RX 590 kullanıcılarının yaşadığı sorunlara çözüm getirebilecek bir konu açmak istedim.

Kartında kilitlenme ve oyunlardan atma sorunu yaşayan kullanıcılar için birkaç tavsiyem olacak.

1. ve en iyi çözüm yolu anakartınızın " agesa comboam4Pi 1.0. 0. 6 " BIOS güncellemesi desteğine sahip olması. Anakart modellerinin listesini alt kısımda paylaşacağım.

Yakın zamanda gelen bu güncelleme anladığım kadarıyla ekran kartlarımızın güç kontrolünü stabil hale getirip kartın daha kararlı çalışmasını sağlıyor.

2. çözüm yolumuz ise ekran kartımızın güç limitini arttırmak. Bu yolu anakartının " agesa comboam4Pi 1.0. 0. 6 " desteği olmayan kullanıcılar için tavsiye ediyorum.

Önemli not: Güç limiti veren kullanıcıların kartlarının fan ayarlarını da yapmayı ihmal etmesin. (80 dereceyi geçmeyecek şekilde)

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    56,9 KB · Görüntüleme: 122
  • 2.jpg
    2.jpg
    35,3 KB · Görüntüleme: 66
ustam net bir şey söyleyemem ama ya kartsal bir problem vardır ya da soğutma yönünde bir problem vardır ben fanımı %100 hızına aldığım taktirde kartım 70 dereceyi zor görüyor ve çekirdek hızım da normalden yüksek frekansa sahip.

güç kaynağından yana sıkıntı olacağını sanmıyorum kart zaten 200w güç bile tüketmiyor.

şu şekilde yapıp dener misiniz "değişiklikleri uygula demeyi de unutmayın"(güç ayarları sizin için önerdiğim):
Yok %100 fan hızını yapınca tabi 88 derece olmuyordu. Yaptığım testlerde %75 fan hızını kullandım hep. Sonrası cidden baş ağrıtıyor. Yani tamamen XFX modelinin berbat bir soğutması başka bir şey değil. Hocam ama önemli olan 12V kanalından ne kadar güç verdiği PSU modelinin. Yani RX 590 modelinden bahsediyoruz. Tabi ilk başta PSU değiştirmek yerine tavsiye ettiğimiz ayarları uygulasın arkadaş.

Yok %100 fan hızını yapınca tabi 88 derece olmuyordu. Yaptığım testlerde %75 fan hızını kullandım hep. Sonrası cidden baş ağrıtıyor. Yani tamamen XFX modelinin berbat bir soğutması başka bir şey değil. Hocam ama önemli olan 12V kanalından ne kadar güç verdiği PSU modelinin. Yani RX 590 modelinden bahsediyoruz. Tabi ilk başta PSU değiştirmek yerine tavsiye ettiğimiz ayarları uygulasın arkadaş.
usta fanını daha hızlı çalıştırman gerekiyor o halde 😞 bu arada 2 tane 8 pine sahip bir psu 200w değeri rahat vermesi gerekmiyor mu?

Usta fanını daha hızlı çalıştırman gerekiyor o halde 😞 Bu arada 2 tane 8 pine sahip bir PSU 200W değeri rahat vermesi gerekmiyor mu?

Yok zaten undervolt sayesinde çözdüm ben ısınmasını. Vallahi hocam PSU modeline göre değişir diye biliyorum o vermesi gereken değerler.

Yok zaten undervolt sayesinde çözdüm ben ısınmasını. Vallahi hocam PSU modeline göre değişir diye biliyorum o vermesi gereken değerler.

Usta bu çözümle performans kaybı yaşıyorsun fanını bir tık yüksek hızda tutup normal ayarlarında kullansan daha iyi olur ama tabii sizin tercihiniz :)

Bir el atın olmuyor yine atıyor

Aerocool VX Plus 500 ürettiği 500W toplam gücün %91, 2'sini tek 12V kanalından verebilecek yapıda dizayn edilmiştir.
PSU'nun ekran kartını beslemek için yeterli olduğunu düşünüyorum. Problemin çözüldüyse geri dönüş yapar mısın?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı