RX 590 Undervolt Yapma

Oyun oynamak istiyorum sıcaklık 50 dereceden 75 dereceye dolardan hızlı yükseliyor, fan hızı kafasına göre yavaşlayıp hızlanıyor, bu kernel power hatası. Kafayı yemek üzereyim.
Evet. Hatta 4 Kasımda yeni bir driver çıkmış DDU ile silip o son driveri kurdum. Hiçbir işe yaramadı.

Masanın altında olmasına rağmen rahatlıkla duyabiliyorum. 2200 - 2300 RPM arasında çalışıyor sesini duyduğum zaman. Birde bu kernel power hatasını yaşadığım zaman reset atıyorum. Reset attıktan sonra Windows açılıyor, hoşgeldiniz yazısı geliyor orda fan deli gibi %100 hızda çalışmaya başlıyor resmen traktör gibi. Hoşgeldiniz yazısı gidince masaüstü açılınca anında duruyor fanlar. Bu yüzden ekran kartının arızalı olduğunu düşünüyorum ben.

@Akerfeldt Bi' ara bende de oluyordu o. Fanlar sistem başlangıcında 1 saniye kadar 3000 RPM'e dayanıyordu. 1-2 saniye falan sürüyordu maksimum. Nasıl düzeldiği hakkında fikrim yok ancak aylardır yaşamıyorum bu sorunu.

Benimkisi hoşgeldiniz yazısı gidene kadar masaüstü açılana kadar çok sesli çalışıyor. Ama bunu sadece kernel power hatası yaşadığımda yaşıyorum.

@Akerfeldt Wattman ayarları sıfırlıyordur. Masaüstüne geçince herhangi bir bildirim çıkıyor mu sağ tarafta?
Yok çıkmıyor. O wattman hatası dediğiniz hatayı az önce voltaj denemesi yaparken yaşadım ben. Bu hata çok farklı. Görüntü ve ses gidiyor, monitörde No Signal yazıyor. Reset atmadığım sürece ekran öyle kalıyor, reset attığımda fanlar dediğim gibi masaüstü gelene kadar aşırı sesli çalışıyor. Kart biraz yorulunca oluyor bu benim gördüğüm kadarıyla.

@Akerfeldt Anakartta herhangi bir DEBUG LED yanıyor mu? PSU'da sıkıntı var gibi gözüküyor. Ekran kartı OCCT'den sağlam çıktıysa hatalı çıkma oranı %1 falan.

@Akerfeldt Anakartta herhangi bir DEBUG LED yanıyor mu? PSU'da sıkıntı var gibi gözüküyor. Ekran kartı OCCT'den sağlam çıktıysa hatalı çıkma oranı %1 falan.
Nefes alma efekti ile yanıp sönüyor. Mystic Light yazılımı ile ben ayarlamıştım. PSU'yu kasayla beraber aldım PSU arızalıysa kasayada elveda demek zorundayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…