Uzun süredir çözemediğim hatalar var. Defalarca konu açtım ama bir türlü çözüm yolu bulamadım. Tekrar konu açmaya karar verdim. Yaklaşık 2 ay önce Vatan Bilgisayar'dan bir PC topladım. İlk aldığım günden bu yana hep bir arıza çıkartıyor. İlk aldığım zaman hep oyunlardan atma, mavi ekran sorunları vardı. Memtest ile test yaptım. RAM arızalı çıktı. Değişime yolladım geldiğinde tekrar hatalar devam ediyordu. Oyundan atma, mavi ekran sorunları. Tekrar Memtest ile test yaptım ama bu sefer hata çıkmadı. Windows'u formatladım tekrar kurdum ilk 2 gün hata vermedi daha sonra tekrar hata vermeye başladı. Aynı sorunlarım devam ediyordu. Tekrar Windows format atmayı denedim. Yine hatalar bitmedi. FurMark ile ekran kartı testi yaptırdım ama arızalı değil gibiydi. Ama ben hala oyunlardan atma sorunu yaşıyorum. Birkaç gündür mavi ekran sorunu almıyorum ama oyunlardan atma sorunum devam ediyor. Valorant, CS:GO oynuyorum ve bu oyunlarda atma sorunu yaşıyorum. Bu gün CS:GO dondu ve görev yöneticisini açmaya çalıştığımda açamadım. Bilgisayarı yeniden başlattım. Bu sorunlardan bıktım artık defalarca Vatan Bilgisayar'a gitmekten. Nasıl çözebilirim? Detaylı test yapan bir program var mı? Arızanın ne olduğunu nasıl anlayabilirim?
Sistem özellikleri:
Sapphire RX 590+
Ryzen 5 2600X.
ASUS Prime A320M-A
HyperX Fury Black 3200 MHz RAM.
Windows 10 64 Bit.
Sistem özellikleri:
Sapphire RX 590+
Ryzen 5 2600X.
ASUS Prime A320M-A
HyperX Fury Black 3200 MHz RAM.
Windows 10 64 Bit.