RX 590 vs Vega 56 vs GTX 1660

Technolock

Hectopat
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar. Forumda ve birçok yerde RX 590 ile alakalı WattMan hatası olduğunu okudum. Bu hata tüm serilerde var mı? Yoksa belli markaların belli serilerinde mi oluyor, bunla alakalı bir bilgi bulamadım. RX590 yerine Vega 56 ve 1660 kartlara baktım eğer kartta konik sorun var ise bu iki karta yoğunlaşmayı düşünüyorum. Sizce beni uzun süre üzmeyecek ve fiyat/performans olarak tatmin edici kart hangisi olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD ekran kartlarında WattMan hatası diye belirtilen sorun bildiğim kadarıyla bilgisayar açıldığında bildirim kısmında çıkan uyarı. Bunun genel kullanıma herhangi bir etkisi yok. Ancak bazı arkadaşlar kilitlenme gibi sorunlardan sonra bu uyarı ile karşılaşıyorlar. Bu durumlar istisna gibi gözüküyor. Çoğu yorumlarda ilk yazdığım şekilde şikayetleri gördüm. Ben de eskiden RX 460 kullanırken bu hatayı alıyordum. Dediğim gibi arada sırada bilgisayar ilk açıldığında bildirim ekranında çıkıyordu sadece. Hiç kitlenme gibi bir durumla karşılaşmadım. O nedenle hiç önemsemedim. OC yaparsanız profillerinizi resetliyor sanırım bu hata o nedenle can sıkabilir.

1660 yazmışsınız ama sanırım 1660 Ti ile kıyaslıyorsunuz. Eğer imkanınız varsa 1660 Ti alın. Vega 56 da eğer 1660 Ti ile aynı fiyata bulunuyorsa tercih edilebilir. Ancak 210W TDP değeri olduğunu düşünerek alın. 1660 Ti 120W TDP değerine sahip.

AMD ekran kartlarında WattMan hatası diye belirtilen sorun bildiğim kadarıyla bilgisayar açıldığında bildirim kısmında çıkan uyarı. Bunun genel kullanıma herhangi bir etkisi yok. Ancak bazı arkadaşlar kilitlenme gibi sorunlardan sonra bu uyarı ile karşılaşıyorlar. Bu durumlar istisna gibi gözüküyor. Çoğu yorumlarda ilk yazdığım şekilde şikayetleri gördüm. Ben de eskiden RX 460 kullanırken bu hatayı alıyordum. Dediğim gibi arada sırada bilgisayar ilk açıldığında bildirim ekranında çıkıyordu sadece. Hiç kitlenme gibi bir durumla karşılaşmadım. O nedenle hiç önemsemedim. OC yaparsanız profillerinizi resetliyor sanırım bu hata o nedenle can sıkabilir.

1660 yazmışsınız ama sanırım 1660 Ti ile kıyaslıyorsunuz. Eğer imkanınız varsa 1660 Ti alın. Vega 56 da eğer 1660 Ti ile aynı fiyata bulunuyorsa tercih edilebilir. Ancak 210W TDP değeri olduğunu düşünerek alın. 1660 Ti 120W TDP değerine sahip.
Açıkçası kağıt üzerinde F/P olarak içime sinen ve almak istediğim Sapphire RX 590 NITRO+ Special Edition 1650 civarında şuan sadece kronik sorunları yüzünden kartı alıp baş ağrısı çekmek istemiyorum dediğiniz gibi kullanıma çok bir etkisi olmuyorsa tercih ederim ama oyunun ortasında birden kitlenmesi sıkıntı olur ve genelde online oyunlar oynuyorum beni baya bi etkiler bu durum.
Rx5700 veya 1660ti al rx5700 i referans model alma özel soğutmalı modellerden tercih et.
5700 beni çok aşar 1660 ti bütçe zorlar Zotac 1660 ti 2000 TL 350 TL farka RX590 yerine 1660 Tİ tercih edilebilirmi ?

Fiyat önemli tabi. Hala F/p kralı kart RX 580 bence. RX 590 la ilgili ısınma problemi duydum çokca oda TDP si yüksekse normal incelemedim hiç. Wattman hatasına takılma bence ama yinede araştır videolu olarak. RX 480 kullanıyorum sıfır aldığımdan beri bir sorunu yok bi aralar PC hatalı bir şekilde kapanırsa elektrik giderse filan başlangıçta wattman filan birşeyler diyordu arkadaşların dediği gibi yani bana engel olmadı hiç ama radeon settings de çıkıyor. Özet olarak para varsa 1660 Ti almalısın arada çok fark yok ise RX 5700 almalısın. 580 ile 590 arasında da yine fiyata göre bir tercih yap.

Her AMD kartta olabiliyor Wattman sorunu, hala tam olarak çözülebilmiş değil.
Konunu inceledim faydalı olmuş undervolt yaparak kullanmak mantıklı gibi riskleri biraz olsun azaltıyor kaç senedir 570 kullanıyorsun bir sorun yaşadın mı ?
Fiyat önemli tabi. Hala F/p kralı kart RX 580 bence. RX 590 la ilgili ısınma problemi duydum çokca oda TDP si yüksekse normal incelemedim hiç. Wattman hatasına takılma bence ama yinede araştır videolu olarak. RX 480 kullanıyorum sıfır aldığımdan beri bir sorunu yok bi aralar PC hatalı bir şekilde kapanırsa elektrik giderse filan başlangıçta wattman filan birşeyler diyordu arkadaşların dediği gibi yani bana engel olmadı hiç ama radeon settings de çıkıyor. Özet olarak para varsa 1660 Ti almalısın arada çok fark yok ise RX 5700 almalısın. 580 ile 590 arasında da yine fiyata göre bir tercih yap.
580 ile 590 arasında 150 -200 gibi bir fark var vega 56 ile 5700 arasında 500 TL ye yakın bir fark var açıkçası 2000 TL bandına çok çıkmak istemiyorum taksitli fiyatları + komisyonda eklenince gerçekten zorluyor 580-590 lar bütçe dahilinde daha uygun gibi ama işte karttan şikayet edip iade edenleri duydukça insanın morali bozulmuyor değil.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı