RX 590 yük altında crash veriyor

royttze

Hectopat
Katılım
2 Ekim 2019
Mesajlar
49
Öncelikle bugün ekran kartımın içini temizledim yeni bir termal macun siparişinde bulundum. En azından içini temizliyim. Nasıl açılacağına ve kapanacağına bakayım diye açtım. Temizledim ( 5 veya 6 yıldır temizlenmiyor ) sonra geri bilgisayara taktım. Taktıktan sonra Black Desert oyununa girdim oyunda ekran kartı sürücüm crash verdi. Orta görüntüde oyunda 2 dk da crash veriyorsa düşük ayarlarda 10 dk içinde crash vermeye başladı. Sıkıntının ekran kartında olduğunu düşünmüyorum ya termal macun eksikliği ya da güç kaynağı sorunum var. Güç kaynağımın dandik olduğunu düşünüyorum 500W +80 bronz sertifikalıydı bu sorundan 1.5 yıl önce muzdarip olup güç kaynağı sorunları yaşadım ve garantiye yolladım kendileri Power düğmesi bile çalışmayan PSU takıp yollamışlar onunla idare ettim şimdi PSU açıp baktığımda yanında kaç watt olduğu yazmayan bir PSU kullanıyorum büyük ihtimal yetersiz geldiğinden bu sorunları yaşıyorum. Görselde attığım değerlerde bir süre çalışıyor sonra crash veriyor sorunu tam bulamadım.

Ekran kartı: Sapphire Nitro+ Radeon RX 590 Special Edition.
Anakart: B450M S2H.
İşlemci: Ryzen 5 2600.
PSU: Bilinmiyor.
RAM: 8 GB X 2 = 16 GB.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_5.png
    Screenshot_5.png
    96,5 KB · Görüntüleme: 12
  • Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    166,3 KB · Görüntüleme: 8
Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar,

Bunun üç farklı nedeni olabilir;

1- Ekran kartının termal macunu eskidiği ve yük altında ekran kartının sıcaklığı 100 dereceyi geçtiği için crash veriyor olabilir.
2- Ekran kartının üzerinde ki güç sağlayan kapasitörlerden biri ya da bir kaçı arızalanmış olabilir (düşük bir ihtimal olsa da böyle bir ihtimal var) bu yüzden ekran kartı yükte crash veriyor olabilir
3- PSU'nuz sizin de dediğiniz gibi kalitesiz olduğu için güç beslemesi yapamıyor.
 
Selam,

Bunun üç farklı nedeni olabilir;

1- ekran kartının termal macunu eskidiği ve yük altında ekran kartının sıcaklığı 100 dereceyi geçtiği için crash veriyor olabilir.
2- ekran kartının üzerinde ki güç sağlayan kapasitörlerden biri ya da birkaçı arızalanmış olabilir (düşük bir ihtimal olsa da böyle bir ihtimal var) bu yüzden ekran kartı yükte crash veriyor olabilir.
3- PSU'nuz sizin de dediğiniz gibi kalitesiz olduğu için güç beslemesi yapamıyor.

2. ihtimali nasıl anlayabilirim pek bilgim yok bu konularda yaşadığım yerde anlayanda pek yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı