RX 5XX Serisi Kronik Arızalı mı?

RX 570 Armor ile ben de şu WattMan sorununu yaşıyorum. Ne zaman oyun oynasam 20-30 dakika sonra ekran kararıyor ve sinyal yok diyor. Bir daha asla AMD ekran kartı almayacağım.
Aynen öyle bence AMD'nin olayı şu,
Maliyeti ucuz ürünleri birleştirip kağıt üzerinde yüksek FPS veren bir kart yapıyorlar ama arızalı hatta bak şöyle örnek veriyim;
AMD'yi bir araba olarak düşün motor gücü 250km hızla gidebilme şansı veriyor sana, ama motoru o kadar dandik yapıyor ki 250km hızla gidiyorsun ama bir anda araç istop ediyor, veya motor parçalanıyor.
Ama kağıt üstünde 250km hızla gidebilirsin yersen tabii.
Mesela RX570 bir oyunda 120FPS veriyorsa, GTX1050 Ti Gaming X 95FPS verir.
GTX1050 Ti NVIDIA 95 FPS verirken her türlü güveni veriyor ne kapanıyor, ne ısınıyor ve ne de reset atıyor.
AMD ise ben de 120FPS'sin ama Allaha emanetsin ben karışmam diyor fark burada.
580'lerde sorun yok. Yani 570'de böyle bir hata olması çok kötü tabii de bir daha böyle bir sorun olacağını sanmıyorum.
Bir daha ne alaka kardeşim hala sorun yaşıyoruz?
Bir daha derken?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynen öyle bence AMD'nin olayı şu,
Maliyeti ucuz ürünleri birleştirip kağıt üzerinde yüksek FPS veren bir kart yapıyorlar ama arızalı hatta bak şöyle örnek veriyim;
AMD'yi bir araba olarak düşün motor gücü 250km hızla gidebilme şansı veriyor sana, ama motoru o kadar dandik yapıyor ki 250km hızla gidiyorsun ama bir anda araç istop ediyor, veya motor parçalanıyor.
Ama kağıt üstünde 250km hızla gidebilirsin yersen tabii.
Mesela RX570 bir oyunda 120FPS veriyorsa, GTX1050 Ti Gaming X 95FPS verir.
GTX1050 Ti NVIDIA 95 FPS verirken her türlü güveni veriyor ne kapanıyor, ne ısınıyor ve ne de reset atıyor.
AMD ise ben de 120FPS'sin ama Allaha emanetsin ben karışmam diyor fark burada.

Bir daha ne alaka kardeşim hala sorun yaşıyoruz?
Bir daha derken?

Ucuz etin yahnisi yavan olur derler. Bu kartların bu kadar ucuz olmasının sebebi buymuş. Yıllardır GTX 760 kullanıyordum, hiç böyle bir soruna rastlamadım. AMD kalite konusunda Nvidia'nın eline su dökemez.

Ucuz etin yahnisi yavan olur derler. Bu kartların bu kadar ucuz olmasının sebebi buymuş. Yıllardır GTX 760 kullanıyordum, hiç böyle bir soruna rastlamadım. AMD kalite konusunda Nvidia'nın eline su dökemez.
Dostum AMD olmasaydı Nvidia kartların fiyatlarını iyice arttırıp isterseniz almayın deyip geçebilirdi. AMD var ki piyasada rekabet var. Ayrıca 580 modeli hem FPS olarak iyi hem ucuz ve bir problemi yok. Fazla para verip az performans almaktan iyidir.

Kartı ilk aldığımdan beri yaşıyordum alalı 5 ay oldu kartı ilk zamanlar herkeste var driverla geçer diye kendimi kandırdım. Daha sonra global watman ayarlarıyla oynadım düzeldi gibi oldu son 10 gündür tekrar devam ediyor iade hakkım kalmadı.
Ayrıca sizin kartınız RX580 MSI 8 GB
Benimki RX570 ASUS Nitro 4 GB yani marka model seri her şey farklı belki sizde yoktur sorun.
RX570 Asus Nitro diye bir model yok sanırım Sapphire Nitro + yı kast ettiniz.

Bence amd nin oyunlarda optimizasyonla ilgili sıkıntıları var ve bunları çözmek için hiç bir uğraşları yok.

Rx570 sistemim var ben ve arkadaşlarım belirli aralıklarla yüksek grafikli oyunlarda bir anda dıt sesi geliyor ekran gidiyor no signal kasa çalışmaya devam ediyor ama restart atmadan pc görüntü gelmiyor.

Bu hatalar yüzünden 10 yaş yaşlandım.

Keşke Gtx1050ti gaming x alsaydım diyorum.

Bence sorunlar hem yazılımsal hem donanımsal kısaca amd bu işi yapamıyor bence ucuz olsun diye kalitesiz ürünler üretiyor.
Kesinlikle önermem yemişim fps ini.
aynı sorun bendede var nasil çözdün hala aktifsen yazarmisin

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı