RX 6000 serisine AFMF (AMD Fluid Motion frames) desteği geldi

Burada karşılaktıracağın şey DLSS Frame Generation ile AFMF veya AMD Frame Generation'dur.

DLSS'in rakibi derken bu özelliğini kast ettim hocam.

Evet burada haklısınız tarih gözümden kaçmış kusura bakmayın.

DLSS'in rakibi derken bu özelliğini kast ettim hocam.

DLSS ve FG, FSR ve FG'yi karşılatırmak lazım asıl. AFMF sadece AMD kartlarda ama herhangi bir yapay zeka kullanmadan ve oyun ile bir bütün olmadan çalışan bir teknoloji. Zaten böyle olması bile başlı başına bir dezavantaj AFMF'nin. Çünkü oyun ile bir bağ kuramadığı için ani FPS düşmeleri daha çok olur ve Frame Generation kadar sağlıklı bir oyun deneyimi sunamaz.

DLSS Frame Generation ve FSR Frame Generation ise özünde aynı şeyidir ve oyunun kendisine enterpole edilir ve daha sağlıklı ve akıcı bir oyun deneyimi sunar. Biz gidersek DLSS Frame Generation karşısında AFMF'yi karşılaştırma olarak koyarsak zaten baştan kaybederiz ki şimdiye göre diyorum. İleride AMD yapay zeka ile daha farklı şeyler yaratabilir o zaman değişir her şey.

AFMF'yi ek bir özellik gibi düşünün yani. Bu durumda NVIDIA'nın Frame Generation'u ile AMD'nin Frame Generation'u karşılaktırmak lazım her zaman. Çünkü DLSS FG'nin rakibi AFMF değil, AMD'nin Frame Generation teknolojisidir.

Siz DLSS'in rakibi AFMF diyorsunuz ama değil. Olsa bile DLSS Frame Generation yine her türlü daha iyi çünkü oyunun birebir içine enterpole ediliyor. AFMF 1'in nasıl ve işe yaramadığı ile ilgili ister benim açtığım konular ister yabancı kaynaklarda bir sürü bu konu hakkında sözler vardı. O yüzden bu teknoloji ilk başlarda pek işe yaramaz gözüktü ve kimse tarafından kullanılmıyordu pek. AFMF 2 ile birlikte gecikme olarak güzel bir adım atmışlar ve ileride belki daha iyi olabilir.

Evet burada haklısınız tarih gözümden kaçmış kusura bakmayın.

Sorun yok.

Hocam rica etsem su konuya bakar mısın

Kendisi isabetli bir kararla forumu bıraktı.

7800xt ile bir kaç oyunda denedim. Yok içime sinmedi. Bakıyorsun FPS yüksek ama arada bir akıcılık kayboluyor anlık lag oluyor vs. Beni tatmin etmedi. Bunu açacağıma ayar kısmayı tercih ediyorum.

7800XT ile birkaç oyunda denedim. Yok içime sinmedi. Bakıyorsun FPS yüksek ama arada bir akıcılık kayboluyor anlık lag oluyor vs. beni tatmin etmedi. Bunu açacağıma ayar kısmayı tercih ediyorum.

İki ayar vardı ekran kartı ayarlarında onları otomatikte bırakmayın kaliteye alın yoksa bazen otomatik kapatıyor özelliği hareket azalınca.

7800XT ile birkaç oyunda denedim. Yok içime sinmedi. Bakıyorsun FPS yüksek ama arada bir akıcılık kayboluyor anlık lag oluyor vs. beni tatmin etmedi. Bunu açacağıma ayar kısmayı tercih ediyorum.

Gelismesi lazim daha NVIDIA tarafindada görüntü camurlasip lag artiyor onun için 1 2 ayar vardida FPS oyunu oynuyorsan hala yetmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…