RX 6400 için oyun oynarken 80 derece iyi midir?

Neden PowerColor marka GPU önermezsiniz?
Eskiden bileşenlerde diğer bilinen markalardan bir alt kalite kıllanıyorlardı. Tabi bazı kaliteli ürünleri de vardı. Mesela HD 4890 vardı zerotherm fanlı baya iyiydi. Ama genel itibariyle bir asus, sapphire, msi kalitesi yoktur. He turbox, izoly, esonic gibi markalar powercolor un yanından geçemez orası ayrı. Ama rx 6400 de powercolor tercih etmek daha mantıklı demek ki görüldüğü üzere. Çünkü diğer markaların minik fanları kartı yakmasa da 80 derece civarı yüksek bir değer.
 
Oda sıcaklığı yüksek ise normal bir durum. Sıkıntı yaşatmaz.

Yok hocam bu günler yağmurlu hava buz gibi.

Normalde PowerColor marka kart önermem ama XFX veya Sapphire marka minik fanlı RX 6400 almaktansa PowerColor'un ITX modelini almak daha iyi demek oluyor bu.

Konuya gelince, kasa yan kapağını açıp hava akışını artırıp tekrar bakabilir misiniz?

Denerim hocam.

Aslında pek de hoş değildir. XFX RX 6400 elimde mevcut ve tam yükte 80 dereceye çıktığını ben de deneyimledim. Bu modelde sanıyorum ki fan kontrolü ve overclock/underclock seçenekleri kullanıcılara kilitli. Soğutma bloğunu kaplayan dış kısmının yine soğutma bloğunda olan vidalarını söktüğünüzde siyah kısmıyla fanları beraber çıkacaktır, bu şekilde soğutma bloğunu çıplak halde bıraktıktan sonra silikon tabancasıyla bir adet egzoz fanı bloğa yapıştırarak deneyeyim dedim, tam yükte yaklaşık 15 derece düşüp 65-66 derecede seyretti. Sen de serin derecelerde çalıştırmak istiyorsan bu şekilde bir yöntem izleyebilirsin.

Kaç mm fan önerirsiniz?
 
Eskiden bileşenlerde diğer bilinen markalardan bir alt kalite kıllanıyorlardı. Tabii bazı kaliteli ürünleri de vardı. Mesela HD 4890 vardı zerotherm fanlı bayağı iyiydi. Ama genel itibarıyla bir ASUS, Sapphire, MSI kalitesi yoktur. He Turbox, Izoly, Esonic gibi markalar PowerColor'un yanından geçemez orası ayrı. Ama RX 6400 de PowerColor tercih etmek daha mantıklı demek ki görüldüğü üzere. Çünkü diğer markaların minik fanları kartı yakmasa da 80 derece civarı yüksek bir değer.

Ben bu durumu Sapphire için düşünüyorum. Pulse serisi her yönden giriş seviyesi, Nitro+ ise orta halli. Hala fütursuzca OC uygulayan bir marka, sorun çıkarma olasılığı PowerColor - XFX'e nazaran çok yüksek.
 

Geri
Yukarı