RX 6400 overclock nasıl yapılır?

Arkadaşlar merhaba, bugün PowerColor AMD 6400 aldım. Lakin bu karta sanırım overclock ve fan ayarı yapılamıyormuş. Acaba bu kısıtlamalardan kurtulma imkanım var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
MPT ile kilitleri kaldırmayı denediniz mi? İşe yarayıp yaramadığını araştırmadım ancak mobil GPU'lar da overclock desteklemiyor ancak MPT ile kilitleri açılıp Adrenalin üzerinden frekans/voltaj ayarı yapılabiliyor.

VBIOS'tan kontrol ettiğimde standart olarak devre dışı gibi gözüküyor. Yarın deneriz isterseniz.

1658865583590.png

Bunlar açılabilir.

Hocam ilginiz için gercekten çok teşekkür ederim. Konudan bağımsız 6400 alma hikayemi anlatmak istiyorum sizce mantıklı mı yaptım şüphe içerisindeyim.
Öncelikle ikinciel kartlara baktıgımda 1050 Ti'ler hem garantisiz hem de 2500 bandındaydı karşılaştırma videolarını izledim 6400, 1050 Ti'den pciexpress 3.0 da bile daha fazla FPS veriyordu
GTX 960'lar vardı onlarda 2 GB idi 2 GB'nin güncel oyunlarda sıkıntı yaşatıcağını düşünüyorum bende almışken sıfır garantili olsun oyunları da rahatça oynatsın diye 6400 aldım saphierre ve XFX'in lp kartları estetik ve sogutma olarak çok yetersiz geldi bende PowerColor aldım zaten 2 ay sonra RTX 3050 almayı düşünüyorum(kartı 2450TL'ye aldım)

Hocam ilginiz için gercekten çok teşekkür ederim. Konudan bağımsız 6400 alma hikayemi anlatmak istiyorum sizce mantıklı mı yaptım şüphe içerisindeyim.
Öncelikle ikinciel kartlara baktıgımda 1050 Ti'ler hem garantisiz hem de 2500 bandındaydı karşılaştırma videolarını izledim 6400, 1050 Ti'den pciexpress 3.0 da bile daha fazla FPS veriyordu.
GTX 960'lar vardı onlarda 2 GB idi 2 GB'nin güncel oyunlarda sıkıntı yaşatıcağını düşünüyorum bende almışken sıfır garantili olsun oyunları da rahatça oynatsın diye 6400 aldım saphierre ve XFX'in lp kartları estetik ve sogutma olarak çok yetersiz geldi bende PowerColor aldım zaten 2 ay sonra RTX 3050 almayı düşünüyorum(kartı 2450TL'ye aldım)

En mantıklısını yapmışsın RX 6400 almakla.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı