RX 6500 XT 78 derece

560052

Hectopat
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Herkese selam arkadaşlar Radeon Gigabyte RX 6500 XT (3 fanlı model) satın aldım 1 hafta önce kart gayet iyi ama bugün yaklaşık 2.5 saat The Witcher 3 oynadım 78 derece gördü daha üstüne çıkmadı. Ortalama 74 derecede geziniyordu 1800 RPM'de dönüyordu fanları sizce bu değerler normal mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese selam arkadaşlar Radeon Gigabyte RX 6500 XT (3 fanlı model) satın aldım 1 hafta önce kart gayet iyi ama bugün yaklaşık 2.5 saat The Witcher 3 oynadım 78 derece gördü daha üstüne çıkmadı. Ortalama 74 derecede geziniyordu 1800 RPM'de dönüyordu fanları sizce bu değerler normal mi?
6600XT demişsindir umarım çünkü 6500XT testlere vs. baktığımızda buz gibi çalışan bir kart.

Fanları biraz yavaş dönüyor gibi hocam %kaç fan gücü kullanıyor afterburner'dan bakar mısınız? Bazı markalar sessiz çalışma amacıyla böyle ayarlara gidebiliyorlar eğer yüzdelik değeri düşükse manuel kart hızını ayarlayabilirsiniz.

Fanları biraz yavaş dönüyor gibi hocam %kaç fan gücü kullanıyor Afterburner'dan bakar mısınız? Bazı markalar sessiz çalışma amacıyla böyle ayarlara gidebiliyorlar eğer yüzdelik değeri düşükse manuel kart hızını ayarlayabilirsiniz.

Hocam AMD software uygulamasından bakıyorum fanları 1800 RPM dönüyor yani ortalama %35 %40 civarı dönüyor.

Hocam AMD software uygulamasından bakıyorum fanları 1800 RPM dönüyor yani ortalama %35 %40 civarı dönüyor.

Söylediğim gibi hocam 75 derecelere ulaştığında % olarak o kadar az dönmesiyle bu ısıyı görmeniz normal korkulacak bir şey yok. Manuel olarak devri %50 civarlarına çıkarırsanız sıcaklığınızın azaldığını göreceksiniz ancak bu bir sorun değil performans kaybı yaşatacak bir sıcaklıkta değil 75 derece. 80 ve üzeri görürseniz manuel fan artışına gidebilirsiniz. ASUS Dual modeli kart kullanıyorum en çok gördüğüm sıcaklık 65 dereceydi ama fanları hızlı kullanıyordu bu tamamen fan devriye alakalı anlayacağın. Anladığım kadarıyla sessizliği amaçlamış kartın marka sahibi.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı