4 günlük RX 6650 XT 78 derece görüyor

Kartın tam modeli ve kasa modeli nedir?
Kasanın durumunu bilmiyorum ama bence pek sorun değil. Yukarıda arkadaşın dediği gibi ufak tefek oynamalarla düşürülebilir ama çok da problem değil 78C.
Hocam overclock yapsam yanar diye korktum inan gram mıncıklamadım.
Fanları yanlış konumlandırmış olabilirsiniz veya ekran kartınız giriş seviye bir modeldir eğer giriş seviye bir modelse normal sıcaklığı.
Hayır. Doğru yerlerde çok araştırdım inanın.
Satıcı da mı yüksek dedi? Kartın zaten operasyonel fabrika verisi sıcaklığı 75-85 derece arası. Sonrası termal darboğaz.
Kartta bir sorun yokmuş zaten.
Satıcı 78 derecenin yüksek olduğunu söyledi evet. Hava akışı olarak problemim yok oda hava alıyor kasa hava almakta.. O dereceler normalse sıkıntı yok tabi ama çoğu forumda 80 limit diyorlar ne kadar haklı veya haksızlar bilmiyorum tabi..
Pulse RX 6700 var bende de. Yük altında 80 seviyelere çıktığı oldu. Kasaya ek egzoz fan aldım tam yükte 76-78 derecelerde, oyunlarda ise nadiren 72-74 dereceleri gördüm.
En ufak oynama yapmadan bi anda 78 görmesi garip geldi hocam bu arada ana kartımı yazmamışım. Asus prime b450m-k II acaba diyorum PCle 3.0 olduğundan mı olur bu kart 4.0 ya?

Tahminimce genel olarak bu dereceler normal. Kasaya daha iyi bir soğutma sağlanırsa azalıyor değerler.
Hocam 8 adet fan var odanın derecesi 17 idi xD siz düşünün normal bişey mi :D

Hocam overclock yapsam yanar diye korktum inan gram mıncıklamadım.

Hayır. Doğru yerlerde çok araştırdım inanın.

Satıcı 78 derecenin yüksek olduğunu söyledi evet. Hava akışı olarak problemim yok oda hava alıyor kasa hava almakta.. O dereceler normalse sıkıntı yok tabi ama çoğu forumda 80 limit diyorlar ne kadar haklı veya haksızlar bilmiyorum tabi..

En ufak oynama yapmadan bi anda 78 görmesi garip geldi hocam bu arada ana kartımı yazmamışım. Asus prime b450m-k II acaba diyorum PCle 3.0 olduğundan mı olur bu kart 4.0 ya?

Aynı anakart modelini kullanıyorum. Furmark testlerini paylaşan insanlardan gördüğüm kadarıyla bu kartlarda bizim değerlere yakın dereceler çıkıyor. Anakarttan dolayı olabilir mi bilemiyorum ama benim de aklımda vardı bu soru. Bilen biri varsa yazabilirse iyi olur.

Furmark testini uyguluyorum şimdi. Sonucu atacağım az sonra.

Aynı anakart modelini kullanıyorum. Furmark testlerini paylaşan insanlardan gördüğüm kadarıyla bu kartlarda bizim değerlere yakın dereceler çıkıyor. Anakarttan dolayı olabilir mi bilemiyorum ama benim de aklımda vardı bu soru. Bilen biri varsa yazabilirse iyi olur.
3'dk da 78 derece görüyor be hocam çok fena :D Bir de anlamadığım bu bağlantı yeri sıcaklığı nedir ? adam 93 derecelere geliyordu acaba yanar mı diye oyun oynamayadım bakmaktan oraya :)

3'dk da 78 derece görüyor be hocam çok fena :D Bir de anlamadığım bu bağlantı yeri sıcaklığı nedir ? adam 93 derecelere geliyordu acaba yanar mı diye oyun oynamayadım bakmaktan oraya :)
Hocam bağlantı yeri sıcaklığı AMD kartlarda olan bir sensör. Ekran kartının en sıcak noktasının sıcaklığı yani normalden fazla gözükmesi olağan bir durum. Yanlış hatırlamıyorsam 110 dereceler bile kabul edilebilir diye geçiyordu.

Hocam bağlantı yeri sıcaklığı AMD kartlarda olan bir sensör. Ekran kartının en sıcak noktasının sıcaklığı yani normalden fazla gözükmesi olağan bir durum. Yanlış hatırlamıyorsam 110 dereceler bile kabul edilebilir diye geçiyordu.
Et pişirmek için ps3 kullanırdık onu hatırladım iyimi xD

Et pişirmek için ps3 kullanırdık onu hatırladım iyimi xD
Değerler bu şekilde. Daha uzun süreler de devam ettirdim testi ama sıcaklıklar neredeyse hiç değişmemişti. Fanları manuel olarak ayarlamıştım, 65 dereceleri geçtiğini görmedim öyle yapınca ama ses fazla olduğu için standart olarak kullanmaya karar verdim. Dediğim gibi bence normal olabilecek değerler bu kartlar için. Ben kafadan 90 derece görürsem korkarım artık diye.

Şöyle bir durum da var benim genel olarak kafamda olan acaba anakarttan dolayı mı olduğu. Çünkü sistemin diğer parçalarının da sıcaklıklar bir tık yüksek bende. Havasını düzgün alabiliyor kasa ona rağmen böyle. Bazı arkadaşlar anakartların darboğaza düşebileceğini söylüyorlar, sistemimde kontrol etmedim ama bilen biri varsa bilgilendirirse çok güzel olur.

Dosya Ekleri

• IMG_20230330_165049.jpg
    IMG_20230330_165049.jpg
    173 KB · Görüntüleme: 30
Değerler bu şekilde. Daha uzun süreler de devam ettirdim testi ama sıcaklıklar neredeyse hiç değişmemişti. Fanları manuel olarak ayarlamıştım, 65 dereceleri geçtiğini görmedim öyle yapınca ama ses fazla olduğu için standart olarak kullanmaya karar verdim. Dediğim gibi bence normal olabilecek değerler bu kartlar için. Ben kafadan 90 derece görürsem korkarım artık diye.
Yanıyorsun fuat abi. Ama 9 dk için genede güzelmiş sabit kalıyorsa daha iyi tabi :D Kaç fanlı bu kart adamım ?
Ben stock ayarda kullanıyorum reis hiç elleşmedim.
Anakart darboğazı da var demek!.. gözünü sevdiğimin konsolu bu kadar uçmasaydın alırdım seni xD

Yanıyorsun fuat abi. Ama 9 dk için genede güzelmiş sabit kalıyorsa daha iyi tabi :D Kaç fanlı bu kart adamım ?
Ben stock ayarda kullanıyorum reis hiç elleşmedim.
İki fanlı benim kart. Testi az önce bitirdim 21. dakikada ve değerler aynıydı. Performans kaybı da yaşanmıyor. Oyunlarda en fazla Fortnite ve RDR2'de gördüm. Fortnite RTX açınca, RDR2 zaten cüsseli bir oyun. Orada da 72-73 en fazla gördüğüm değerler şimdilik.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı