RX 6500 XT driverı siliniyor

Judgeofmen

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: İntel Core İ5 11400F 2.6 GHz 12MB Önbellek 6 Çekirdek 1200 14nm

Anakart: Asus Prime H510M-E 3200

Ekran kartı: Sapphire Radeon RX 6500 XT Pulse 4GB GDDR6

RAM: Corsair 16GB (2x8GB) Vengeance LPX Siyah 3200 MHZ L16 DDR4 Dual Kit

SSD : Kioxia Exceria 500GB NVMe M.2 SSD (1700MB Okuma / 1600MB Yazma)

Kasa - Power : Corsair Carbide Serisi SPEC-DELTA Rgb 550W 80+ Bronze Tempered Glass USB 3.0 Mid Tower Kasa
Arkadaşlar selam, uzun süredir bu problemle uğraşıyorum. Sorunu sizlere detaylı şekilde anlatayım. Örneğin bilgisayarın takılı olduğu prize bir şarj aleti takıldığı zaman vs. ekran gidiyor. PC'yi kapatıp tekrar açtığımda driver silinmiş oluyor. Kablolu kulaklık takıyorum yine aynı şekilde. Bazen bilgisayara oturuyorum ben değince bile bu sorunla karşılaşıyorum. Sizlerden ricam eski sürüm Driver'a geçiş yap DDU ile temizle vs. gibi basit çözüm yöntemleriyle cevap vermeyin çünkü bu tarz çözümler işe yaramıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benzer sorunu yaşadım. Hatta başlığım vardı ama bulamadım şimdi. @claus'un önerdiği şekilde çözdüm ben. Uzun süredir olmuyor.

Ancak aklıma başka bir şey geldi. Evin genel elektrik hattında bir problem var mıydı bilgisayardan önce de? Ya da bilgisayar geldikten sonra doğrudan bilgisayarda değildir ama başka cihazlarda bir sorun yaşamaya başlamış mıydınız?

Benim birkaç odamın LED'leri gitti aynı anda. Bir iki kez şalter attı. Bu sorunla beraber. Arada zaman aralıkları olduğu için bu olayla bağdaştırmadık ama sonra elektrikçi akımın düşük olduğunu söyleyerek genel elektrik hattımızı güçlendirmemizi istedi. Belki benzer şeyler yaşıyorsanız sorun kasanın dışında da olabilir bizde olduğu gibi.

Oyun oynarken vs pat diye dakikalarca ekran gidiyordu tekrar açtığımda da dahili ekran kartıyla başlıyordu ve sanki hiç ekran kartım yok gibi davranıyordu. AMD onarma programı her şeyi temizleyip yeniden kurunca düzeliyordu. Bilgisayarı kapattığımda tekrar gidiyordu ekran kartı. Şu an bir sorun yaşamıyorum ama uzun süredir.

*Benimki de 6700 XT

PSU nedir ? Başka priziler ile test ettiğinde durum nedir ?
Diğer prizlerdede aynı sorun oluyor
Psu Corsair Delta kasasının içinde gömülü gelen psu

Benzer sorunu yaşadım. Hatta başlığım vardı ama bulamadım şimdi. @claus'un önerdiği şekilde çözdüm ben. Uzun süredir olmuyor.

Ancak aklıma başka bir şey geldi. Evin genel elektrik hattında bir problem var mıydı bilgisayardan önce de? Ya da bilgisayar geldikten sonra doğrudan bilgisayarda değildir ama başka cihazlarda bir sorun yaşamaya başlamış mıydınız?

Benim birkaç odamın LED'leri gitti aynı anda. Bir iki kez şalter attı. Bu sorunla beraber. Arada zaman aralıkları olduğu için bu olayla bağdaştırmadık ama sonra elektrikçi akımın düşük olduğunu söyleyerek genel elektrik hattımızı güçlendirmemizi istedi. Belki benzer şeyler yaşıyorsanız sorun kasanın dışında da olabilir bizde olduğu gibi.

Oyun oynarken vs pat diye dakikalarca ekran gidiyordu tekrar açtığımda da dahili ekran kartıyla başlıyordu ve sanki hiç ekran kartım yok gibi davranıyordu. AMD onarma programı her şeyi temizleyip yeniden kurunca düzeliyordu. Bilgisayarı kapattığımda tekrar gidiyordu ekran kartı. Şu an bir sorun yaşamıyorum ama uzun süredir.

*Benimki de 6700 XT
Oturduğum bina eski değil elektrik hattında herhangi bir sorun olduğunu düşünmüyorum, ve herhangi bir elektrik sorunu yaşamadım. Elektrik hattı güçlendirme işlemi nasıl oluyor hocam maliyeti nedir?

Günceldir

Son düzenleme:
Diğer prizlerdede aynı sorun oluyor.
PSU Corsair Delta kasasının içinde gömülü gelen PSU.

Oturduğum bina eski değil elektrik hattında herhangi bir sorun olduğunu düşünmüyorum, ve herhangi bir elektrik sorunu yaşamadım. Elektrik hattı güçlendirme işlemi nasıl oluyor hocam maliyeti nedir?

Günceldir.

Bizim de yeni bina hocam. 2 senelik binaydı daha ama yaşadık. Maliyetini bilmiyorum benim tanıdığımdı ve ücret almadı işlem için benden ama daha detaylı bilgi sahibi olan varsa fikirlerini paylaşabilir ya da siz bu sorunlarla bir elektrikçi çağırıp baktırabilirsiniz.

Bizim de yeni bina hocam. 2 senelik binaydı daha ama yaşadık. Maliyetini bilmiyorum benim tanıdığımdı ve ücret almadı işlem için benden ama daha detaylı bilgi sahibi olan varsa fikirlerini paylaşabilir ya da siz bu sorunlarla bir elektrikçi çağırıp baktırabilirsiniz.
Teşekkürler hocam sağolun

@claus
Hocam başka bir fikriniz var mı bu konu ile alakalı?

Var. PSU net modelini belirt. OCCT ile 20 dakika PSU testi yapıp sonuçları yolla.
Hocam corsair delta kasasının içinde gömülü gelen psu test yaptığımda sonucu gönderirim fakat en son yaptığımızda bir sorun çıkmamıştı diye hatırlıyorum

Var. PSU net modelini belirt. OCCT ile 20 dakika PSU testi yapıp sonuçları yolla.
Testi başlattım bittiğinde göndericem hocam

Hocam test bu şekilde sonuçlandı.

Dosya Ekleri

• OCCT-241220-074813.png
    OCCT-241220-074813.png
    407,6 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı