RX 6500 XT FPS düşüşü

Erfolglos Eirene

Hectopat
Katılım
19 Aralık 2020
Mesajlar
294
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar öncelikle MSI RX 6500 XT 4 GB kartına sahibim ve sistemim bu.
A320 sh2.
Ryzen 3 1200.
HP 250GB SSD.
1 TB HDD.
8 GB 3200 MHz RAM.
Sistem bazı oyunlarda iyi performans verirken bazılarında çok kötü performans veriyor. Örneğin FS22, ETS 2, War Thunder, wreckfest, enlisted, GTA V gibi oyunlarda iyi performans verirken CoD Warzone, PUBG, Forza Horizon 5 gibi oyunlarda oynanmayacak derecede drop yiyorum. Görüntü kalitesini en düşüğe almama rağmen (PUBG ve Forza da 140 civarı oluyor FPS ) oynanmayacak derecede droplar yiyorum. Bunun iki sebepten ötürü kaynaklandığını düşünüyorum.
1. tek kanal ve 8 GB RAM olması.
2. anakartımın PCI-e 3.0 olması.
Sisteme bir RAM daha alıp Dual channel yapmayı düşünüyorum problemim çözülür mü ama sistemi 2x8GB RAM'e sahip olup aynı problemleri yaşayan arkadaşlarda var bu yüzden kararsız kaldım. Ayrıca videodaki kişi Forza Horizon 5'i PCI-e 2.0 da bile dropsuz oynayabiliyor. Böyle başka videolarda var kimse de bendeki gibi drop sorunu yok.
Yani sizce sisteme kendi RAM'imin aynısından bir tane daha alsam sorunum çözülür mü?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun bende de mevcut, Dying Light 2 ve Metro Exodus ta yaşıyorum. Ekran kartı kullanımı çok düşüyor. Birkaç saniyede bir drop ve fps düşüşü yaşıyorum. Aynı sistem parçaları aynı oyun ayarlarını koruyarak sadece 1050ti ekran kartı takıyorum ve stabil bir oyun deneyimi yaşıyorum. Benim kart mı bozuk diye düşünürken internette de sıklıkla bu sorunu yaşayanları görüyorum. Artık yazılımsal birşey olduğunu düşünmeye başladım. Sen bir çözüme ulaştın mı? Aydınlatırsan sevinirim..
 
Ben sisteme bir RAM daha takarak sorunu Forza 5, CoD Warzone gibi neredeyse her oyunda düzeldi ancak PUBG'de sorun devam ediyor ama buyuk ölçüde düzeldi sorun. Fakat sistemi 8+8 GB RAM olup aynı sorunu yaşayanlar da var.
 
İşlemci 4/4 ve RAM 1x8 GB. İlk önce 2x8 GB RAM yap işlemcinin performansı da bununla artacaktır. Hala devam ederse son çare onu 4/8 veya 6/12 bir modele değiştirmek olur.

Eğer bütçen varsa denemeni oneririm sorunu cozersen buyuk oyunlarida donmadan oynayabilirsin ama RAM'lari 8x8 yaptikdan sonra duzelmezse ve anakartin PCI 3.0 ise onu da degistirmeni öneririm.
 
@Erfolglos Eirene anakartının PCIe 3.0 olmasının burada bir etkisi yok her şeyden önce işlemci PCIe 3.0. Eğer işlemci PCIe 4.0 olmazsa PCIe 4.0 anakart bu yolu aktif etmeyecektir ve 3.0 üzerinden devam edecektir. 2x8 GB RAM ile (8x8 8 adet 8 GB RAM anlamına gelir doğru bir tabir değil 8+8 diyebilirsin) ilk önce çift kanal açılıp işlemciye daha iyi destek verilmeli bu zaten günümüz sistemlerinde mecbur bir miktar 1x8 GB yeterli değil.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı