RX 6500 XT için sürücü önerisi

Sadece Roblox'da mı oluyor? 59 derece güzel, kapanmaması iyi ama ekranda çizik, herhangi bir olağandışı durum oldu mu? O zaman oyun içerisinde CPU sıcaklığına bak MSI Afterburner ile.

Yok ekranda gitme olmadı ama sadece Roblox değil Dying Light dada oluyor acaba oyunların yazılımıyla alakalımı anlamadım ki?

Sadece Roblox'da mı oluyor? 59 derece güzel, kapanmaması iyi ama ekranda çizik, herhangi bir olağandışı durum oldu mu? O zaman oyun içerisinde CPU sıcaklığına bak MSI Afterburner ile.

Sıçaklığa daha 2 gün önce baktım 39 falandı Roblox'da

Yok ekranda gitme olmadı ama sadece Roblox değil Dying Light dada oluyor acaba oyunların yazılımıyla alakalımı anlamadım ki?

Sıçaklığa daha 2 gün önce baktım 39 falandı Roblox'da.

CPU mu 39 dereceydi?

@Metrahen sıcaklıkta sorun yok, PSU'nun yetmesi lazım, o zaman başka bir ekran kartı takıp dene. Ekran kartına overclock yaptınız mı? Belki undervolt yapmak ve/veya stabil değerler ayarlamak çözebilir, eğer kart crash verip PC kapanıyorsa. Ama böyle bir durumda genellikle kart crash verince Aygıt Yöneticisi'nde bir kod sorunu olabilir, böyle bir şey oldu mu? Monitör gittikten sonra beyaz çizgiler çıkması ekran kartından olduğunu düşündürtüyor bana.

@Metrahen sıcaklıkta sorun yok, PSU'nun yetmesi lazım, o zaman başka bir ekran kartı takıp dene. Ekran kartına overclock yaptınız mı? Belki undervolt yapmak ve/veya stabil değerler ayarlamak çözebilir, eğer kart crash verip PC kapanıyorsa. Ama böyle bir durumda genellikle kart crash verince Aygıt Yöneticisi'nde bir kod sorunu olabilir, böyle bir şey oldu mu? Monitör gittikten sonra beyaz çizgiler çıkması ekran kartından olduğunu düşündürtüyor bana.

Overlock yapmayı denedim ama yapmış sayılmam bence sonra eski ayarlara geri döndürdüm zaten ama bence sorun anakartda bu arada PSU'yu 2. el almıştım ama test ettirdiğimde çok iyiydi

@Metrahen anakarta sivi dokuldu mu? Farkli bir ekran kartiyla da bu durum olursa baska bir parcadan olabilir. Bu yuzden baska bir ekran kartiyla denemenizi oneririm. İslemcinizin dahili grafigi olsaydi harici grafigi devre disi birakip da denenebilirdi belki.

@Metrahen anakarta sivi dokuldu mu? Farkli bir ekran kartiyla da bu durum olursa baska bir parcadan olabilir. Bu yuzden baska bir ekran kartiyla denemenizi oneririm. İslemcinizin dahili grafigi olsaydi harici grafigi devre disi birakip da denenebilirdi belki.

Sıvı dökülmedide ileride yeni bir ekran kartı bulursam deneyeceğim ve bence düzelecektir

Denemedim şimdi deneyeceğim işim vardı.

Hala oluyor maalesef. Ama en son termal macun değiştirmiştim ondan olabilir mi?

Eger CPU sicaklik normalse, termal macun surerken islemciyi cikartip geri takmadiysaniz muhtemelen o konu hakkinda baglanti sorunu yoktur.

Peki ya chipset suruculeri? Bunlar normal mi? Ornegin ben ayni chipset olsa da anakartimin diger versiyonundan sürücü kurmustum ama goruntu gitmese de goruntu takili kalip donuyordu, bunu kendi anakartimin suruculerini yukleyerek cozmustum.

Ben arada bir anda no signal hatasi aliyorum donarak. Hatta bugün oldu. Ama bu nadiren oluyor. Görev Yöneticisi'nden ekran kartini baslattigimda cozuluyor. Sizin Aygıt Yöneticisi'nde ekran kartinda ornegin kod 22 gibi bir hata gozukuyor mu cokme olunca? Yani, belki de AMD Radeon surucusunun stabilligi ile alakali bir seyler oluyor olabilir. Sonucta benim ekran kartim sifir ve herhangi bir sivi falan dokulmedi.

Eger sizde sadece belli basli oyunlarda oluyorsa artik çözümü nedir tam olarak bilemem, grafik ayarlarinizi oyun icerisinden degistirmeyin, eger degistiriyorsaniz, sabit kalsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı