RX 6500 XT'de "WattMan" hatası oluyor

Cihan Erbay

Femtopat
Katılım
5 Temmuz 2022
Mesajlar
16
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ekran kartını alalı 1 hafta oldu. Kartı ilk taktığım gün zaten ekran gitmişti ama ben normaldir falan dedim geri açtım PC'yi 2 gün sıkıntısız oynadım. Sonra yine PC normal bir şekilde açık oyun falan oynamıyorum ekran gitti. Açtım 15 dk geçti bir daha gitti. Açtım 30 dk geçti yine gitti. Böyle rastgele sürelerle hep gitti oyun oynamasam bile. AMD'nin sitesinde zaten 2 tane sürücü var RX 6500 XT'nin ikisinde de hep gitti ekran. Frekansı düşürdüm, DDU ile silip silip sürücü yükledim, fan hızını arttırdım, forumlarda gördüğüm her şeyi yaptım yine düzelmedi lanet şey. Driver da gidiyor her PC'yi yeniden açtığımda. Yardımcı olabilir misiniz ne olur?

  • Ryzen 3 2200G.
  • ASUS Prime B450M-A
  • Corsair red Vengeance 8 GB 2400 MHz -Hi-Level Samsung chip 8 GB 2400 MHz.
  • Nagas N500+ SY-650 Bronze.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu AMD ekran kartların driver ile ilişkisi gerçekten sorunlu. Bugün ben de tuhaf bir şey buldum. CS:GO oyununda bazen takılmalar oluyordu. LatencyMon uygulamasında ekran kartına ilişkin driver aşırı derecede yükseliyordu. Sorunu AMD Software üzerinden Güç limiti ayarını %15 arttırarak çözdüm. Bıktım gerçekten sürekli AMD ile alakalı bir problem yaşamaktan. Bir de mouse sensörü sapıtıyor driverdan sonra. Onu dene bunu dene fln...
 
Artı -1 Eksi
Kartı garantiye gönderdim gelince eğer kartta sıkıntı yoksa tekrar yazarım teşekkürler yardımlarınız için.

İyi yaptın. Kart sağlam derlerse, sen de RAM'lerin sağlam olduğunu onayladıktan sonra %99 PSU durumu çözecektir. Nispeten eski, adı bile duyulmamış bir model zamanla hızlı yıpranıyor bunlar ve voltaj dalgalanmaları artıyor.

Anlık bir güç yetersizliğinde ve kesintide (kartın güç kablosu girişini biliyorsun) işlem yapmayı keser ve sürücü de bu sebeple çöker.
 
@Cihan Erbay Kart isterse sağlam istersen yamuk çıksın o PSU'yu değiştir. Sağlam PSU değil. 500TL civarına @kino'nun attığı model güzel. Bütçe yeterse 700-800TL aralığına Pylon var. O çok daha iyi olur.
Normalde Pylon 650W önerecektim, o 700TL idi ama stoğu eritmişler.
Ekran kartı ve ram için zor ikna ettim bizimkileri PSU biraz zor ya :/
 

Geri
Yukarı