RX 6500XT boşta 60 derece oluyor

Ben herhangi bir sorun göremedim burada. Bellek saat frekansı yüksek çalışıyor evet ama bir sorun teşkil etmez. Ekran kartında ise, Zero dB özelliği var. Yani, kart belirli bir ısıya kadar fanlarını çevirmiyor. Bu da, kartın boşta sessiz çalışmasına sebep oluyor. Güç tüketimi de az zaten.

MHz, sıcaklık her şey yüksek görünüyor. Sıcaklık sürekli 60'ı buluyor ve fanlar devreye giriyor. Sonra sıcaklık tekrar giderek artıyor. Virüs taraması yaptım bir şey çıkmadı. Yardımcı olun lütfen.

Görsel:
Yalnız performans modundasın, ev modunda da yapıyormu aynı sorunu?

6500xt. Bu kadar ısınması anormal gerçekten. Farklı sürücüler deneyin. Kart yeni çıktı daha sorunları olabilir yazılımsal olarak.

Ben herhangi bir sorun göremedim burada. Bellek saat frekansı yüksek çalışıyor evet ama bir sorun teşkil etmez. Ekran kartında ise, Zero dB özelliği var. Yani, kart belirli bir ısıya kadar fanlarını çevirmiyor. Bu da, kartın boşta sessiz çalışmasına sebep oluyor. Güç tüketimi de az zaten.
Neredeyse 5 dakikada bir 60 dereceyi görüyor, 60 dereceden sonra fanlar 10-15 saniye çalışıp dereceyi 49 civarına düşürüyor ve bu işlem sürekli tekrar ediyor. Bu biraz canımı sıktı. Normal midir?
Yalnız performans modundasın, ev modunda da yapıyormu aynı sorunu?
Modu nasıl değiştiriyorum?

Neredeyse 5 dakikada bir 60 dereceyi görüyor, 60 dereceden sonra fanlar 10-15 saniye çalışıp dereceyi 49 civarına düşürüyor ve bu işlem sürekli tekrar ediyor. Bu biraz canımı sıktı. Normal midir?
Normaldir, Zero dB dediğimiz olay bu işte. İsterseniz el ile fan hızı ayarlayabilirsiniz.

Kart boşta iken fan dönüyor mu?
Hayır boştayken sıcaklık yavaş yavaş 60 dereceye yaklaşıyor, 60 derece olunca fanlar dönüyor. Bu durum neredeyse 5-10 dakikada bir tekrar ediyor.
Bence siz kartı bugün satın aldığınız için çok kafaya takıyorsunuz, endişelenecek bir şey yok.
Mümkün, RX 580 kullandığımda boştaki sıcaklık değerleri falan daha düşüktü. Onun da etkisi var.

Modu nasıl değiştiriyorum?
En üstte Ev'e tıkladığın zaman değişiyor olması lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı