RX 6500XT boşta 60 derece oluyor

En üstte şu seçeneklerden bahsediyorum;
1649196710369.png

Hayır boştayken sıcaklık yavaş yavaş 60 dereceye yaklaşıyor, 60 derece olunca fanlar dönüyor. Bu durum neredeyse 5-10 dakikada bir tekrar ediyor.

Mümkün, RX 580 kullandığımda boştaki sıcaklık değerleri falan daha düşüktü. Onun da etkisi var.
580'de Zero dB özelliği olmayabilir. Kartınızda herhangi bir sorun yok, her şey olması gerektiği gibi saat misali çalışıyor. Ayrıca sistem ısısına bakarken, boştaki değerleri sadece bir kenara fırlatın ve bakmayın bile. Yük altındaki değerlere bakmanız gerek.

Hayır boştayken sıcaklık yavaş yavaş 60 dereceye yaklaşıyor, 60 derece olunca fanlar dönüyor. Bu durum neredeyse 5-10 dakikada bir tekrar ediyor.

Mümkün, RX 580 kullandığımda boştaki sıcaklık değerleri falan daha düşüktü. Onun da etkisi var.
Bana normal gibi geldi sonuçta açılır açılmaz hemen ve sürekli fanlar çalışmıyor.Biraz takıntı yapmışsın gibi geldi.

580'de Zero dB özelliği olmayabilir. Kartınızda herhangi bir sorun yok, her şey olması gerektiği gibi saat misali çalışıyor. Ayrıca sistem ısısına bakarken, boştaki değerleri sadece bir kenara fırlatın ve bakmayın bile. Yük altındaki değerlere bakmanız gerek.
Her şeyin sorunsuz olduğundan emin misiniz ? Boşta %100 VRAM kullanılıyor cünkü.

Bu kaliteli bir kart aldığınız anlamına geliyor.
Genellik markaların üst düzey ürünlerinde bu tür fanlar bulunur.
60 derece gelmeyene kadar fanı çalıştırmaz.
Ancak şahsi düşüncem hava sürkülasyonu iyi bir kasa sahip değilsiniz gibi.
İyi bir kasa varsa oyun felan oynamadığınız sürece kart 60 derece çıkmaz 50-55 arası gezer.

Her şeyin sorunsuz olduğundan emin misiniz ? Boşta %100 VRAM kullanılıyor cünkü.
Eminim, ayrıca konunun hiçbir kısmında bellek kullanımı hakkında bir bilgi yok. Sadece bellek saat frekansı bilgisi var ki tam frekansta çalışmasının herhangi bir zararı yok.

Bende de aynı işlemci var ısısına hiç bakmadım ama kullanma yüzdesi olarak render alırken görev yöneticisinden baktım alırken %100 oluyor ama normal stabil çalışmada %5 ila %3 arasında gidip geliyor ısısına ise hiç bakmadım eve gidince bakarım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı