Monitörü 60 hertze aldım sıcaklık da mhz de düşmeye başladı... Windows'daki bir bugmış sanırım. Oyuna girmeden önce 144 yapacağım bundan sonra.
@Kurabiye Canavari
@picl raknhocam
@Arseyus
@462488
Hata değil, sadece 144Hz'de daha fazla kare üretmesi gerektiği için daha fazla çalışıyor kart. Gayet de normal bir durum. Oyun oynamıyorken Hz düşürmenize de gerek yok, monitörünüz 144Hz iken neden 60 kullanasınız ki? Size bir yararı olmuyor o birkaç W daha az güç tüketimi ve birkaç derece daha serin çalışan kart.
Kartınızda veya bilgisayarınızda da herhangi bir sorun yok. Sadece olması gereken bu ve öyle de oluyor. Zorla 60Hz kullanacaksanız da ne diyeyim, sizin tercihiniz.
Neden normal olduğu konusunda bu kadar emin yanıtlar var anlayamıyorum. Bu kartın boşta 60 dereceye çıkması hiç normal değil. Aynı kartı kullanan birileri yok mu merak ediyorum, FunMark testinde maksimum 65 derecelerde olan bir kart neden boşta 60 dereceye yükselir. Kart zaten bu dereceye yaklaşmadan fan çalıştırmıyor.
Kasanızın hava sirkülasyonunu kontrol edin ya da farklı bir durum var. Boşta 60 dereceye çıkabilecek bir kart olduğunu düşünmüyorum.
Gelin sizinle biraz analiz edelim durumu:
Monitör 144Hz olarak çalışıyor, yani bu yüksek bir tazeleme hızı. Bu görüntüyü de haliyle ekran kartı üretiyor ve çalışması gerekiyor üretirken.
Saniyede 144 tane kare üretmesi gerekiyor kartın, bu da ısıların artmasına neden oluyor. Ne kadar bakır boru da ekleseniz, heatsink de koysanız fanlar çalışmadan doğru düzgün soğuyamaz bu seviyede bir kart. Bu nedenle de, 60 dereceye fanlar çalışmıyorken çıkabiliyor.
Ayrıca boştaki değerleri umursamamanız gerektiğini bilmiyorsunuz sanırım.
Fanlar dönmüyor fanlar, nasıl soğusun bu kart bu kadar fazla kare üretirken?