RX 6500XT FPS ve genel performans düşüklüğü nasıl giderilir?

Livor Mortis

Femtopat
Daha fazla  
Başlıkta belirttiğim gibi sistemimde saçma bir performans düşüklüğü var. YouTube'da video izlerken bile donma takılma oluyor. League of Legends oynarken en düşük ayarlarda sınırsız FPS'ye alıyorum, FPS 120, en yükseğe alıyorum yine 120 ama FPS'yi 200'e sabitlediğimde 200 oluyor. RDR2 orta yüksek ayarlarda 60 FPS bile göremiyorum. GTAV yüksek ayarlarda 100 FPS veremiyor. Sistem özellikleri şu şekilde:

İşlemci: Intel i3 14100F.
Ekran kartı: RX 6500XT.
Anakart: Gigabyte H610M h V2.
RAM: Kingston 16 GB Beast EXPO 6000MHz.

RDR2 orta yüksek ayarlarda 60 FPS bile göremiyorum. GTAV yüksek ayarlarda 100 FPS veremiyor.
Açıkçası bana çok da anormal gelmedi 6500 XT için.

YouTube'daki takılmalar için tarayıcının donanım tabanlı hızlanırma özelliğini devre dışı bırakmayı dener misin?

LoL için de şunu sormak istiyorum, ekranın 120 Hz mi?

Açıkçası bana çok da anormal gelmedi 6500 XT için.

YouTube'daki takılmalar için tarayıcının donanım tabanlı hızlanırma özelliğini devre dışı bırakmayı dener misin?

LoL için de şunu sormak istiyorum, ekranın 120 Hz mi?

Ekranım 165 Hz ben 144 olarak kullanıyorum bottleneck Calculator'da darboğaz gözükmüyor ama ekran kartı oyunda hep %100 çalışıyor işlemci %40 civarlarında oyunda değilken de işlemci çok fazla çalışıyor tarayıcı için ise dediğini yaptım düzeldi gibi ve bazı oyunlarda FPS yüksek olsa bile ufaktan bir kasma hissi var gibi yani normalde 60 FPS de kasma hissedilmemesi lazım ama sanki 30 FPS oynuyorum gibi hissettiriyor

@Livor Mortis hocam darboğaz hesaplama sitelerini kullanmayın fasa fiso hep onlar. CPU kullanımı düşükse ve ekran kartı kullanımı %100 ise bu iyi bir durum, işlemci ekran kartını rahatça besliyor ve darboğaz yapmıyor demek ki.

LoL'deki 120 FPS sınırı için ise şunu soracağım, oyun içerisinde VSYNC tarzı bir ayar var mı ve varsa açık mı?

@Livor Mortis hocam darboğaz hesaplama sitelerini kullanmayın fasa fiso hep onlar. CPU kullanımı düşükse ve ekran kartı kullanımı %100 ise bu iyi bir durum, işlemci ekran kartını rahatça besliyor ve darboğaz yapmıyor demek ki.

LoL'deki 120 FPS sınırı için ise şunu soracağım, oyun içerisinde V-Sync tarzı bir ayar var mı ve varsa açık mı?

Hocam LoL'de V-Sync var ama kapalı oynuyorum LoL'deki sorun bilgisayar en yüksek ayarlarda anlık olarak 350-400 FPS'ye çıkabiliyor fakat genelde 120-130 civarında sabit kalıyor aynı şey RDR2'de bile var oyun orta-yüksek ayarlarda 60-70 FPS veriyor en düşüğe alıyorum en fazla 10 FPS fark ediyor ve oyundaki kasma hissiyatı hep var ayrıca oyunda grafik bozulmaları da var fakat onun için zaten ayrı bir konu açtım istediğim performansı alamıyorum sanki tam gücünde çalışmıyor gibi hissettiriyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı