Çok sağolun hocam.
6500 XT için var. PCI-e 4.0 X4 veri yolu 3.0'da kullanılırsa özellikle VRAM açlığı çeken oyunlarda çöküyor.
@Ahlunis iyi yanından bakarsak B550'yi aradan çıkarmışsın en büyük adım buydu. 4300GE satıp 3100/3300X/3500X/3600 artık hangisini istersen alabilirsin hiç masraf etmeden. Yalnızca 5500'den uzak dur onda da 4.0 desteği yok.
Hocam hangisini önerirsiniz? Ekran kartımda video kaydetme özelliği yokmuş o iş işlemciye düşüyor bu sebebi de göz önünde bulundurursanız hangisi mantıklı olur?
İkinci elde R3 3100 bile alsa yeterli 4.0 desteği açmak için, 4300G'yi satsa zaten bir 3600 parası geçer eline.
Konunun vram ile alakası nedir açıklar mısın ?6500 XT için var. PCIe 4.0 x4 veri yolu 3.0'da kullanılırsa özellikle VRAM açlığı çeken oyunlarda çöküyor.
Konunun VRAM ile alakası nedir açıklar mısın ?
Bu durumda 8GB ekran kartı daha fazla VRAM kullandığı için 4GB'a göre daha fazla darboğaz yapması gerekmez mi ? Ben mi yanlış anladım ?Bir oyunun VRAM kullanım miktarı ne kadar artarsa veri transferi de ağırlaşıyor. Veri yolunun kullanıldığı transfer alanı ne kadar dar ise (PCIe 3.0 x4) VRAM darboğazı başlıyor. Bu x8 hatta x16'da bile mümkün ama veri yolu genişledikçe darboğazdan kaçış artıp performans kaybı azalıyor.
Bu durumda 8GB ekran kartı daha fazla VRAM kullandığı için 4GB'a göre daha fazla darboğaz yapması gerekmez mi ? Ben mi yanlış anladım ?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.