Çözüldü RX 6500XT pin girişi olmayan PSU'ya nasıl takılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MrbnArda

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba aylardır para biriktirip elimdeki RX 550'yi de satmam ile beraber babamın katkısı ile de RX 6500XT sipariş ettik. Ama bir problemim var, RX 550 kartında hiç pin girişi yokmuş ve ben bunu kartı satarken öğrendim. Şimdi gelecek olan RX 6500XT de ise 6 pinlik bir güç girişi var. Fotoğrafı atacağım buraya kasanın arka kapağını açtım bu pin kablosunu aradım ama bulamadım. Ne yapmam lazım araba yok bir şey yok yakında bilgisayarcı yok internet kafeci yok, ailemden anlayan biri yok nasıl güç vereceğim bu ekran kartına ben:( moralim bir tık bozuldu. Aylar önce HDD almıştım onu da saçma sapan kablolamalar vs. yüzünden takamadık kaldı süs gibi duruyor. Ne yapacağım?

Dosya Ekleri

• IMG20220721195352.jpg
    IMG20220721195352.jpg
    190,2 KB · Görüntüleme: 110
Evet hocam onlar, orada büyük kalın kablonun geçtiği deliğin bir altından sökün kabloyu ekran kartının olduğu yere denk gelir yüksek ihtimal.

Hocam Allah'tan varmış sevindim ama o 6 pinlik kablo ile birleşik olan 2 tane daha kablo var bildiğin birleşikler ne olacak şimdi ayırmanın bir yolu yok sanırım.

Hocam Allah'tan varmış sevindim ama o 6 pinlik kablo ile birleşik olan 2 tane daha kablo var bildiğin birleşikler ne olacak şimdi ayırmanın bir yolu yok sanırım.
Sadece 6 pin takmak yeterli.

İşte birleşik oldukları için tereddüt etmiştim ama 6 pini taktıktan sonra diğerleri boşta sallansa falan bir şey olmaz değil mi?
Yok hocam. Kötü görüntü olursa toplayabilirsiniz. Plastik kelepçe de alabilirsiniz.

Yok hocam. Kötü görüntü olursa toplayabilirsiniz. Plastik kelepçe de alabilirsiniz.

Tamam teşekkür ederim sağ olun yardımınız için.

Hocam tekrar rahatsız ediyorum kart elime ulaştı şu an PCI portuna oturttum kartı PSU'dan gelen kabloları çıkarttım delikten her şey iyi gidiyordu TAA ki fotorafarda göreceğiniz şeyler kadar kartı oturtturdum kartın vidalama yerleri kasamın vidalatma yerleri ile tam uyuşmuyor. Hadi onu bir şekil yaparız öteki problemde o elimdeki demiri takmaya çalışırken karta bayağı bir değiyor ne yapmam lazım?

Son düzenleme:
Tamamdır hocam. Yardımcı olmaya çalışalım. Yeni resimler atabilir misiniz?

Tamam teşekkür ederim sağ olun yardımınız için.

Hocam tekrar rahatsız ediyorum kart elime ulaştı şu an PCI portuna oturttum kartı PSU'dan gelen kabloları çıkarttım delikten her şey iyi gidiyordu TAA ki fotorafarda göreceğiniz şeyler kadar kartı oturtturdum kartın vidalama yerleri kasamın vidalatma yerleri ile tam uyuşmuyor. Hadi onu bir şekil yaparız öteki problemde o elimdeki demiri takmaya çalışırken karta bayağı bir değiyor ne yapmam lazım?

Pardon fotoğrafları unutmuşum.

Dosya Ekleri

• IMG20220722123520.jpg
    IMG20220722123520.jpg
    95,7 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG20220722123548.jpg
    IMG20220722123548.jpg
    89 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG20220722121446.jpg
    IMG20220722121446.jpg
    82,2 KB · Görüntüleme: 36
Tamamdır hocam. Ekran kartı için esneme payı var. Üst tutucuyu ayarlayıp vidaları kademeli olarak sıkın. Ekran kartı hafiften sağa sola gelebilir.

Tamamdır hocam. Ekran kartı için esneme payı var. Üst tutucuyu ayarlayıp vidaları kademeli olarak sıkın. Ekran kartı hafiften sağa sola gelebilir.

Hocam bayağı uğraştım demir aparatıda sokmayı başardım bir baksan şu an vidalamaya geçeyim mi?

Dosya Ekleri

• IMG20220722125853.jpg
    IMG20220722125853.jpg
    73,1 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG20220722130030.jpg
    IMG20220722130030.jpg
    170,7 KB · Görüntüleme: 39
Tamamdır hocam. Geçebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı