Çözüldü RX 6600 GPU'da yaşanan sorunlar

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

DaLt0n

Kilopat
Daha fazla  
RAM
8x2 Corsair Vengance
SSD veya HDD modeli
Adata 630 SSD + 1 TB WD Blue HDD
Ekran kartı
Rx6600
Anakart
Asus A320M-K
İşlemci
Ryzen 5500
Arkadaşlar merhaba 2 adet problemim var. Bunlara eğer çözüm bulabilirsek çok memnun olurum.
1. Problemim:
Önceki ekran kartım GTX1060'dı ve bir problemim yoktu. Oyunlarda Alt+Tab attığımda başka siteler falan açtığımda tıkır tıkır gidiyordu. Şimdi yeni bir ekran kartı aldım XFX marka RX6600. bu ekran kartını DDU ile öncekini silip, yenisinin driverlarını da AMD sitesinden indirdim kurdum. Ancak nedense bilgisayarda bir yavaşlama söz konusu. Alt+Tab atıp bir şeyler açmak istediğimde bilgisayar neredeyse öksürerek çalışıyor. Bunun problemi nedir ve ne yapmam gerekir?

2. Problemim:
Yeni ekran kartına geçtiğimden beri oyunlarda problem yaşıyorum. Bazı oyunlarda 144 FPS rahat alırken bir anda 30-40 FPS'e düşüyor ve ben Alt+Tab yapıp tekrar oyunu açmadığım sürece düzelmiyor. Bunun çözümü nedir acaba?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bende de Sapphire Pulse RX 6600 var büyük bir AMD driver sıkıntısı var maalesef DDU falan etkisi yok shader cache sıkıntısı var oyunlarda her yeri shader belleğine almadan droplar düşük FPS'ler oluşuyor AMD'ye yazar bu kartta sorun olduğundan değil çok büyük bir driver sıkıntısı var maalesef.

Teşekkür ederim bilgi için. Herhalde bir süre böyle devam edecek yapacak bir şey yok. 2. ele güvenmediğim için RTX serisine giremiyorum yoksa 5000 bandında 3060 falan alacaktım. Ama 6600 de bayağı güçlüymüş ama işte yazılım sorunu olmasa çok ama çok satar herhalde.

Hocam AMD'ye dair her şeye bayağı yabancıyım ilk defa kullanıyorum işlemcisini de ekran kartını da. Fotoğrafını atsam daha iyi olur herhalde.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    146,1 KB · Görüntüleme: 34
AMD'nin kendi sitesinde gerekli bilgiler varmış. Full Install dedim ve kurdum şu an. Bunun dışında yapmam gereken var mı oyunları mı test edeyim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı