RX 6600 & i5 12400F sistemin oyun performansı nasıldır?

Oyun konusunda üzmez hocam. RX 6600 1080p için gayet güzel. Fakat iş render olunca Nvidia performansı beklemeyin derim.
Teşekkür ederim, şu anda piyasadaki çoğu oyunu rahatlıkla kaldırabilir yani değil mi? Ultra ayarlarda oynamak zorunluluk değil şahsen ben grafikten yana oyunun hikayesine fokuslanıyorum. Online oyunlarda ise farklı tabii.

Teşekkür ederim, şu anda piyasadaki çoğu oyunu rahatlıkla kaldırabilir yani değil mi? Ultra ayarlarda oynamak zorunluluk değil şahsen ben grafikten yana oyunun hikayesine fokuslanıyorum. Online oyunlarda ise farklı tabii.

Hocam YouTube'da aynı sistemi yazarsanız tonlarca oyun incelemesi var. Ve genel olarak 1080p olarak tüm oyunları açar ve oynarsınız diye düşünüyorum.

Hocam YouTube'da aynı sistemi yazarsanız tonlarca oyun incelemesi var. Ve genel olarak 1080p olarak tüm oyunları açar ve oynarsınız diye düşünüyorum.
Son olarak şeyi de sorayım, FSR teknolojisi ne oluyor tam olarak RX6600'de bu teknolojiyi kullanabilir miyim, baya bi fps artışı da sağlıyormuş sanırım.

Son olarak şeyi de sorayım, FSR teknolojisi ne oluyor tam olarak RX6600'de bu teknolojiyi kullanabilir miyim, bayağı bir FPS artışı da sağlıyormuş sanırım.

FSR dediğmiz FidelityFX Super Resolution yani oyundaki kare hızını ve performansı (FPS) arttırmak için kullanılan bir teknoloji ve 6000 serilerinde FSR var hocam. NVIDIA DLSS benzeri diyebiliriz.

Aynı karta sahip biri olarak render performansı tatmin edici değil. Hangi çözünürlükte, preset ve codecte render aldığınıza göre değişir elbette. NVIDIA'daki muadillerine göre render süresi daha fazla sürüyor. Oyun mevzusuna gelirsek o oyunlarla üzmeyecek bir karttır, 1080p'de daha yolu var.

Aynı karta sahip biri olarak render performansı tatmin edici değil. Hangi çözünürlükte, preset ve codecte render aldığınıza göre değişir elbette. NVIDIA'daki muadillerine göre render süresi daha fazla sürüyor. Oyun mevzusuna gelirsek o oyunlarla üzmeyecek bir karttır, 1080P'de daha yolu var.

Ne kadar daha idare eder beni sıfır sistem ikinci el falan değil yani.

Ne kadar daha idare eder beni sıfır sistem ikinci el falan değil yani.
Oyunlarda uzun süre idare eder, FSR, Xess gibi teknolojilerin gelişmesiyle ömrü dahada uzayabilir. Dediğim gibi render performansı fazla beklememek gerekiyor, AMD bu konuda NVIDIA kadar kendini geliştirebilmiş değil. Hem render yaparım, hem oyun oynarım, multi-task işleriyle uğraşırım diyorsanız RTX 4060 ve 3060 kartlı sistemlere bakmanız daha iyi olur bence.

Oyunlarda uzun süre idare eder, FSR, Xess gibi teknolojilerin gelişmesiyle ömrü dahada uzayabilir. Dediğim gibi render performansı fazla beklememek gerekiyor, AMD bu konuda NVIDIA kadar kendini geliştirebilmiş değil. Hem render yaparım, hem oyun oynarım, multi-task işleriyle uğraşırım diyorsanız RTX 4060 ve 3060 kartlı sistemlere bakmanız daha iyi olur bence.
Zaten bu sistemi 22 bin liraya topladım ( Monitor dahilinde) 4060'lı sistem vardı, 21.5K'idi onun fiyati (Monitor dahil değil) Ben bu sistemi tercih ettim, sipariş de verdim umarım pişman olmam.

AFMF 2 Teknolojisini kullanabiliyor mu bu kart?

Son düzenleme:
Zaten bu sistemi 22 bin liraya topladım ( Monitor dahilinde) 4060'lı sistem vardı, 21.5K'idi onun fiyati (Monitor dahil değil) Ben bu sistemi tercih ettim, sipariş de verdim umarım pişman olmam.
Hayırlı olsun hocam. Monitörle birlikte olduğunu düşünürsek çok iyi fiyata toplamışsınız.
AFMF 2 Teknolojisini kullanabiliyor mu bu kart?
Evet destekliyor ve kullanabilirsiniz. Videoda AFMF2 ON yazan yerde AFMF FG'i ile alınan FPS değerini gösteriyor. Son AMD Software Adrenalin Edition driverlarıyla gelmiş oluyor bu özellik. Videodaki arkadaş tüm ayarları fullediği için normalden daha az FPS alıyor, siz default ayarlarda kullanıp, custom grafik ayarları vs yaparsanız daha yüksek FPS'ler alırsınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hayırlı olsun hocam. Monitörle birlikte olduğunu düşünürsek çok iyi fiyata toplamışsınız.

Evet destekliyor ve kullanabilirsiniz. Videoda AFMF2 ON yazan yerde AFMF FG'i ile alınan FPS değerini gösteriyor. Son AMD Software Adrenalin Edition driverlarıyla gelmiş oluyor bu özellik. Videodaki arkadaş tüm ayarları fullediği için normalden daha az FPS alıyor, siz default ayarlarda kullanıp, custom grafik ayarları vs yaparsanız daha yüksek FPS'ler alırsınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çok teşekkür ederim, iyi forumlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı