RX 6600 ile GTX 1080 Ti takaslamak mantıklı mı?

Kart ASUS ROG STRIX GTX 1080 Ti. Gerek görünüşüyle gerek performansıyla çok hoşuma gitti. Sahibiyle görüştüm takası kabul etti. 1080 Ti performans açısından bir tık önde olsa da eski bir kart, biliyorum. Arkadaş tamir görmediğini söylüyor. Termal macununu kendisi değiştirmiş. 6 ay önce başkasından almış o da, sorunsuz kullandığını söylüyor. Hem AMD'nin bazı sorunlarından sıkıldığım için hem de NVIDIA kart kullanmak istediğim için 1080 Ti'a geçmek istiyorum açıkçası. 10 dakika furmark ve oyun performansının videolarını atmasını istedim. Sizce takas yapmalı mıyım?

Evet, eski ancak söylediğim gibi AMD'den sıkıldım artık. 2060'a geçmeyi düşünüyordum ancak onun da performansı düşük kalıyor. Üste ekleyebileceğim bütçe de olmadığı için 1080 Ti mantıklı gelmişti. Eski olması ne gibi bir sorun yaratabilir?

Mesela RX 6600 yeni bir kart olduğu için 6 yıl daha driver alacaktır fakat 1080 Ti 3 yıl sonra falan driver desteği kesilir.

Evet, eski ancak söylediğim gibi AMD'den sıkıldım artık. 2060'a geçmeyi düşünüyordum ancak onun da performansı düşük kalıyor. Üste ekleyebileceğim bütçe de olmadığı için 1080 Ti mantıklı gelmişti. Eski olması ne gibi bir sorun yaratabilir ?
Kart ömrünü doldurmuş olabilir, mining yapılmış olabilir vs vs. AMD can sıktıysa 6600 satıp 3060’a geçebilirsiniz. Daha mantıklı olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı