RX 6600 sistem Valorant'ta drop ve takılmalar yapıyor

jexsezz

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem.
  • AMD Ryzen 5 5600 işlemci.
  • ASRock Radeon RX 6600 Challenger 8 GB ekran kartı.
  • ASRock A520M-HVS anakart.
  • Corsair Vengeance LPX 16 GB RAM.
  • Adata Legend 700 512 GB SSD.
  • Frisby FC-9320G 600W 80+ kasa.

FPS 300-500 arası sabit ama anlık takılmalar oluyor oyunda, neden acaba?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 30
Ayarları değiştirip test ettin mi hocam? Valo'da çok nadirde olsa tüm ayarları en yüksek ya da en düşük yapmakta takılmalara neden oluyordu bir zamanlar. Sıcaklık değerlerin nasıl , ramlar 1x16 mı 2x8 mi?

V-Sync’i açıp dener misiniz? Ayrıca başlıkta ekran kartınızı belirtmenize gerek yok, Valorant işlemci ağırlıklı bir oyundur.

Öncelikle çok izlekli görselleştirmeyi açmalısınız FPS takviyesi yapmasının yanı sıra stabilliğe de katkı sağlayacaktır. Eğer hala sorun çözülmesse MPO-GPU-Fix e bir göz atın derim çoğu kişi memnun bundan. Bunlar haricinde de sorun çözülmezse başka yollar sunabilirim.

Ayarları değiştirip test ettin mi hocam? Valorant'ta çok nadirde olsa tüm ayarları en yüksek ya da en düşük yapmakta takılmalara neden oluyordu bir zamanlar. Sıcaklık değerlerin nasıl, RAM'lar 1x16 mı 2x8 mi?

2x8 şeklinde ayarları resimde atığım şekilde.

Öncelikle çok izlekli görselleştirmeyi açmalısınız FPS takviyesi yapmasının yanı sıra stabilliğe de katkı sağlayacaktır. Eğer hala sorun çözülmesse MPO-GPU-Fix e bir göz atın derim çoğu kişi memnun bundan. Bunlar haricinde de sorun çözülmezse başka yollar sunabilirim.

Tamamdır açtım hocam MPO-GPU nedir tam olarak işlemci 60-80 derecelerde genelde ekran kartı 52 derece.

V-Sync’i açıp dener misiniz? Ayrıca başlıkta ekran kartınızı belirtmenize gerek yok, Valorant işlemci ağırlıklı bir oyundur.
açtım simdi

İşlemcinizi BIOS'tan sabit MHz ayarına getirip gereksiz ısınmayı minimalize edebilirsin. İşlemciyi yoran bir oyun diye biliyorum.

Bir ara BIOS yüzünden sistemi sıfırlamak zorunda kalmısstım ne gibi yararı var acaba

Son düzenleme:
2x8 şeklinde ayarları resimde atığım şekilde.

Tamamdır açtım hocam MPO-GPU nedir tam olarak işlemci 60-80 derecelerde genelde ekran kartı 52 derece.

Açtım simdi.

Bir ara BIOS yüzünden sistemi sıfırlamak zorunda kalmısstım ne gibi yararı var acaba.

İşlemci üzerinde ki MHz dalgalanmaları sebebiyle işlemciniz gereğinden fazla ısınıyor bu da oyununuza yansıyor olabilir. Eğer sabit bir MHz ayarına getirirseniz gerçek oranda o ısınmayı düşürmüş olursunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı