RX 6600 sistemde anlamsız FPS düşmeleri

ahtbkrkv53

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Adata XPG 8GB 3200MHz DDR4 Single Kit Ram AX4U32008G16A-SR30 × 2
SSD veya HDD modeli
WD Blue SN570 500GB GEN3X4 M.2 SSD 3500MB/2300MB
Ekran kartı
ASUS Radeon DUAL RX 6600 8GB GDDR6 128 Bit
Anakart
ASUS PRIME H610M-K D4 Intel H610 LGA1700 DDR4
İşlemci
Intel Core i3-12100F 4.3GHz 12MB Önbellek
Arkadaşlar merhaba. Daha öncesinde de bu konu ile alakalı bir konu açmıştım fakat ne yaparsam yapayım bir çözüm bulamamıştım. Bir çözüm bulamayınca artık pes etmiştim, fakat bu droplar artık iyice canımı sıkmaya başladı. Oyun oynarken bütün değerleri takip ediyorum, hatta ekran kaydını bile alıyorum belki bir şeyler yakalarım diye ama değerlerde hiçbir şey yok. Tam anlamıyla hiçbir şey yok arkadaşlar. Ben de artık sorunu bilgisayarda değil, evdeki elektrik tesisatına bağlamaya başladım. Bildiğim kadarıyla binada topraklama yapılmamış. Bu durum bilgisayarda FPS düşmesi sorununa yol açar mı? Çünkü aklıma başka hiçbir şey gelmiyor. Her şeyi denedim, fakat çözüm bulamadım. Aşağıya merak eden olursa diye değerleri de bırakacağım. Yardımcı olan/olmayan herkese şimdiden teşekkür ederim.

İlk videodan FPS düşmesi görüntüleri:

1692471856549.png

Bu da 2. videodan FPS düşmesi görüntüleri:

1692471875309.png

Görmüş olduğunuz gibi, FPS'im sabit 240'tayken bir anda 220 seviyelerine düşüyor ve anlık takılmalar yaşanıyor. Eğer video isteyen olursa da YouTube'a atabilirim, sorun değil. Yeter ki bu sorunuma bir çare bulabileyim. FPS'i başka bir seviyeye indirirsem bu sefer de daha farklı bir FPS düşmesi yaşanıyor. Mesela 144'e sabitlesem 119-120 seviyelerine düşüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'ler kaç MHz'de?
Bellek kısmı bu şekilde:
1692639306196.png

3200 MHZ yazıyor, sanırsam hızı o şekilde şu an.

Emin değilim hocam, nasıl bakabilirim?

Oyun modu açık mı?
Windows'un kendi oyun modunu mu diyorsunuz? O ise evet, açık.
1692639364182.png

Besliyor sorun yok sıkıntı sürücülerden kaynaklı olabilir
Başka hangi sürücüyü deneyeceğim ki? Windows'un kendi otomatik yüklediği sürücüyü denedim, olmadı. Son çıkan sürücülerin hepsini denedim, gene de hiçbirinde bir iyileşme olmadı.

Bellek kısmı bu şekilde:
Eki Görüntüle 1911781

3200 MHz yazıyor, sanırsam hızı o şekilde şu an.

Emin değilim hocam, nasıl bakabilirim?

Windows'un kendi oyun modunu mu diyorsunuz? O ise evet, açık.
Eki Görüntüle 1911784

Başka hangi sürücüyü deneyeceğim ki? Windows'un kendi otomatik yüklediği sürücüyü denedim, olmadı. Son çıkan sürücülerin hepsini denedim, gene de hiçbirinde bir iyileşme olmadı.

Ekran kartı sürücülerinden bahsediyorum

Bunu da yaptım yani kısacası sürücü ile ilgili her şeyi yaptım. Sorunun sürücülerden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum artık. Başka bir çözüm öneriniz var mı? Varsa çok iyi olur.

Yok bundan başka bildiğim bende RX 550 kartıyla yasadım bu sorunu cözmekle uğraşmadım

Teşekkürler.

Önbelleğe alınmış RAM çok fazla. Islc programını indirip çalıştırır mısın?
Eskisine nazaran biraz daha iyi hocam, fakat hala FPS droplar yaşanıyor. Mesela önceden 5 dakikada içinde 10 drop yaşıyordum, bu program sayesinde 5 dakikada sadece 2-3 FPS drop gördüm. Fakat dediğim gibi, sıkıntı hala aynı. Son durum böyle:
1692697877479.png

Programdan ss:
1692697896495.png

Güncelleme: Hiçbir düzelme olmamış, detaylıca test ettim. FPS drop sorunum hala aynı devam ediyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı