RX 6600 sistemde VRAM yetersizliği için ne yapılmalı?

İşletim sistemi
Windows 11

anilcaliskan

Megapat
Makaleler
1
RAM
Corsair Vengeance LPX 2x8GB
Ekran kartı
Gigabyte RX6600 Eagle 8GB
Anakart
MSI B660M Bazooka
İşlemci
Intel 12400F
Merhaba,

AMD RX6600 8GB ekran kartına sahibim. Bazı oyunlarda VRAM yetmediği için tüm ayarları orta - düşük yapmam gerekiyor. Bunu yapmazsam aşırı takılma oluyor. Bunu ilk RDR2'de yaşamıştım ama onda çoğunluğu yüksek bazıları orta olarak ayar yaptığımda yeterli düzeye getirmiştim. Şu an Hogwarts oynuyorum ama ayarları çoğunluklu düşük yapmazsam VRAM kesinlikle yetmiyor ve acayip takılma oluyor. Ayrıca ayarları kıstığımda takılmalar geçiyor ama bu sefer kart %50 bile çalışmıyor AMD performans sekmesinden baktığımda.

VRAM olsa kartı %100 çalıştırabilsem çok daha iyi verecek ama VRAM yetmiyor. Tabi RX6600'da uçan kaçan bir kart değl ama tüm ayarları düşüğe almak da insanın canını sıkıyor.

Bunun bir çözümü yok mu acaba?

Denediklerim:
  • DDU ile WHQL sürücüleri sıfırdan kurmak.
  • Oyun içerisinde takılmalar gidene kadar ayarlar ile oynamak.
  • Windows'ta güç ayarlarını performansa almak.

Ultra ve yüksekde VRAM yetmez. Hareket etmeye başlayınca RAM de yetmeyecek gibi görünüyor. RAM için arka plandaki açık uygulamaları kapat, gereksiz şeyleri görev yöneticisinden görevi sonlandır yapabilirsin. 1080p düşük ve 1440p düşük ayarlarda oynamayı dene.

Ultra ve yüksekde VRAM yetmez. Hareket etmeye başlayınca RAM de yetmeyecek gibi görünüyor. RAM için arka plandaki açık uygulamaları kapat, gereksiz şeyleri görev yöneticisinden görevi sonlandır yapabilirsin. 1080p düşük ve 1440p düşük ayarlarda oynamayı dene.
Teşekkürler, arkada Steam dışında açık bir program yok zaten. 1080p düşükte her hangi bir sorun yaşamıyorum. RX6600 sanki biraz daha iyi bir performans sunabilir diye düşündüğümden bu konuyu açtım, yoksa zaten 1080p full düşükte hiç bir sorun yok.

Oyunda bulunduğun mekana göre VRAM, RAM, işlemci kullanımı ve FPS değişiklik gösterir. VRAM yetmesi için ayar kısmak dışında yapabilecek bir şey yok. O oyunda RAM de sınırda geziyor. En iyisi düşükte oynayın. Kasmalardan, donmalardan iyidir.

Oyunun kendisinde bir problem var gibi. İnternetten baktım başkalarında da durum benzer. Low ayarlarda o VRAM kullanımı normal değil. Önerilen ekran kartı olan RX 5700XT de 8GB VRAM'li.
RDR2'yi ise rahat bir şekilde oynayabilmeniz lazım.

Oyunun kendisinde bir problem var gibi. İnternetten baktım başkalarında da durum benzer. Low ayarlarda o VRAM kullanımı normal değil. Önerilen ekran kartı olan RX 5700XT de 8GB VRAM'li.
RDR2'yi ise rahat bir şekilde oynayabilmeniz lazım.
RDR2'yi high - ultra karışık 60-70 FPS bandında oynuyorum. Oradada biraz VRAM sıkıntısı çektim ama.

Dediğiniz gibi oyunda optimizasyon problemi var sanırım artık güncelleme beklemekten başka çare yok gibi, o zamana kadar low devam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı