Çözüldü RX 6600 sürücü yokken bile siyah ekran veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Maxtoric

Megapat
Makaleler
3
Arkadaşlar geçen perşembeden beri bu sorun var. Bilgisayar açıkken nette takılırken aniden 9 10 dakika sonra siyah ekran veriyor kapatıp açınca PA300 hatası veriyor. Stres testi de 6 dakika dayanmadan kapanıyor. Sürücüyü silip nette takılırken (Windows Update driver güncelleme kapalı) yine aynı şekilde siyah ekran veriyor. Sürücü fark etmiyor kısaca. Güvenli modda açık bıraktım sorun yok gibi ama başka Windows yüklü HDD takınca orada da siyah ekran veriyor. Garanti için cuma günü yazdım 2 gündür cevap gelmiyor ne yapmam lazım PSU sorunu mu ekran kartı sorunu mu?

Çözüm
Kartın güç girişini kontrol edin, kartı kontrol edin bunlar gevşek olmasın.

Bunlarda sorun yoksa PSU arızalı veya yetersizdir.
PWM güç entegresi, kartın gücünü o kesiyormuş demekki, nadir olan kart arızasına denk gelmişsiniz.
Her zaman da 6.dakikada kesiyordu. Yine de ben AN550BN modelini aldım ve kullanıyorum. Anakart 5 bip sesi yüzünden ekran vermiyordu BIOS'u yeniden yazarak çözmüşler onu anlamadım ama fazla sorgulamama gerek yok sanırım. 228 TL kargo parası verdim bu süreçte.

Her zaman da 6.dakikada kesiyordu. Yine de ben AN550BN modelini aldım ve kullanıyorum. Anakart 5 bip sesi yüzünden ekran vermiyordu BIOS'u yeniden yazarak çözmüşler onu anlamadım ama fazla sorgulamama gerek yok sanırım. 228 TL kargo parası verdim bu süreçte.

Evet BIOS işi ilginç, büyük ihtimal kendi BIOS'u sorunluydu kartın güncel bir BIOS'u ile çözdüler.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı