Çözüldü RX 6600 sürücü zaman aşımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Omer.cank

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance 3200MHz (8x2)16gb CL16
SSD veya HDD modeli
Samsung 500GB 980 Evo NVMe
Ekran kartı
Gigabyte Radeon RX 6600 Eagle 8G 8GB GDDR6 128 Bit
Anakart
Gigabyte B450M S2H 3600mhz(OC) M.2 AM4 mATX
İşlemci
AMD Ryzen 5 3600 3.6 Ghz 6 Çekirdek 35MB AM4 7nm
Oyun oynarken oyunun ortasında tak diye siyah ekran geliyor ve bu hata karşıma çıkıyor. Bir ay önce aldığım PC'den bu yüzden soğumaya başlamayı bırakın nefret ediyorum. Bunu nasıl çözebiliriz?
RX 6600.
R5 3600.
AMD güncel sürüm 21.12.1

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    2,8 MB · Görüntüleme: 102
Bu hataya diğer donanımlar da neden olabildiğinden (eninde sonunda ekran kartına yansıdığı için çöktürüyor) tam olarak sebebini bulmak zahmetli olur. Daha eski bir sürücüde bu sorunu yaşıyor muydun? RAM'lerde OC var mı? Chipset driver kurulu mu? Bir de güç kaynağı marka ve modeli nedir?

Bu hataya diğer donanımlar da neden olabildiğinden (eninde sonunda ekran kartına yansıdığı için çöktürüyor) tam olarak sebebini bulmak zahmetli olur. Daha eski bir sürücüde bu sorunu yaşıyor muydun? RAM'lerde OC var mı? Chipset driver kurulu mu? Bir de güç kaynağı marka ve modeli nedir?
Evet daha önceki sürücülerde de bu durumu yaşıyordum. Ramlerdeki xmpyi kapattım. (Bunun öyküsü bambaşka. Aldığım ilk 4 gün ful mavi ekran verdi. Ramleri tarattım sıkıntılı çıktı. Bilgisayarı Satın aldığım firmayı aradım: xmp kapatıp deneyin olmazsa MHz düşürün demişti. Şuan 3200 MHz ramler 3000 MHz frekansında çalışıyor) Chipsete siz dediğinizde baktım. Yüklü fakat kurulmamış şuan kuruyorum. Güç kaynağı 650w Thermaltake

Teşekkür ederim. Sizden sonra cevaplayan arkadaşın dediği gibi chipset driver kurulduktan sonra tekrar deneyeceğim. Yine bir çözüme ulaşamazsam buradan ilerleyeyim.

@Omer.cank ilk mesajımda da belirttiğim gibi genel kanının aksine o anda bir çökmeyi tetikleyebilecek tüm durumlar bu hatayı verdiriyor. Tabii sürücü ve ekran kartı da sorunlu olabilir ama AMD kartlar bu konuda NVIDIA'ya kıyasla daha hassaslar veya sürücü uyarısı veriyorlar. Bu da ilk etapta kart arızası sanılıyor.

Mavi ekran hataları ve mevcut RAM sıkıntısı iyiye işaret değil. Daha önce 4 yuvalı anakartıma 2 adet RAM'i yanlış yuvalara taktığımdan aynı şekilde hata almıştım örneğin. Güç kaynağın fena değil, bazen AMD kartlar bu konuda da seçici olabiliyor. Biz yine RAM'e odaklanalım XMP tamamen kapatıp 2133Mhz yapmadıysan onu da denersin.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı