RX 6600 ve Ryzen 5 2600 uyumlu mu?

Selahattin0223

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar RX580 kullandığım hazır sistemime RX6600 eagle modelini aldım. Ryzen 5 2600 işlemci kullanıyorum sorunum şu Valorant ve LoL'de ekran kartımın almayacağı FPS değerlerini alıyorum 100-200 arasında gidip geliyor FPS değerim. RX580 kullanırken daha fazla FPS alıyordum. Darboğaz durumu olduğunu düşünüyorum.
Sistem özelliklerim şunlar uyuşmazlık varsa lütfen söyleyebilir misiniz ve Power suply'ımın gücü bu sisteme yeterli olur mu? Teşekkürler.
RX6600 eagle 8 GB ekran kartı.
Ryzen 5 2600 işlemci.
BR450M Pro VDH anakart.
3x8 corasir 3000MHz RAM.
500 GB NVMe SSD.
1 TB HDD.
550 watt Corsair 80+(PSU yeterli mi bu sistem için)

Dosya Ekleri

• ssad.jpg
    ssad.jpg
    10,9 KB · Görüntüleme: 74
RX 6000 serisi PCI-e 4.0 seven kartlar, anakartının PCI-e 4.0 desteklememesi bu durumdaki etkilerden biri, ayrıca işlemcin RX 6600 için yetersiz. Darboğaz var gibi, ama bunu daha iyi anlamak için MSI Afterburner'dan alt çekirdeklerin girdiği yüke baksan iyi olur.

PSU yeterli gibi, 130W'larda bir güç tüketimi var RX 6600'ün; PSU için Watt testlerinin i9 işlemcilerle yapıldığını düşünecek olursak ve senin işlemcinin de R5 2600 olduğunu göz önüne alırsak (OC yapmadın sanırım, stok değerler için konuşuyorum) yeterli.

Ben bu durumun PCI-e sürümü ve darboğaz kaynaklı olduğunu düşünüyorum, AAA oyunlardaki performansın nasıl? Detaylı olarak belirtirsen sevinirim, işlemci alt çekirdek kullanımlarından ve işlemci sıcaklığından ekran kartı kullanımı ve sıcaklığına kadar.

RX 6000 serisi PCI-e 4.0 seven kartlar, anakartının PCI-e 4.0 desteklememesi bu durumdaki etkilerden biri, ayrıca işlemcin RX 6600 için yetersiz. Darboğaz var gibi, ama bunu daha iyi anlamak için MSI Afterburner'dan alt çekirdeklerin girdiği yüke baksan iyi olur.

PSU yeterli gibi, 130W'larda bir güç tüketimi var RX 6600'ün; PSU için Watt testlerinin i9 işlemcilerle yapıldığını düşünecek olursak ve senin işlemcinin de R5 2600 olduğunu göz önüne alırsak (OC yapmadın sanırım, stok değerler için konuşuyorum) yeterli.

Ben bu durumun PCI-e sürümü ve darboğaz kaynaklı olduğunu düşünüyorum, AAA oyunlardaki performansın nasıl? Detaylı olarak belirtirsen sevinirim, işlemci alt çekirdek kullanımlarından ve işlemci sıcaklığından ekran kartı kullanımı ve sıcaklığına kadar.

Ekran kartımın fanları döndüğü halde boşta
%40 ve %5 kullanıyor daha AAA oyun oynama fırsatım olmadı format attım sistemime belki Windows'tan kaynaklıdır sorun diye. İşlemcimde OC yok anakartım OC desteklemiyor sanırım. İşlemci alt çekirdek kullanımına nasıl bakacağım bilmiyorum pek bir bilgim yok sistem konusunda. Ama şöyle söyleyeyim 3 senedir kullanıyorum işlemciyi bir kere termal macunu değiştirmişimdir. Çözüm olarak bu sisteme ne yapmam gerekiyor acaba.
Kartın sisteminle gayet de uyumlu, başka bir sorun olabilir bilgisayarında. Uyum olarak soruyorsan özellikle, ne darboğaz olarak ne de PSU yetersizliği olarak bir sorun yok bilgisayarında.

Bu FPS'i almamın sebebi nedir acaba neden kaynaklı olabilir.

Ekran kartımın fanları döndüğü halde boşta
%40 ve %5 kullanıyor daha AAA oyun oynama fırsatım olmadı format attım sistemime belki Windows'tan kaynaklıdır sorun diye. İşlemcimde OC yok anakartım OC desteklemiyor sanırım. İşlemci alt çekirdek kullanımına nasıl bakacağım bilmiyorum pek bir bilgim yok sistem konusunda. Ama şöyle söyleyeyim 3 senedir kullanıyorum işlemciyi bir kere termal macunu değiştirmişimdir. Çözüm olarak bu sisteme ne yapmam gerekiyor acaba.

O oyunlar işlemci odaklı sayılır, ekran kartı kullanımlarının 60%'larda falan olması daha iyi olurdu ama en azından.

Anakartın OC destekliyor, ama yapsan bile soğutucu kötü ise değmez.

Alt çekirdek kullanımlarına MSI Afterburner'da OSD bilgi ekranı için CPU1, CPU2 gibi ibareleri tikleyip altta çıkan OSD bilgi ekranında göster seçeneğini onaylaman lazım.

Termal macun değiştirsen iyi olur, önemli bir kriter.

Çözüm olarak, önce işlemci sonra da anakart değişimi yapman lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı