RX 6600 vs. RX 6600 XT

• Konuyu başlatan Kyl
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 59
  • Görüntüleme 7.235
Ekim ayında 7300e gamegarajdan msi gaming x 6600xt aldım. Kartı dengeli bir OC ile 2Kda çok rahat kullanabilirsin. Hatta şimdi FSR destekli oyunlarda ekstra performans da alırsın. 3500x işlemcim var. Onunla bile aman aman darboğaz yaşamadım.
Yani arada 1500tl var.1500tl daha verip rx6600xt mi almak daha iyi olur?fps anlaminda 10-15 fps fark var videolardan gordugum kadariyla.ondan soruyorum.oyun amacli kullanacagim
1080p için 6600 yeterli 2K zorlayacaksan XT

Ekim ayında 7300e gamegarajdan msi gaming x 6600xt aldım. Kartı dengeli bir OC ile 2Kda çok rahat kullanabilirsin. Hatta şimdi FSR destekli oyunlarda ekstra performans da alırsın. 3500x işlemcim var. Onunla bile aman aman darboğaz yaşamadım.

1080p için 6600 yeterli 2K zorlayacaksan XT
1080p de oynayacagim.tesekkurler cevap icin
@Bozorge 1500 TL için değmez. RX 6600 de yeterince güçlü bir kart ve OC potansiyeli iyi. 1000 TL civarı daha uygun XT tercih etmek için 1500 TL çok.
Saphire pulse rx 6600 aldim 7100 tl.Yarin gelecek kart.Piyasadaki en uygun rx6600 fiyati.Diger rx 6600 lar 8 bin tl uzeri.Aradaki fark olan 1500 tl de elimdeki ryzen 5 3500x i satip uzerine ekleyerek ryzen 5 5600x almayi dusunuyorum.Bu sekilde benim icin iyi bir kasa yapmayi dusunuyorum

Son düzenleme:
@Bozorge güzel tercih, ileride RX 6600 eğer yetersiz kalırsa bir yükseltme düşünebilirsin, şimdiden XT için kasmaya gerek yok bunun yerine işlemciye yüklenmek daha iyi.
hocam kart geldı oglen.taktın kullanıyorum.yalnız 3500x le darbogaz oluyor.gpu kullanımı % 70 lere kadar düşüyor arada.takılma yok.fakat 2-3 kez restart attı pc kartı taktıgımdan berıdır.sızce darbogazlamı alakalıdır?r5 3500x-psu 550 w-ram 3200 8gb*2-anakart asus prıme b450 mk-2

Hocam kart geldı oglen. Taktın kullanıyorum. Yalnız 3500X le darbogaz oluyor. GPU kullanımı % 70'lere kadar düşüyor arada. Takılma yok. Fakat 2-3 kez restart attı PC kartı taktıgımdan berıdır. Sızce darbogazlamı alakalıdır? R5 3500X-PSU 550W-RAM 3200 8gb*2-anakart ASUS Prime B450 mk-2

Hocam watman kaynaklı olabilir mi? Bana da aynısı oluyor çünkü. Bilgisayardan 10-15 dakikalığına kalktığımda bir bakıyorum "watman ayarları sıfırlandı, AMD ayarları geri yüklendi" diye hata veriyor. Galiba AMD yazılımı üzerinden bir ayar değiştirdiğinizde oluyor. Fanları fullemek gibi.

@Bozorge güç kablolarını tam ve doğru taktın mı? Güç kaynağı marka ve modeli nedir ve bu hangi oyunda oluyor?
kablolarda sıkıntı yok.Fan hızlarında degısım yaptım,sıcaklık ıcın.Restart attı oyundayken 2-3 kez.sonra watman lı bırseyer yazıyordu amd software drıver uygulamasında.warzonedayken restart attı hep.psu+80 550 w,psudan degıldır hocam.Yazılımdakı yaptıgım fan ayarı degısklıgıdır buyuk ıhtımal.sacmalık yanı
Hocam watman kaynaklı olabilir mi? Bana da aynısı oluyor çünkü. Bilgisayardan 10-15 dakikalığına kalktığımda bir bakıyorum "watman ayarları sıfırlandı, AMD ayarları geri yüklendi" diye hata veriyor. Galiba AMD yazılımı üzerinden bir ayar değiştirdiğinizde oluyor. Fanları fullemek gibi.
Sanırım ondan hocam.Restart sonrası watman lı bırseyer yazıyordu amd software drıver uygulamasında.Fanların hızını degıstırmıstım.o zaman fabrıka ayarına dondureyım.çok sacma yanı ayar degıstırınce restart olması.

Son düzenleme:
@Bozorge güç kaynağında sorun olabilir emin olma. Wattman hatası bir sebepten dolayı çökme yaşanırsa olur. Bu ekran kartı da olur, RAM de, güç kaynağı da. Sen OCCT ile bir stres testine sok şunu ve Furmark yap bakalım ne olacak.

Wattman o anda sürücünün çökmesine neden olabilecek her durumda çıkıyor o yüzden asıl kaynağı bulmak zordur. Mesela sen oyun oynarken elektrikler kesilsin, geldiğinde ilk açılışta wattman ayarları geri yüklendi yazar.

@Bozorge güç kaynağında sorun olabilir emin olma. WattMan hatası bir sebepten dolayı çökme yaşanırsa olur. Bu ekran kartı da olur, RAM de, güç kaynağı da. Sen OCCT ile bir stres testine sok şunu ve FurMark yap bakalım ne olacak.

WattMan o anda sürücünün çökmesine neden olabilecek her durumda çıkıyor o yüzden asıl kaynağı bulmak zordur. Mesela sen oyun oynarken elektrikler kesilsin, geldiğinde ilk açılışta WattMan ayarları geri yüklendi yazar.

Kartı taktıktan sonra FurMark da 3-5 test yaptım. Ayrıca drıver yazılımının kendısındede stres testı var. Ondada 3-5 test yaptım. Bir şey yoktu o zaman. Az önce fan ayarlarını sıfırladım. Fabrıka ayarlarında boşta 30-32 derecelerde-yukte furmarkta en son yükte 15 dk sonunda 77 derece cıktı (bellı bır dkdan sonra 77 dereceye sabıtlendı)
Kartı taktıktan sonra FurMark da 3-5 test yaptım. Ayrıca drıver yazılımının kendısındede stres testı var. Ondada 3-5 test yaptım. Bir şey yoktu o zaman. Az önce fan ayarlarını sıfırladım. Fabrıka ayarlarında boşta 30-32 derecelerde-yukte furmarkta en son yükte 15 dk sonunda 77 derece cıktı (bellı bır dkdan sonra 77 dereceye sabıtlendı)
sımdı bır daha restart attı warzoneda.occt testıne sokacam sımdıde

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı