RX 6600 vs. RX 6600 XT

• Konuyu başlatan Kyl
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 59
  • Görüntüleme 7.235
@Bozorge Warzone'da bu hatayı alanları daha önce duymuştum sen bir başka oyunda da dene eğer devamlı olursa RAM'leri de kontrol etmen gerekebilir. Örneğin daha önce daha güçsüz ekran kartı kullanıyorsundur ve düşük ayarlarda 4 GB RAM kullanır, yeni kart ile ayar yükseltince 8 GB RAM kullanır ve sıkıntılı bir modül varsa burada patlayabilir.

Wattman hatası kötü değildir, bir sıkıntı olduğunu belirtmesi açısından faydalı bile diyebiliriz.

@Bozorge Warzone'da bu hatayı alanları daha önce duymuştum sen bir başka oyunda da dene eğer devamlı olursa RAM'leri de kontrol etmen gerekebilir. Örneğin daha önce daha güçsüz ekran kartı kullanıyorsundur ve düşük ayarlarda 4 GB RAM kullanır, yeni kart ile ayar yükseltince 8 GB RAM kullanır ve sıkıntılı bir modül varsa burada patlayabilir.

Wattman hatası kötü değildir, bir sıkıntı olduğunu belirtmesi açısından faydalı bile diyebiliriz.
cyberpunk77 oynadım 10 dk cıvarı bırsey yoktu.warzonede oldu.ramları tak cıkar yapıp bakayım.sonra occt testıne sokayım 30 dk bakalım noalcak.bır oncekı gtx 1650 süper 4 gb modelı.ama hocam ondada warzonu düşük ayarlarda tutardım yenı aldıgım bu rx6600 dada.harıtadadakı hareketlılıgı daha net gormek ıcın.gtx de bır kez restart olmadı.bunda olup duruyorkı ayarlar aynı yanı.

Garip olansa bana oyunda değil bilgisayar boştayken bu hatanın gelmesi. Ben genelde ayarlardan "Sıfır RPM" değerini kapatıyorum ısınmasın diye. Daha sonra bilgisayarı 5-10dk boş bırakınca bir anda yeniden başlatıyor. Bu durum oyunda olmuyor. Acaba herhangi bir oyun etkilemeyince kendisini koruması için fanları kapatıyor mu? Yani sonuçta boşta dururken çalışmasına gerek yok.

@Bozorge @311989 bu hata sağlıklı bir durumda ortaya çıkmaz. RX 6600 veya genel olarak RDNA2 mimarili kartlar için konuşursak bu sorunu ekran kartı tarafından tetikleyecek 2-3 durum olur. Çok eski sürücü kullanmak, hatalı üretim/arızalı ekran kartı ve Radeon ayarlarını bozmak. Bunların iki tanesini AMD Cleanup Utility ile sürücüyü komple silip en son sürücüyü veya WHQL olanı kurarak kenara atarız. Ekran kartı üretim hatalı ise onu servis dışında çözmek imkansız.

Kalan sorunlar ise bozulmuş işletim sisteminden virüslere, sıkıntılı RAM'lerden sıcaklıklara, dengesiz güç kaynaklarından oyun dosyalarındaki bozulmalara kadar çok geniş yelpazedendir. Wattman hatası sürücü, yani Radeon Software çöktüğü anda ortaya çıkar bunu da çökertecek çok fazla neden olabiliyor anlayacağınız.

@Bozorge @311989 bu hata sağlıklı bir durumda ortaya çıkmaz. RX 6600 veya genel olarak RDNA2 mimarili kartlar için konuşursak bu sorunu ekran kartı tarafından tetikleyecek 2-3 durum olur. Çok eski sürücü kullanmak, hatalı üretim/arızalı ekran kartı ve Radeon ayarlarını bozmak. Bunların iki tanesini AMD Cleanup Utility ile sürücüyü komple silip en son sürücüyü veya WHQL olanı kurarak kenara atarız. Ekran kartı üretim hatalı ise onu servis dışında çözmek imkansız.

Kalan sorunlar ise bozulmuş işletim sisteminden virüslere, sıkıntılı RAM'lerden sıcaklıklara, dengesiz güç kaynaklarından oyun dosyalarındaki bozulmalara kadar çok geniş yelpazedendir. Wattman hatası sürücü, yani Radeon Software çöktüğü anda ortaya çıkar bunu da çökertecek çok fazla neden olabiliyor anlayacağınız.
Son zamanlarda bu hatayla karşılaşmıyorum. Ayrıca bu durumun bir sakıncası var mıdır? Karta zarar verir mi?

1648072168398.png

21 dk cıvarı test yaptım.GPU-ekran kartı max. 72 derece 100 w / CPU-işlemci max. 87.5 derece 84 w ... Büyük ihtimal oyunla alakalı.warzone sıkıntı yaptı sanırım. gtx 1650 süper 4 gb de hiç sıkıntı olmamıştı.Bunda neden yaptı anlamadım.Bir kaç ayar yaptım oyunda.Oynayayım bakalım yıne restart atacakmı?
Son zamanlarda bu hatayla karşılaşmıyorum. Ayrıca bu durumun bir sakıncası var mıdır? Karta zarar verir mi?
Verir tabi hoca.Sağlıklı sekılde kapanmıyorkı pc,yada sağlıklı sekılde yenıden baslamıyorkı.Valla anlamadım bu ısten bırsey.o kadar para ver kart al.boyle sacma ısler gelsın basa

@311989 hayır donanımsal olarak bir arıza olmaz ancak işletim sistemi ani yeniden başlamalardan ötürü bozulabilir bunun için de önemli dosyaları yedekleyip bir format atarak temelden girerek durumu araştırmak iyi olur. Bazı Windows dosyaları bozulduğunda tamir etmek mümkün olmayabiliyor. @Bozorge oyun dosyalarını kontrol et olmadı farklı bir oyun oynamayı dene. Duruma göre bakarız.

@311989 hayır donanımsal olarak bir arıza olmaz ancak işletim sistemi ani yeniden başlamalardan ötürü bozulabilir bunun için de önemli dosyaları yedekleyip bir format atarak temelden girerek durumu araştırmak iyi olur. Bazı Windows dosyaları bozulduğunda tamir etmek mümkün olmayabiliyor. @Bozorge oyun dosyalarını kontrol et olmadı farklı bir oyun oynamayı dene. Duruma göre bakarız.
Benım paylastıgım degerler nasıl ustad?normal degılmı?
Yalnız netten baktımda rx serisi kartlar warzoneda benzer seylerı yasatıyormus.Restart atmalar,kapanmalar vb.

Galiba sorunu buldum.Directx olayından.Aklıma geldi kartın directx12 desteklediği ve oyunun ıcınde onceden kalan -d3d11 kodunu sildim.Birde belgelerimde oyun ayar klasörü var onu sildim.Ayarları bastan tekrar yapmam gerekti ama çözüldü şimdilik sorun.1 saate yakındır oynuyorum restart atma olmadı.Bakalım ılerıkı zaman ne gosterecek
Bugun format attım.Temız bır drıver kurulumu yaptım.Fanlarıda ayarladım hız olarak.Restart atmadı,sıcaklıklarda 65 derece cıvarı max. Gayet ıyı oldu.Anlayacagınız olay yazılımsalmıs
Beyler rx6600 için işlemci bakıyorum.warzoneda 3500x ıle darbogaz oluyor.gpu kullanımı %60 ları goruyor.%60-95 arası gıdıp gelıyor.3500 tl ye sıfır 5600x buldum ama yurtdısından alınmıs kapalı kutuymus.sızce yurtdısından gelen ıslemcı alınırmı?turkıye fıyatı 4500 tl cıvarı.bilgisi olan varsa cevaplarmı?tesekkurler
@kino
@Bozorge normal değerler. GTX 1660 ile yaşayan birisi de vardı burada.
rx6600 için işlemci bakıyorum.warzoneda 3500x ıle darbogaz oluyor.gpu kullanımı %60 ları goruyor.%60-95 arası gıdıp gelıyor.3500 tl ye sıfır 5600x buldum ama yurtdısından alınmıs kapalı kutuymus.sızce yurtdısından gelen ıslemcı alınırmı?birde tray işlemci ile normal işlemci farkı varmıdır?mesela 5600x ve 5600x tray

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı