Çözüldü RX 6600 XT ekran kartı sürücüsünde sarı ünlem

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Shanverdy

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle selamlar, bugün açtığım 2. konu bu ve sizden yardım istiyorum. İlk açtığım konuda sorun "no Signal" hatasıydı, o sorunu RAM'leri çıkartıp silgi ile zarar vermeden yavaşça silip farklı slotlara takarak çözdüm. Fakat şimdi de ekran kartının yanında aşağıda görmüş olduğunuz ekran görüntüsündeki gibi ünlem var ve sürücüler güncel olmasına rağmen ünlem hala var. Bende sürücüleri AMD'nin Auto-detect programını yükleyerek güncelleştirmek istedim fakat programı açtığımda ekranın gidip geri gelmesi gerekirken gidip geri gelmiyor ve no Signal diyor. Bilgisayarı kapatıp tekrar açtığımda ise ekran geliyor, sürücüleri güncelleştirmeye çalıştığımda yine aynı sorun ile karşılaşıyorum. Kısacası bilgisayar açıldığında ekran geliyor fakat sürücüler ile ilgili bir şey yaptığımda "no Signal" hatası alıyorum, ne yapmam gerekiyor? AMD'nin sürücüleri hakkında bir problem mi yoksa tek yaşayan ben miyim?

Dosya Ekleri

• resim_2021-08-25_111846.png
    resim_2021-08-25_111846.png
    2,8 KB · Görüntüleme: 511
Çözüm
Bu sorunu yaşayıp açtığım konuya denk gelen arkadaşlar varsa ilk önce diğer mesajlara bakarak benim ve @DELUXE0 nickli (itham ne kadar doğru olur bilmiyorum fakat) arkadaşımızın denediklerini deneyin. En son çare olarak Kino'nun söylediği üzere önemli dosyalarınız var ise o dosyaları yedeklemek şartıyla bütün diskinizi temizleyerek bir format atın ve ekran kartınızın driverı dışındaki bütün driverlarınızı güncel tutun. AMD yeni stabil bir driver sürümü yayınladığında o sürümü yükleyerek devam edebilirsiniz fakat şuanlık 21.8.1 sürümü ile devam edin. Bundan sonra yapacağınız şey sorun hala devam ediyor ve çözülmüyorsa diğer donanımlarınızın gerekli kontrollerini sağlayıp eğer bir problem yoksa ekran kartınızı teknik servise göndermek olacaktır. Umarım @kino ve @DELUXE0 nickli/isimli arkadaşların belirtmiş olduğu çözümler işinize yarar ve sorununuz çözüme kavuşur. İyi günler dilerim.
@Shanverdy sürücü güncellendiğinde aynı sorunu mu yaşamışlar? Hangi sürücüden bahsediyorlar biz nasıl sorunsuz kullanıyoruz o zaman. Kim söyledi bunu aldığın yer mi yoksa servisin kendisi mi?
Sinerji Bilgisayar da teknik servis bölümünde çalışan birisi bize mail attı ve denediği sistemi, yaşadığı sorunu söyledi. Bana kartın 21.8.1 sürümü ile bir problem çıkarmadığını da belirtti.
@Shanverdy sürücü güncellendiğinde aynı sorunu mu yaşamışlar? Hangi sürücüden bahsediyorlar biz nasıl sorunsuz kullanıyoruz o zaman. Kim söyledi bunu aldığın yer mi yoksa servisin kendisi mi?
Deneme yapılan sistem :

Asus Prime B450M-K II

Amd Ryzen 5 5600x işlemci

8 gb 3200MHz CL16 Ram

256GB Sata Ssd

650W 80+ Psu
Bir fikriniz var mı bu konu hakkında sizce kart mı sorunlu yoksa sadece belirli durumlarda mı sorun çıkarıyor?
Hocam düzelmedi, göndermeyi düşünüyorum ben.

En iyisi bu olacaktır. Siz tüm detayları, neler yaşandığını söyleyin. Gerekirse farklı bir marka anakart talep ettiğinizi falan söyleyin. Elbet hallederler, sistem ellerindeyken sorunu görecekler çünkü. Tek kartı gönderdiğinde ASUS anakarta taktılar sorun çıkmadı. Böylesi daha iyi.

En iyisi bu olacaktır. Siz tüm detayları, neler yaşandığını söyleyin. Gerekirse farklı bir marka anakart talep ettiğinizi falan söyleyin. Elbet hallederler, sistem ellerindeyken sorunu görecekler çünkü. Tek kartı gönderdiğinde ASUS anakarta taktılar sorun çıkmadı. Böylesi daha iyi.
Hocam aldığıma alacağıma pişman ettiler beni gerçekten, madem böyle bir şey olma olasılığı var bu anakart yerine muadil bir şey koyup fiyatı da ona göre ayarlasalar çok mu zor sanki anlam veremiyorum. En iyisi bir şey alırken fazla heveslenmemek, sonucu böyle olunca pek güzel duygular yaşanmıyor çünkü.

Hocam aldığıma alacağıma pişman ettiler beni gerçekten, madem böyle bir şey olma olasılığı var bu anakart yerine muadil bir şey koyup fiyatı da ona göre ayarlasalar çok mu zor sanki anlam veremiyorum. En iyisi bir şey alırken fazla heveslenmemek, sonucu böyle olunca pek güzel duygular yaşanmıyor çünkü.
haklısın hocam aynı duyguları yaşıyorum 1 ay oldu zehir gibi geçiyor o kadar da heveslenmiştim gerçekten bilsem böyle olacağını almazdım resmen. ama olsun tecrübe oldu bi daha böyle konularda daha derin araştırma yapıp almanın çok daha iyi olacağını öğrendik. şu an için yeter ki düzelsin.

@Shanverdy ben de sizinle öğrendim böyle bir şey olabileceğini. Ancak AMD forumlarından gördüğüm kadarıyla sorun hep 1 gün sonra çıkıyormuş. O yüzden satan yer mevzuyu anlayamamış olabilir. Hatta sen bunu da söyle "sistemi test ettikten sonra 1 gün bekleyip tekrar kontrol etsinler, sonra göndersinler". İş garanti olsun.

Sizde bir sıkıntı yok değil mi fps vs. ?

Sıfır sorun. Testlerim de kanalımda var, istediğini izleyebilirsin.

haklısın hocam aynı duyguları yaşıyorum 1 ay oldu zehir gibi geçiyor o kadar da heveslenmiştim gerçekten bilsem böyle olacağını almazdım resmen. ama olsun tecrübe oldu bi daha böyle konularda daha derin araştırma yapıp almanın çok daha iyi olacağını öğrendik. şu an için yeter ki düzelsin.
Evet hocam ben de aşırı iyi olmayan donanım bilgime dayanarak almıştım, hata yapmışım. Bir daha böyle bir şey alırken gerçekten çok çok dikkat edip fazla fazla araştıracağım. Son derece haklısınız gerçekten.
@Shanverdy ben de sizinle öğrendim böyle bir şey olabileceğini. Ancak AMD forumlarından gördüğüm kadarıyla sorun hep 1 gün sonra çıkıyormuş. O yüzden satan yer mevzuyu anlayamamış olabilir. Hatta sen bunu da söyle "sistemi test ettikten sonra 1 gün bekleyip tekrar kontrol etsinler, sonra göndersinler". İş garanti olsun.

Sıfır sorun. Testlerim de kanalımda var, istediğini izleyebilirsin.

Evet fakat sanıyorum 1 gün boyunca teste tâbi tutuluyormuş sistemler, böyle olması gerçekten garip bir durum yani ne diyebilirim ki.

@Shanverdy kaça almıştın bu sistemi?
9600 küsür.
Hocam beraber toplu bir şekilde sinerji bilgisayar ile iletişime geçmeyi başarabilirsek durumun ciddiyetini daha net anlarlar.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı