Çözüldü RX 6600 XT ekran kartı sürücüsünde sarı ünlem

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Shanverdy

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle selamlar, bugün açtığım 2. konu bu ve sizden yardım istiyorum. İlk açtığım konuda sorun "no Signal" hatasıydı, o sorunu RAM'leri çıkartıp silgi ile zarar vermeden yavaşça silip farklı slotlara takarak çözdüm. Fakat şimdi de ekran kartının yanında aşağıda görmüş olduğunuz ekran görüntüsündeki gibi ünlem var ve sürücüler güncel olmasına rağmen ünlem hala var. Bende sürücüleri AMD'nin Auto-detect programını yükleyerek güncelleştirmek istedim fakat programı açtığımda ekranın gidip geri gelmesi gerekirken gidip geri gelmiyor ve no Signal diyor. Bilgisayarı kapatıp tekrar açtığımda ise ekran geliyor, sürücüleri güncelleştirmeye çalıştığımda yine aynı sorun ile karşılaşıyorum. Kısacası bilgisayar açıldığında ekran geliyor fakat sürücüler ile ilgili bir şey yaptığımda "no Signal" hatası alıyorum, ne yapmam gerekiyor? AMD'nin sürücüleri hakkında bir problem mi yoksa tek yaşayan ben miyim?

Dosya Ekleri

• resim_2021-08-25_111846.png
    resim_2021-08-25_111846.png
    2,8 KB · Görüntüleme: 511
Çözüm
Bu sorunu yaşayıp açtığım konuya denk gelen arkadaşlar varsa ilk önce diğer mesajlara bakarak benim ve @DELUXE0 nickli (itham ne kadar doğru olur bilmiyorum fakat) arkadaşımızın denediklerini deneyin. En son çare olarak Kino'nun söylediği üzere önemli dosyalarınız var ise o dosyaları yedeklemek şartıyla bütün diskinizi temizleyerek bir format atın ve ekran kartınızın driverı dışındaki bütün driverlarınızı güncel tutun. AMD yeni stabil bir driver sürümü yayınladığında o sürümü yükleyerek devam edebilirsiniz fakat şuanlık 21.8.1 sürümü ile devam edin. Bundan sonra yapacağınız şey sorun hala devam ediyor ve çözülmüyorsa diğer donanımlarınızın gerekli kontrollerini sağlayıp eğer bir problem yoksa ekran kartınızı teknik servise göndermek olacaktır. Umarım @kino ve @DELUXE0 nickli/isimli arkadaşların belirtmiş olduğu çözümler işinize yarar ve sorununuz çözüme kavuşur. İyi günler dilerim.
@Shanverdy sürücü güncellendiğinde aynı sorunu mu yaşamışlar? Hangi sürücüden bahsediyorlar biz nasıl sorunsuz kullanıyoruz o zaman. Kim söyledi bunu aldığın yer mi yoksa servisin kendisi mi?
Sinerji Bilgisayar da teknik servis bölümünde çalışan birisi bize mail attı ve denediği sistemi, yaşadığı sorunu söyledi. Bana kartın 21.8.1 sürümü ile bir problem çıkarmadığını da belirtti.
@Shanverdy sürücü güncellendiğinde aynı sorunu mu yaşamışlar? Hangi sürücüden bahsediyorlar biz nasıl sorunsuz kullanıyoruz o zaman. Kim söyledi bunu aldığın yer mi yoksa servisin kendisi mi?
Deneme yapılan sistem :

Asus Prime B450M-K II

Amd Ryzen 5 5600x işlemci

8 gb 3200MHz CL16 Ram

256GB Sata Ssd

650W 80+ Psu
Bir fikriniz var mı bu konu hakkında sizce kart mı sorunlu yoksa sadece belirli durumlarda mı sorun çıkarıyor?
Arkadaşlar dün aldığım sinerji wolf rx6600 xt li bilgisayarımda aynı sorunu yaşamaktayım. Anakartım gigabyte b450m s2h. Genel üretimsel bi sıkıntı var sanırım.
Dün gelmiş olan sinerji wolf r53600 ve rx6600xt li sistemde aynı sıkıntıyı yaşamaktayım genel üretimsel bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum.
Kartlarımız garantiye gidiyor bir sorun bulamayıp geri gönderiyorlar. Yaşadığımız sıkıntının anakart kaynaklı olduğunu düşünüyorum.Kartım elime ulaştığında farklı 2 bilgisayarla deneyeceğim ozaman belli olacak.

Arkadaşlar dün aldığım sinerji wolf rx6600 xt li bilgisayarımda aynı sorunu yaşamaktayım. Anakartım gigabyte b450m s2h. Genel üretimsel bi sıkıntı var sanırım.
Dün gelmiş olan sinerji wolf r53600 ve rx6600xt li sistemde aynı sıkıntıyı yaşamaktayım genel üretimsel bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum.
aynen benim de anakartım o büyük ihtimal anakartla ekran kartı çakışıyor ben arayıp sistemi komple göndereceğim bi baksınlar sıkıntılıara. hazır sistem olduğu için biraz sıkıntı ama kabul edilirse 3-5 fazla ekleyip anakartı değiştireceğim eğer sorun dediğimiz gibiyse.
Kartlarımız garantiye gidiyor bir sorun bulamayıp geri gönderiyorlar. Yaşadığımız sıkıntının anakart kaynaklı olduğunu düşünüyorum.Kartım elime ulaştığında farklı 2 bilgisayarla deneyeceğim ozaman belli olacak.
aynen hocam ben de gönderdim bi sıkıntı yok driver sıkıntısı var geçici olarak 'adrenalin 21.8.1' kullanın AMD sıkıntıyı düzeltip yeni driver yayınlayınca ona geçersiniz bı sıkıntı olmaz dediler geri gönderdiler.

aynen benim de anakartım o büyük ihtimal anakartla ekran kartı çakışıyor ben arayıp sistemi komple göndereceğim bi baksınlar sıkıntılıara. hazır sistem olduğu için biraz sıkıntı ama kabul edilirse 3-5 fazla ekleyip anakartı değiştireceğim eğer sorun dediğimiz gibiyse.

aynen hocam ben de gönderdim bi sıkıntı yok driver sıkıntısı var geçici olarak 'adrenalin 21.8.1' kullanın AMD sıkıntıyı düzeltip yeni driver yayınlayınca ona geçersiniz bı sıkıntı olmaz dediler geri gönderdiler.
Bende de cevap aynı hocam, anakart ile ilgili bir problem demek ki. Çünkü diğer kartlar ile bir problem çıkartmıyor.
Gigabyte B450 ile 6600 XT ikilisi iyi değil demek ki. Acaba ne çakışıyor? Siz en iyisi geri gönderin bu sorun genele vurursa 3-5 fazla verin de MSI veya B550 taksınlar.
Hocam Anakartı değiştirirlerse direkt olarak üstüne ekleyip B550 alırım böyle olmayacak bu iş.
Gigabyte B450 ile 6600 XT ikilisi iyi değil demek ki. Acaba ne çakışıyor? Siz en iyisi geri gönderin bu sorun genele vurursa 3-5 fazla verin de MSI veya B550 taksınlar.
Hocam gigabyte yeni bir fix driver yayınlaması mı gerekiyor bu sorunun ortadan kalkması için ? Gigabyte bunun farkında mı bilmiyorum fakat farkındaysa acil düzeltilmesi gereken bir sorun olduğunu da biliyordur.

Son düzenleme:
@JamesPark @frageN @Shanverdy Biraz yabancı platformları araştırdım şöyle bir durum buldum. Ekran kartı sürücüsü, anakartın (BIOS) CSM, UEFI ayarları çakışıp bir sıkıntı yaratıyor olabilir. Bize neden olmuyor bak onu düşünüyorum ama bulamıyorum. Bu konunun son sayfasında bugün durumu Sapphire'a soran olmuş şu yanıtı vermişler.

“AMD bunun üzerinde çalışıyor, yalnızca bizim 6600 XT modellerimizde değil diğerlerinde de aynı şekilde, Eylül ayında yayınlanacak bir sonraki sürücü bu sorunu ortadan kaldıracak. Hatırlattığın için teşekkürler.”

Geçen sene ilk Eylül sürücüsü 16'sında yayınlanmış. Sanırım bu seneninki de bir kaç güne çıkar, o zamana kadar servisle uğraşmayın. @Shanverdy bak bu sorun seninle direkt olarak aynı. O da her denemeden sonra 1 gün görüntü alabilmiş ertesi gün gitmiş. Her şeyi denemiş son çare başka güç kaynağıyla çalışmış.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@JamesPark @frageN @Shanverdy Biraz yabancı platformları araştırdım şöyle bir durum buldum. Ekran kartı sürücüsü, anakartın (BIOS) CSM, UEFI ayarları çakışıp bir sıkıntı yaratıyor olabilir. Bize neden olmuyor bak onu düşünüyorum ama bulamıyorum. Bu konunun son sayfasında bugün durumu Sapphire'a soran olmuş şu yanıtı vermişler.

“AMD bunun üzerinde çalışıyor, yalnızca bizim 6600 XT modellerimizde değil diğerlerinde de aynı şekilde, Eylül ayında yayınlanacak bir sonraki sürücü bu sorunu ortadan kaldıracak. Hatırlattığın için teşekkürler.”

Geçen sene ilk Eylül sürücüsü 16'sında yayınlanmış. Sanırım bu seneninki de bir kaç güne çıkar, o zamana kadar servisle uğraşmayın. @Shanverdy bak bu sorun seninle direkt olarak aynı. O da her denemeden sonra 1 gün görüntü alabilmiş ertesi gün gitmiş. Her şeyi denemiş son çare başka güç kaynağıyla çalışmış.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hocam o halde bir kaç gün daha bekleyelim, yeni sürücü çıktığında da stabil olarak çalışmaz ise anakart değişimi yaparım diye düşünüyorum.

Ekran kartım bugün geldi sisteme taktım problem devam ediyor. Anakartıma yeni bir bios güncellemesi gelmiş onuda yaptım windows'a gelen son güncellemeyide yaptım ama sıkıntı devam ediyor. Bu araştırmanız beni biraz umutlandırdı umarım güncellemeyle düzelir.

@Shanverdy ilk linkte 11 sayfa var çevirip çevirip okuyabilirsin. Görünüşe göre Sapphire, 6600 XT kartlarda böyle bir durum olduğunu biliyor ve sürücü bekliyor. AMD de farkındadır. İlginç bir şekilde kimisinde 1 hafta çalışıp sonradan sorunun baş gösterdiği de olmuş. Bir kişi dual boot ile çözmüş o da garip. 9 ve 10. sayfada Gigabyte kullanıcıları sorun bildirmiş.
Gigabyte B450 AORUS ELITE
Gigabyte B450M-S2H V2 2133MHz 3600Mhz(O.C.) Soket Am4 mAtx

Sanırım suçu sürücüye atabiliriz, bazı anakartlarda bir sorunu tetikliyor olmalı. Tahminim bu kartın PCIe 4.0 x8 olması (yeni kartların neredeyse hepsi PCIe 4.0 x16'dır), ekran kartı sürücüsü, anakart sürücüleri ve PCIe yuvası ile bağlantılı bir sorun var. Artık işletim sistemi mi sapıtıyor, BIOS mu yamuluyor bilmiyorum ama okuduğum kadarıyla durum bu. AMD bu sorunu çözecektir. Arkadaşla MSI B450/B550 kullanıyoruz sıfır sorun. Sürücü de tek başına sorunlu değil çünkü 6600 XT'yi söküp RX 560 takanda da yine sorun olmamış. 6600 XT ve bazı anakart modelleri arasında görünüyor. Hem AMD sürücüsünü hem de chipset/anakart/BIOS güncellemelerini takip etmeli önümüzdeki günler için.

@Shanverdy ilk linkte 11 sayfa var çevirip çevirip okuyabilirsin. Görünüşe göre Sapphire, 6600 XT kartlarda böyle bir durum olduğunu biliyor ve sürücü bekliyor. AMD de farkındadır. İlginç bir şekilde kimisinde 1 hafta çalışıp sonradan sorunun baş gösterdiği de olmuş. Bir kişi dual boot ile çözmüş o da garip. 9 ve 10. sayfada Gigabyte kullanıcıları sorun bildirmiş.
Gigabyte B450 AORUS ELITE
Gigabyte B450M-S2H V2 2133MHz 3600Mhz(O.C.) Soket Am4 mAtx

Sanırım suçu sürücüye atabiliriz, bazı anakartlarda bir sorunu tetikliyor olmalı. Tahminim bu kartın PCIe 4.0 x8 olması (yeni kartların neredeyse hepsi PCIe 4.0 x16'dır), ekran kartı sürücüsü, anakart sürücüleri ve PCIe yuvası ile bağlantılı bir sorun var. Artık işletim sistemi mi sapıtıyor, BIOS mu yamuluyor bilmiyorum ama okuduğum kadarıyla durum bu. AMD bu sorunu çözecektir. Arkadaşla MSI B450/B550 kullanıyoruz sıfır sorun. Sürücü de tek başına sorunlu değil çünkü 6600 XT'yi söküp RX 560 takanda da yine sorun olmamış. 6600 XT ve bazı anakart modelleri arasında görünüyor. Hem AMD sürücüsünü hem de chipset/anakart/BIOS güncellemelerini takip etmeli önümüzdeki günler için.
Hocam anlamadığım ve ironik olan durum aynı anakarta sahip arkadaşım asusun 6600 xt ekran kartı ile kullanabiliyor şuanda. Hiç bir sıkıntısı da yok onunla da çok fazla çözmeye çalıştık sorunu kendisi bilgisayar mühendisi ve donanım konusunda benden çok çok daha fazla bilgiye sahip. Ona da sizin attığınız metinleri kısaca özetledim ve bana servise göndermemin şuanda saçma olacağını söyledi sizin gibi. Bekleyelim bakalım umarım çözülmesi çok uzun sürmez.

@Shanverdy ben de ilk kartı taktığımda şu olmuştu. Yalnız geçici olarak 2004'ten kalma bir ekran kartı takmıştım 5500 XT'yi sattıktan sonra. Ben suçu oraya attım ama belki de mevcut BIOS ayarları ile 6600 XT çakıştı ve sıfırlamam gerekti. O günden beri sıfır sorun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı