RX 6600 XT güç kaynağı sorunu

• Konuyu başlatan T.t
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 121

T.t

Hectopat
Şimdi şöyle bir sıkıntım var dikkatlı okursanız tekte anlarsınız. Normal bilgisayarı fişe taktım ve açtım sıkıntı yok bu şekilde sonra bilgisayarı kapattım normal şekilde ve tekrar açma tuşuna basınca açılmıyor. PSU'yu açıp kapatınca veya prizi takıp çıkarınca düzeliyor ve tekrar aynı işlemi yapmam gerekiyor. Fişi takıp çıkarmadan açınca şu iki sorundan biri oluyor.

1-Açma tuşuna basıyorum fanlar vs. 3 saniye çalışıyor ve sonra hemen kasa kapanıyor komple.

2-Basıyorum tuşa fanlar çalışıyor ekran kartı RGB'si de çalışıyor. Ancak klavye mouse monitöre güç gelmiyor.
Bilgisayarcı PSU dandik ondandır dedi ama bilgisayarcıya pek güvenemedim.

Sizce PSU sisteme yetmiyor mudur? Yetmeme durumu olsaydı bence güç altındayken kapanması gerekirdi fakat hiç kapanmadı o şekilde sistemim.
  • Ryzen 5 2600.
  • A320M S2H.
  • RX 6600 XT Sapphire Nitro+
  • 2x8 RAM.
  • PSU 500W High Power.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi şöyle bir sıkıntım var dikkatlı okursanız tekte anlarsınız. Normal bilgisayarı fişe taktım ve açtım sıkıntı yok bu şekilde sonra bilgisayarı kapattım normal şekilde ve tekrar açma tuşuna basınca açılmıyor. PSU'yu açıp kapatınca veya prizi takıp çıkarınca düzeliyor ve tekrar aynı işlemi yapmam gerekiyor. Fişi takıp çıkarmadan açınca şu iki sorundan biri oluyor.

1-Açma tuşuna basıyorum fanlar vs. 3 saniye çalışıyor ve sonra hemen kasa kapanıyor komple.

2-Basıyorum tuşa fanlar çalışıyor ekran kartı RGB'si de çalışıyor. Ancak klavye mouse monitöre güç gelmiyor.
Bilgisayarcı PSU dandik ondandır dedi ama bilgisayarcıya pek güvenemedim.

Sizce PSU sisteme yetmiyor mudur? Yetmeme durumu olsaydı bence güç altındayken kapanması gerekirdi fakat hiç kapanmadı o şekilde sistemim.
  • Ryzen 5 2600.
  • A320M S2H.
  • RX 6600 XT Sapphire Nitro+
  • 2x8 RAM.
  • PSU 500W High Power.
High Power kalitesiz bir power değil, Power dışında bir sorun var gibi. Mesela anakartta sorun olabilir.

@HalimFB Bilgisayarcı Psu dedi ama bence ikinci el Psu satmak için öyle dedi. Aynı bilgisayarcı RTX 2070 verdi 87 derecede çalışıyordu zararına iade ettim.
Anakart Gigabyte. Birde Şuan takılı kasa öncesinde kasayı ikinci el almıştım ekran kartsız şekilde, kasada açma tuşuna basınca aynı sorun vardı. Bilgisayarcı tuş takılıyor ondan hemen gücü kesiyor dedi sonra tornavidayla kısa devre yapmıştı açmak için.

@HalimFB sizce ne yapmalıyım? Elimde psu yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı