RX 6600 XT ile WattMan hatası alınır mı?

6000 serisi de Wattman vermiş demek. Gerçekten pes AMD. Biraz daha para veririm ama kafam rahat olur NVİDİA.
hocam kartın salt kas gücü harika CoD Cold War, CoD Modern Warfare, BF5 bu oyunlarda 2K ile müthiş performans alıyorum hem de R5 3500X ile. Kaldı ki bu kart için 1080p diyorlar. Yağ gibi akıyor resmen 100 fps üzeri ultra ayarlarda. Ancak bu stabilizasyon problemleri hala devam ediyor demek ki. Recommended driverları yüklemeye özen göstereceğim. Aslında şu an en güzel driver 21.9.2 hem performans artışı hem daha az güç çekmesiyle kartı 2-3 derece daha serin çalıştırabiliyor. Recommended olduğu zaman uzunca bir süre onu kullanacağım gibi. Driveri WHQL olmadan da Win 11'e geçmeyi düşünmüyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Driver karşılaştırmaları ile alakalı bu arkadaş güzel şeyler anlatıyor. AMD'nin kendi patch note'ları ve kendi tecrübelerini kullanarak. İlgilenen arkadaşlar izleyebilirler.

11 Ağustos'tan beri 6600 XT kullanıyorum daha bir tane wattman hatası almadım. 3060 para verilecek kart değil NVIDIA istiyorsan 3060 Ti al yoksa 6600 XT.
hocam kafamı karıştıran bir durum oldu şimdi bu wattman hatası olduğu zaman sık sıkmı oluyor yoksa nadiren arada birmi oluyor ve bu driver güncellemelerinin gelmesi ne kadar zaman alıyor ASUS Dual RX 6600 almayı düşünüyorum ona göre 1 2 saate gidip alacağım yardımcı olursanız sevinirim

@slmbenmurt Wattman uyarısı duruma göre sık sık da çıkabilir, nadiren de çıkabilir, hiç de çıkmayabilir.

Örnek veriyorum şu anda elektrikler gitsin gelsin ilk açılışta Wattman uyarısını verir, neden? Çünkü işletim sistemi, sürücü sağlıklı kapanmadığı için sana "beklenmedik bir olay oldu Wattman ayarlarını geri yükledik" demek ister.

Mesela RAM'lerinde arıza vardır, güç kaynağın biraz kötüdür bu hata sık sık olmaya başlayabilir çünkü bunlardan kaynaklı bazı sorunlar otomatikman kartı da etkileyeceği için beklenmedik durumlar yine yaşanabilir.

Sağlıklı bir sistemde, beklenmedik olayların yaşanmadığı durumlarda bu uyarıyı tabii ki hiç almazsın. Benim sistemim sağlıklı ama arada alıyorum neden eh oyun çökebiliyor, sistem donabiliyor herkesin başına gelen şeyler.

Kısaca "aman bu uyarıyı alırsam ne yaparım" diye korkacak bir durum yok. Al, tak sisteme takıl kafana göre, şu anda verebileceğim tek tavsiye tarayıcıdan "donanım hızlandırma" ayarını kapat.

Driver sürümü düşür, yükselt, sil, yükle… Bunlarla uğraşıp buna rağmen wattman hatası hâlâ arada bir alacaksın. Ben yıllarca AMD kullandım. Wattman hatasından gına geldiği için NVIDIA’ya geçtim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı