RX 6600 XT overclock ile FurMark skoru daha düşük

ZeltuNN

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, kartı daha yeni aldım bir overclock yapayım dedim ve sonra bir FurMark testi yapasım geldi. Testi yapınca normalde aldığım FPS'den 5-10 FPS daha az aldım. Sorunun ne olduğunu birisi bana açıklayabilir mi?

Son düzenleme:
FurMark FPS'ine takılmana gerek yok. VRAM saat hızına bağlı daha çok FPS veriyor. Örneğin düz 6600 ile 6600 XT arasında %50 fark oynatıyor FurMark sırf VRAM saat hızından ötürü, oyunlarda böyle bir fark tabii ki yok.
VRAM hızı AMD tarafında pek etkilemiyor gibi. Ben 2000 ve 2350 MHz arasında hiç fark göremedim 6600 XT'de. Ama 3060 ile deneyince 10 FPS'den fazla artış oluyor. Ayrıca FurMark'ın dediğin gibi oyun performansı ile pek alakası yok. Mesela 2070S ile 3060 Ti benze skorlar alıyorlar ama oyun performansında 3060 Ti fark atıyor.

Furmark FPS'ine takılmana gerek yok. VRAM saat hızına bağlı daha çok FPS veriyor. Örneğin düz 6600 ile 6600 XT arasında %50 fark oynatıyor Furmark sırf VRAM saat hızından ötürü, oyunlarda böyle bir fark tabii ki yok.
@kino hocam o zaman arttırayım mı gene overclock mu yapayım yoksa underclock yaparakmı kullanayım
Gayet iyi oyunlarda çökme yoksa.

Yok hocam çökmeyle hiç karşılaşmadım daha sıkıntı yok @KeyN_N

Yetiyor tabii ama çoğu kişinin overclock yaptığını görüyorum bu tür kartlarda daha da iyi performans alabilmek için bende dedim ben niye yapmim 😅

Tabii tercih meselesi. Ben kendi kartıma şu ayarları uygulamıştım test için ama düzenli olarak stok hızında kullanıyorum.

VRAM hızı AMD tarafında pek etkilemiyor gibi. Ben 2000 ve 2350 MHz arasında hiç fark göremedim 6600 XT'de. Ama 3060 ile deneyince 10 FPS'den fazla artış oluyor. Ayrıca FurMark'ın dediğin gibi oyun performansı ile pek alakası yok. Mesela 2070S ile 3060 Ti benze skorlar alıyorlar ama oyun performansında 3060 Ti fark atıyor.
Ben fark görüyorum, özellikle RTX açtığım için bayağı düşen fps yüzünden Metro Exodus'da Vram'ı 2200 MHZ yaptığım zaman 5-6 fps artış sağlamıştı.
Yetiyor tabii ama çoğu kişinin overclock yaptığını görüyorum bu tür kartlarda daha da iyi performans alabilmek için bende dedim ben niye yapmim 😅
Ben OC siz kullanıyorum Msi Gaming X modeli ile 2800 MHZ normal stok kullanım.

Tabii tercih meselesi. Ben kendi kartıma şu ayarları uygulamıştım test için ama düzenli olarak stok hızında kullanıyorum.

Ayar için sağolun hocam bu ayarıda bi deneyip dönüş yaparım @kino
Ben fark görüyorum, özellikle RTX açtığım için bayağı düşen FPS yüzünden Metro Exodus'da VRAM'ı 2200 MHz yaptığım zaman 5-6 FPS artış sağlamıştı.

Ben OC siz kullanıyorum MSI Gaming X modeli ile 2800 MHz normal stok kullanım.

MSI ve Red Devil en iyi iki marka herhalde RX 6600 XT serisinde. Yanlış aldık 😅

@kino denedim overclock ayarlarınızı ve sıkıntı olmadı yüksek FPS verdi galiba sıkıntımin Core frekansını 2500-2600'e çıkarmak değil de 700 de tutmak sağ olun hocam ayar için sorunu bulabildim sonunda :)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı