Çözüldü RX 6600 XT sistemde bir süre sonra stutter sorunları ve garip görüntüler meydana geliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
2
Yer
Adana
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600 (All Core 4.6 GHz @ 1.31V)
Ekran Kartı: PowerColor Red Devil RX 6700 XT 12 GB
RAM: Patriot Viper Steel 32GB DDR4-3200 CL16
Anakart: Gigabyte B550 Eagle ATX
Güç kaynağı: Cooler Master GX Bronze 750W
Kasa: Zoko Chiko ARGB
SSD: Kioxia Exceria Heatsink 1TB NVMe Gen4
HDD 1: Seagate 1TB 7200RPM SATA3 3.5"
HDD 2: Seagate 1TB 7200RPM SATA3 2.5"
İşlemci Soğutucu: Thermalright Assassin Spirit 120 Plus V2
Meslek
Öğrenci
Nasıl açıklasam bilemiyorum, en iyisi fotoğraf ekleyeyim. Normalde masaüstüm ve Technopat Sosyal ekranı bu şekildeyken:

Bir süre sonra bunun gibi garip renklere ve pikselli şekillere dönüşüyor:

Ayrıca ara sıra oyun oynarken falan birden görüntü gidiyor, karıncalı beyaz ekran geliyor ve birkaç saniye sonra düzeliyor. Artık bıktım bu sorundan. Güç kaynağım fazlasıyla yeterli ve sorunu yok, ısı değerleri gayet iyi ondan yana da bir sorun yok. DDU ile sürücüleri kaldırıp Adrenalin ve PRO sürümlerini denedim sonuç aynı. Ne yaptıysam çözemedim, var mıdır bir yolu? Yoksa tamir gerektirecek bir iş mi? En azından çözemesem bile sorunun kaynağını bulayım yeter.

Çözüm
Kablonuzda problem olmasın? Başka kablo takmayı ya da başka portlara takmayı denediniz mi?
Kablonuzda problem olmasın? Başka kablo takmayı ya da başka portlara takmayı denediniz mi?

Çözüm
Monitörümde sadece VGA çıkışı var, ekran kartımda tek bir HDMI girişi var. VGA-HDMI dönüştürücü ile kullanıyorum ve geçenlerde dönüştürücüyü yanlışlıkla kırdığım için bir tane daha almıştım, sen deyince farkettim bunu aldıktan sonra olmaya başladı bunlar sanırım. Yakın zamanda farklı bir dönüştürücü ile de denerim, teşekkür ederim önerin için.

Ancak şöyle de bir şey var ki kablodan olsa bile bilgisayarı yeniden başlatana kadar düzelmiyor, yeniden başlatıyorum düzeliyor.

Dönüştürücüden sonra olmaya başladıysa başka bir sebep görmüyorum. Yeniden başlatınca düzelmesinin donanımsal bir açıklaması vardır ama bilmiyorum maalesef :X.

Benzer bir sorunu bende yaşıyordum, eski monitörüm vga girişli olduğu için çevirici ile kullanmak zorunda kalıyordum hem direkt olarak bu sorun hemde monitör git gel yapmaya başlayınca yeni monitör alma zamanı geldiğini anlamıştım Alabilirseniz ne ala alamazsanız düzgün bir çevirici ile tekrar denemeye çalışın.

Yakın zamanda zaten artık şu VGA 60 Hz monitörden kurtulup eli yüzü düzgün bir monitöre geçmek istiyordum bahane oldu sanırım

Bu sorunu aynı şekilde VGA kullanırken bende yaşamıştım.

Aylar sonra eski konularıma bakarken gördüm bu konuyu, evet VGA dönüştürücüdenmiş sorun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…