RX 6600 XT sistemde FPS yüksek fakat görüntüde takılmalar oluyor

BlackeagLee

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar R5 5600X RX 6600 XT Acer VG271p 144Hz 1ms monitör kullanıyorum. Önceden böyle bir sorun yoktu. Sorunum şu oyunu 60 FPS oynuyorum herhangi bir Single Player oyun mesela 60 FPS'te akıcı olması gerek ya hani ya da 70'te oyun hiç akıcı olmuyor takılmalar oluyor görüntüde FreeSync'te açık bunu neden yapar? Her şeyim güncel ve DDU ile güncelledim GPU yazılımınıda ne yapmalıyım?

Monitörde FreeSync'in açık olduğuna emin olun. OSD ekranından kontrol edin lütfen. Radeon sürücüsü üzerinden de teyit etmeyi unutmayın. Radeon Settings > Display sekmesinden FreeSync'i kontrol edin ve etkin olduğundan emin olun. Oyun için ayrı bir profil oluşturup denemekte de fayda var. Oyun içindeki V-Sync ayarı açıksa kapatın ve tekrar deneyin.

Monitörde FreeSync'in açık olduğuna emin olun. OSD ekranından kontrol edin lütfen. Radeon sürücüsü üzerinden de teyit etmeyi unutmayın. Radeon settings > display sekmesinden FreeSync'i kontrol edin ve etkin olduğundan emin olun. Oyun için ayrı bir profil oluşturup denemekte de fayda var. Oyun içindeki V-Sync ayarı açıksa kapatın ve tekrar deneyin.

Monitördende Radeon ayarlarındada FreeSync açık OSD' ekranında açık görünüyor.

Oynadığınız oyunu tam olarak bilmiyorum ama lütfen V-Sync ayarlarınızı kontrol edin. FreeSync varken 60 FPS'te sabit kalması imkansız; bunu sabitlemek için bir ayar kullanmadan sabit kalmaz.

Nebula dostum amatör PC kullanıcısı değilim her şeyi kontrol ettim her şeyi denemeye çalışıyorum ve biliyorum V-Sync açtığımdada aynı kapattığımdada aynı. Regedit'te performans ayarları falan yapmıştım onunla mı alakalı bilmiyorum. Gerçi GPU priority ve gamedvr ayarı falan yapmıştım yanlış hatırlamıyorsam.

GPU priority ayarının FPS'e doğrudan etkisi olacağını düşünmüyorum sadece optimize etmek için yapılan bir ayar. GameDVR yüzünden olma ihtimali yüksek isterseniz Regedit üzerinden GameDVR'ı devre dışı bırakıp yeniden başlatın ve deneyin.
  1. Başlat menüsüne regedit yazın ve kayıt defterini başlatın.
  2. HKEY_CURRENT_USER\System\GameConfigStore konumuna gidin.
  3. GameDVR_Enabled girdisinin değerini 0 yapın.
  4. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\ konumuna gidin.
  5. Bu konum içinde GameDVR adında yeni bir anahtar oluşturun.
  6. Anahtar içinde AllowGameDVR adlı bir DWORD 32bit girdisi oluşturun ve değerini 0 olarak belirleyin.
  7. Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

GPU priority ayarının FPS'e doğrudan etkisi olacağını düşünmüyorum sadece optimize etmek için yapılan bir ayar. Gamedvr yüzünden olma ihtimali yüksek isterseniz Regedit üzerinden Gamedvr'ı devre dışı bırakıp yeniden başlatın ve deneyin.
  1. Başlat menüsüne Regedit yazın ve kayıt defterini başlatın.
  2. HKEY_CURRENT_USER\System\GameConfigStore konumuna gidin.
  3. Gamedvr_enabled girdisinin değerini 0 yapın.
  4. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\ konumuna gidin.
  5. Bu konum içinde gamedvr adında yeni bir anahtar oluşturun.
  6. Anahtar içinde allowgamedvr adlı bir dword 32 Bit girdisi oluşturun ve değerini 0 olarak belirleyin.
  7. Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Bende zaten gamedvr kapalı bunları yapmıştım daha önceden

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı