RX 6600XT sistemde sinyal gelmiyor

kadir öztekin07

Hectopat
Katılım
17 Temmuz 2019
Mesajlar
449
Çözümler
1
RX 6600XTLI bir sistem topladık MSI MAG B550M Mortar R7 5700X monitöre taktığımızda görüntü gelmiyor. Neden olabilir? PSU kablolarını yanlış takmış olabilir miyiz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
5700X için gereken BIOS sürümünü kontrol ettiniz mi?

Hiçbir BIOS güncellemesi yapmadık her şeyi baştan anlatayım biz sistemi kurduk 6600XT'yi takıyoruz fanları hiç dönmüyor kuzenimin 6700XT takıyoruz o da dönmüyor sonra benim ekran kartını onun anakarta taktık X570 AMD R9 5900X var çalıştı benim PSU'yu onun kasaya taktık ekran kartlarının ikisi de takılı değildi Power tuşuna basmadan kabloyu takar takmaz anakartı yandı duman çıktı anlam veremedik BIOS sürümü ile mi alakalı kabloları eksik mi taktık yoksa PSU mu sorunlu yardımcı olur musunuz şimdi B550 anakartı kendi kasasına takacak 5900X işlemciye 6700XT karta takıp deneyecek ve şöyle 6600XT ekran kartını benim anakarta takınca DP-HDMI sinyali bulunamadı dedi BIOS ile ilgili hiçbir şey yapmadık hiçbir ekran gelmedi BIOS ile mi alakalı.
 
Son düzenleme:
Hocam hiçbir BIOS güncellemesi yapmadık her şeyi baştan anlatayım biz benim sistemi kurduk 6600XT'yi takıyoruz fanları hiç dönmüyor kuzenimin 6700XT takıyoruz o da dönmüyor sonra benim ekran kartını onun anakarta taktık X570 AMD R9 5900X var çalıştı benim PSU'yu onun kasaya taktık ekran kartlarının ikisi de takılı değildi Power tuşuna basmadan kabloyu takar takmaz anakartı yandı duman çıktı anlam veremedik BIOS sürümü ile mi alakalı kabloları eksik mi taktık yoksa PSU mu sorunlu yardımcı olur musunuz şimdi anakartı aldı gitti kendi kasasına takacak 5900X işlemciye 6700XT karta takıp denecek ve şöyle bir bilgi vereyim benim ekran kartını benim anakarta takınca DP-HDMI sinyali bulunamadı dedi BIOS ile ilgili hiçbir şey yapmadık hiçbir ekran gelmedi BIOS ile mi alakalı.
BIOS güncelleyin diyecektim ama PSU duman çıkarmak vs. bu PSU'nun sorunlu olduğunu gösteriyor. Yoksa niye duman çıkarsın ki?
 
Sanmıyorum. Ancak anakartta bir sıkıntı var gibi.

Yani bence de anakart bir tık yandı gibi ayrıca ekran kartı slotları yakınındaydı işlemci vs de sorun yok ama ekran kartı slotları çalışmıyor X570 kartın B550M Mortar kartın da çalışmıyor ama yanma vs olmadı kabloları mı yanlış bağlıyoruz BIOS ile mi alakalı.
 
Yani bence de anakart bir tık yandı gibi ayrıca ekran kartı slotları yakınındaydı işlemci vs de sorun yok ama ekran kartı slotları çalışmıyor X570 kartın B550M Mortar kartın da çalışmıyor ama yanma vs olmadı kabloları mı yanlış bağlıyoruz BIOS ile mi alakalı.
BIOS ile alakalı olabilir Q-Flash ile güncelleme yapın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Geri
Yukarı