RX 6650 XT vs RTX 3060

Hocam VRAM optimizasyonu kötü olan oyunlar var ve hala devam etmekte. 8 GB'ı çok güvenilir bulmuyorum. Şu videoyu izleyin. Bu videoda 2K çözünürlükte RTX 3070'in madara olduğu oyunlar var. İlerde 1080p çözünürlükte yaşanacakların fragmanı sayılabilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kino nun attığı makaleyi okursanız eğer 4000 serisi ile 3000 serisi arasında devasa ötesi ön bellek L1 - L2 cache ve VRAM şeması olduğunu görürsünüz.

AMD bin 10 GB kullandığı oyunda Nvidia 8 kullanıyor. 3000 serisinde VRAM'e takılanlar oldu ama 3000 serisi için bile düzeltildi daha sonra bu sorun.

RTX 3070'de 12 GB yerine 8 GB VRAM olması da tuhaf bence
Hocam VRAM optimizasyonu kötü olan oyunlar var ve hala devam etmekte. 8 GB'ı çok güvenilir bulmuyorum. Şu videoyu izleyin. Bu videoda 2K çözünürlükte RTX 3070'in madara olduğu oyunlar var. İlerde 1080p çözünürlükte yaşanacakların fragmanı sayılabilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

RTX 3070 sanıyorum son yıllarda gelen en zayıf 70 serisi kart oldu bundan sebep. VRAM? Yok. Önbellek? Yok. Frame Gen? Yok.

RTX 4070 A'dan Z'ye RTX 3070'in sahip olmadığı her şeye sahip. 1070-2070-3070-4070 arasındaki jenerasyonlar farklara bakınca 3070 çok boş kalıyor. Bir benzeri 3080 ile 4080 için de geçerli.

Fazla VRAM tüketme durumu 6000 serisinde mevcut. 7000 serisi için geçerli değil.

Fazla VRAM tüketme durumu 6000 serisinde mevcut. 7000 serisi için geçerli değil.

6000 ile 7000i karşılaştırınca bu doğru olabilir. AMD VRAM konusunda kötü. Nvidia ile karşılaştırın. Ayrıca 3000 serisi de 6000 serisinden daha iyiydi. Nvidia her zaman önde. Babamın şirketi değil ama durum bu şekilde. AMD işlemciye verdiği önemi az da ekran kartına verse de biz de AMD ye şans versek.

Ayrıca tekrar söylüyorum. Kino'nın attığı makaleyi okuyun lütfen. İngilizceniz yoksa translaten çevirip okuyun 4-5 dk sürer maks.

Afterburner gibi uygulamar yüzde yüz doğru veremiyor VRAM i. VRAM kullanımını tam olarak bilmek imkansız.

Bakacağınız tek değer %1 FPS değerine bakacaksanız. %1 fps de her zaman nvidia daha iyi çünkü veri aktarım ve sıkıştırması daha iyi.

6000 ile 7000i karşılaştırınca bu doğru olabilir. AMD VRAM konusunda kötü. Nvidia ile karşılaştırın. Ayrıca 3000 serisi de 6000 serisinden daha iyiydi. Nvidia her zaman önde. Babamın şirketi değil ama durum bu şekilde. AMD işlemciye verdiği önemi az da ekran kartına verse de biz de AMD ye şans versek.
VRAM konusunda öyleydi ama verimlilik ve fiyat performans konusunda 6000 serisi 3000 serisinden daha iyiydi.

VRAM konusunda öyleydi ama verimlilik ve fiyat performans konusunda 6000 serisi 3000 serisinden daha iyiydi.
Mesela ben RTX 4070 alırken 7900 XT almam konusunda ısrar eden arkadaşlarım vardı. Şimdi 7900XT si olan arkadaş DLSS 3 ve FG karşısında ezilerek benden daha az FPS alıyor oyunlarda. Para varsa Nvidia. Düşük bütçede AMD, yeni nesik Nvidia alınamadığı zaman, bütçe varsa Nvidia. 4080 ile de 7800 XT karşılaştırması garip çünkü 4

Mesela ben RTX 4070 alırken 7900 XT almam konusunda ısrar eden arkadaşlarım vardı. Şimdi 7900XT si olan arkadaş DLSS 3 ve FG karşısında ezilerek benden daha az FPS alıyor oyunlarda. Para varsa Nvidia. Düşük bütçede AMD, yeni nesik Nvidia alınamadığı zaman, bütçe varsa Nvidia. 4080 ile de 7800 XT karşılaştırması garip çünkü 4
Şimdilik öyle ama AMD son sözünü söylemedi daha. FSR 3.0 dengeleri değiştirebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı