RX 6700 sistemde görüntü sorununun sebebi nedir?

Ozgur B

Decapat
Daha fazla  
Herkese selam. Birkaç ay önce aldığım hazır sistemde teknik sorunlar olmaya başladı. Önceleri bunu pek takmasam da şu an büyük bir problem haline geldi benim için. Oyun oynarken ya da bir şeyler izlerken veya bilgisayarım boştayken birdenbire görüntüm gidiyor. Klavye mouse hiçbir şey çalışmaz hale geliyor. Biraz araştırdım ama sonuç elde edemedim. İnternette WattMan diye bir hata gördüm belki o olabilir diye düşündüm ama emin değilim. Bilgisayarım yeni olmasına rağmen bunu yaşamak canımı sıkıyor. Bunu düzeltmek için ise kasayı çalışırken açtım ve ekran kartının fanlarının dönmediğini fark ettim. Ellime fanı birkaç defa çevirdikten sonra fan dönmeye başlıyor ve görüntü, mouse, klavye tekrar kullanılabilir bir hal alıyor, her şey normale dönüyor ama bunun sürekli olmasının nedeni nedendir bilmiyorum yardımcı olabilecek birileri var mı?

FSP Hyper 80+ Pro H3-650 650W Power Supply: 1
Lian Li lancool 205m mesh Black ARGB 2 fanlı ATX oyuncu kasası: 1
Adata Legend 750 500GB NVMe M.2 SSD okuma hızı 3500 MB/s / yazma hızı 3000 MB/s: 1
Sapphire Pulse Radeon RX 6700 11321-02-20G 160 bit GDDR6 10GB ekran kartı: 1
Adata Gammix D10 XPG Gammix (2x8) 16 GB 3200MHz DDR4 Black: 1
Gigabyte A520M-S2H AMD AM4 DDR4 Micro ATX anakart: 1
AMD Ryzen 5 5600 altı çekirdek 3.50 GHz işlemci: 1

Yukarıda belirttiğim parçalar var bilgisayarımda ve neyin yanlış olduğunu anlayamıyorum.

Ekran kartının sıcaklığını düzenli izleyin. Çok ısınıyorsa görüntü o yüzden gidiyordur. Fanda bir arıza olabilir.

Anladığım kadarıyla fanları elinizle döndürüp çalıştırdıktan sonra herhangi bir sorun yok. 1 saat Furmark testi falan yapmışsınız. Fan çalışmazken ısınıp da görüntü gidiyorsa, sorun fandadır. Yani ekran kartı ısınıyor ve görüntü gidiyor, sistem kilitleniyor.

Çözüm olarak ekran kartını garantiye veya hazır sistemi aldığınız yere yollayın derim. 😭

Anladığım kadarıyla fanları elinizle döndürüp çalıştırdıktan sonra herhangi bir sorun yok. 1 saat FurMark testi falan yapmışsınız. Fan çalışmazken ısınıp da görüntü gidiyorsa, sorun fandadır. Yani ekran kartı ısınıyor ve görüntü gidiyor, sistem kilitleniyor.

Çözüm olarak ekran kartını garantiye veya hazır sistemi aldığınız yere yollayın derim. 😭

WattMan olabilir mi peki sorun AMD GPU ve AMD CPU kullanımından dolayı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı