PC boşta beklerken veya internette dolanırken aniden 5-6 saniyelik veya hiç çözülmeyen donmalar yaşıyorum. Sıcaklık testleri yaptım CPU Max 65 dereceyi GPU ise Max 72 dereceyi gördü. OCCT de CPU+RAM hata testi yaptım hiçbir hata almadım. Windows 10 kullanıyordum format atıp 11'e geçtim düzelmedi ardından tekrar format ile Windows 10'a dönüş yaptım ve sorunu hala yaşıyorum.
Daha önce başıma buna benzer bir olay gelmişti. PC donduğu esnada oyun veya video'nun sesi gelmeye devam ediyor mu? Eğer cevap evet ise sorunu GPU'da araman gerekir. Kullandığın ekran kartı bende de var ve Sapphire saçma bir BIOS yazmasıyla ünlü olduğu için GPU üzerindeki bileşenler arıza çıkarabiliyor. Bu da genellikle dediğin gibi hatalara neden oluyor. Başka bir AMD (6800XT) kartımda bunu yaşamıştım malesef tuğla olmuştu.
Daha önce başıma buna benzer bir olay gelmişti. PC donduğu esnada oyun veya Video'nun sesi gelmeye devam ediyor mu? Eğer cevap evet ise sorunu GPU'da araman gerekir. Kullandığın ekran kartı bende de var ve Sapphire saçma bir BIOS yazmasıyla ünlü olduğu için GPU üzerindeki bileşenler arıza çıkarabiliyor. Bu da genellikle dediğin gibi hatalara neden oluyor. Başka bir AMD (6800 XT) kartımda bunu yaşamıştım maalesef tuğla olmuştu.
Evet Discord'da arkadaşlarımla konuşurken veya müzik dinlerken oluyor ve hiç seslerde problem çıkmıyor.
Yeni bir driver buldum ama WHQL sertifikası almamış optıonal sürüm olarak geçiyor. Sürümün çözülmüş sorunlarında şöyle yazıyor
-Oyun sırasında bazı AMD radeon™ grafik ürünlerinde, örneğin radeon™ RX 6000 serisi, Alt Tab tuşuna basarken ara sıra sistem veya uygulama çökmesi gözlemlenebilir.
Sizce bu sürümü yüklemek sonunu çözermi veya mantıklı mı?