RX 6700 vs RTX 3060

Hocam maalesef GameGaraj'dan ürün alamıyorum.

Anladım, 12400F yapip Sapphire olani alabilirsiniz.

@484169 Vatan Bilgisayar sart ise diger sistemler daha pahali. Aralarindan en iyisi o olur.

Hocam ne diyorsun sen? Ben bu yorumlarımı sallamıyorum tamam mı?
Gerek Facebook grupları olsun gerek yüz yüze konuştuğum bilgisayarcılar olsun gerek kanlı canlı şahit olduğum olaylar olsun veya YouTube karşılaştırma ya da kullanıcı yorumları olsun. Bu bilgilere dayanarak yorumlarımı yapıyorum. Kaldı ki ekran kartı konusunda AMD daha çok performans veriyor fakat getirdiği hata da bir hayli fazla. Zaten AMD ekran kartları Türk kullancılar için biçilmiş kaftan çünkü ucuz ve güçlü. Fakat Steam top 10 listesine bakarsan en çok kullanılan ekran kartları neredeyse Full NVIDIA serisi olduğunu görürsün ve 3060'ı çok fazla insan kullanıyor. Boş yere fanboyluk yapmaya gerek yok burası teknoloji formu ve en doğrusu neyse onu söylemek gerek.

Hocam ne diyorsun sen? Ben bu yorumlarımı sallamıyorum tamam mı?
Gerek Facebook grupları olsun gerek yüz yüze konuştuğum bilgisayarcılar olsun gerek kanlı canlı şahit olduğum olaylar olsun veya YouTube karşılaştırma ya da kullanıcı yorumları olsun. Bu bilgilere dayanarak yorumlarımı yapıyorum. Kaldı ki ekran kartı konusunda AMD daha çok performans veriyor fakat getirdiği hata da bir hayli fazla. Zaten AMD ekran kartları Türk kullancılar için biçilmiş kaftan çünkü ucuz ve güçlü. Fakat Steam top 10 listesine bakarsan en çok kullanılan ekran kartları neredeyse Full NVIDIA serisi olduğunu görürsün ve 3060'ı çok fazla insan kullanıyor. Boş yere fanboyluk yapmaya gerek yok burası teknoloji formu ve en doğrusu neyse onu söylemek gerek.
Ayrıca nerede yanlış bilgi vermişim ve neden uyarı alıyorum? Tam olaram nerem yanlış düzeltir misiniz o halde söyleyin bilgileneyim. Çünkü burası Teknoloji formu eğer yanlış bildiğim bir şey var ise düzeltmeniz lazım uyarı vermeniz değil. Ayrıca dediklerimin hepsi doğru bilgiler bana AMD fanboyu gibi geldiniz.
AMD ekran kartlarında watman hatası var ve her yeni gelen güncelleme ile neredeyse stabiltesi bozuluyor. Ryzen 5 5600 ise çok ısınan bir işlemci bunu kimse inkar edemez. Söylediklerimin neresi yanlış? Yanlış bilgi vermekten uyarı almışım bir de :D
Bir şeyin çok tercih edilmesi onu iyi yapmaz. R5 5600'de o kadar ısınan bir işlemci değil. Kule tipi bir soğutucu ile rahatça soğutulabiliyor. Kullanıcı yorumlarına ve tercih edilmesine bakarak ürün alınmaz. AMD fanboyu falan değilim. Fanboy olsaydım, RX 400, 500 ve 5000 serisindeki sorunları göz ardı ederdim. RX 6700, 3060 Ti ayarında bir kart ve 3060 Ti'dan daha fazla VRAM'e sahip. "Her güncelleme ile stabilite bozuluyor" demene sesli güldüm. Bilgi birikim olmadan yapılmış bir yorum. Ayrıca WattMan hatasının ne olduğunu bile bilmeden konuşuyorsun. WattMan, her zaman ekran kartında sorun olduğunu göstermez. Bilmediğiniz konularda emin olmadan konuşmayın. İnsanların vebaline girmeyin.

Hocam bütçeniz varsa Nvdia harici bulaşmayın derim. Amd ekran kartları fiyat performans oluyor ve daha çok FPS veriyor fakat yeni gelen güncellemer ile bozuluyorlar veya watman hatası veriyor. Ben oyunumu oynayacağım hiçbir hata ile uğraşmak istemiyorum diyorsanız Asus 3060 12 GB ekran kartını öneriririm. 8 GB VRAM olan modelini almayın 12GB olan iyidir.
Yeni güncellemeler ile sıkıntı çıkaran taraf şuan Nvidia. AMD güncelleme aldıkça daha da iyileşiyor.
Eğer sisteminde ki parçalar fason, kalitesiz şeyler değilse 6000 ve 7000 serisinde wattman yemek zor.
Asus fiyatına 3060ti ve 6700xt ler var, alınmaz.

Sonuç olarak ben her oyunu yüksek grafikler ile oynamak istiyorum, render ile işim de olmaz dersen AMD almalısın.

Hocam bütçeniz varsa Nvdia harici bulaşmayın derim. Amd ekran kartları fiyat performans oluyor ve daha çok FPS veriyor fakat yeni gelen güncellemer ile bozuluyorlar veya watman hatası veriyor. Ben oyunumu oynayacağım hiçbir hata ile uğraşmak istemiyorum diyorsanız Asus 3060 12 GB ekran kartını öneriririm. 8 GB VRAM olan modelini almayın 12GB olan iyidir.
Sen övüyor musun gömüyor musun? Paran bolsa NVIDIA al reisim. Adam burada sana hangisi daha iyidir diyor, sen diyorsun yok şöyle yok böyle. AMD'ye sapladın mı gömdün mü? Arkadaşım 3060'tan daha iyi performans verdiği kafi. Kurarsın Recommended WHQL sürücü o şekilde kullanırsın. Amacın ne?

Render işleri yapmayacaksan, oyun için 6700 hadi eyvallah.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı