Ahmet Enes Errdem
Hectopat
Daha fazla
- RAM
- XPG 3200Mhz
- SSD veya HDD modeli
- WD Blue 500GB M.2, SanDisk SSD P 480GB, KIOXIA 1TB
- Ekran kartı
- RX6700XT
- Anakart
- Asus B-450M-K II
- İşlemci
- Ryzen 5 5600X
Bilgisayarı 2023 yılının ocak ayında aldım. Windows 3 kere baştan kuruldu (Windows 11) driverları ise her zaman orijinal üreticilerden kurdum. Ama hiçbir şekilde DirectX tabanlı oyunlarda kekeleme sorunu yaşamadan oynayamadım. En iyi optimize edilmiş oyunlarda bile FPS aşırı dalgalı, dalgalı değilse de kekeleyerek oynandı (God of War, RDR2, evil West vb. oyunlarda ağırlıklı olarak kekeleme vardı)
Öncelikle basit çözümlerin hepsini denedim DDU ile driver silip internet kapalıyken kurma, overclock yapmak, undervolt yapmak, işlemci ve ekran kartını uygun sıcaklıklarda tutmak gibi. En iyi performansi Vulkan altyapısı ile aldım genel olarak DirectX oyunlarında yaşanıyor bu.
İşlemci en fazla 75, ekran kartı ise 69 derece görüyor işlemcide 0,075 voltluk bir undervolt var ama yokkende oyunlar kasıyordu.
-RAM'ler orijinal maksimum frekansında (3200MHz)
-Chipset driverları güncel StoreMI yüklü değil.
-TPM açık.
-BIOS güncel.
-Kasa temiz ve rahat hava alıyor.
-Kekelemeler aşırı sık yaşanıyor.
-Ekran kartının birçok sürümünü denedim bir şeyi değiştirmedi.
-Bazı oyunlarda sorun yaşanmadı (Forza 4, GTA 5 gibi)
Bu sorunu bilgisayarı aldığımdan beri sadece azaltabildim her zaman FPS dalgalıydı.
Öncelikle basit çözümlerin hepsini denedim DDU ile driver silip internet kapalıyken kurma, overclock yapmak, undervolt yapmak, işlemci ve ekran kartını uygun sıcaklıklarda tutmak gibi. En iyi performansi Vulkan altyapısı ile aldım genel olarak DirectX oyunlarında yaşanıyor bu.
İşlemci en fazla 75, ekran kartı ise 69 derece görüyor işlemcide 0,075 voltluk bir undervolt var ama yokkende oyunlar kasıyordu.
-RAM'ler orijinal maksimum frekansında (3200MHz)
-Chipset driverları güncel StoreMI yüklü değil.
-TPM açık.
-BIOS güncel.
-Kasa temiz ve rahat hava alıyor.
-Kekelemeler aşırı sık yaşanıyor.
-Ekran kartının birçok sürümünü denedim bir şeyi değiştirmedi.
-Bazı oyunlarda sorun yaşanmadı (Forza 4, GTA 5 gibi)
Bu sorunu bilgisayarı aldığımdan beri sadece azaltabildim her zaman FPS dalgalıydı.