RX 6700 XT GPU aşırı dalgalı FPS veriyor

Daha fazla  
RAM
XPG 3200Mhz
SSD veya HDD modeli
WD Blue 500GB M.2, SanDisk SSD P 480GB, KIOXIA 1TB
Ekran kartı
RX6700XT
Anakart
Asus B-450M-K II
İşlemci
Ryzen 5 5600X
Bilgisayarı 2023 yılının ocak ayında aldım. Windows 3 kere baştan kuruldu (Windows 11) driverları ise her zaman orijinal üreticilerden kurdum. Ama hiçbir şekilde DirectX tabanlı oyunlarda kekeleme sorunu yaşamadan oynayamadım. En iyi optimize edilmiş oyunlarda bile FPS aşırı dalgalı, dalgalı değilse de kekeleyerek oynandı (God of War, RDR2, evil West vb. oyunlarda ağırlıklı olarak kekeleme vardı)
Öncelikle basit çözümlerin hepsini denedim DDU ile driver silip internet kapalıyken kurma, overclock yapmak, undervolt yapmak, işlemci ve ekran kartını uygun sıcaklıklarda tutmak gibi. En iyi performansi Vulkan altyapısı ile aldım genel olarak DirectX oyunlarında yaşanıyor bu.
İşlemci en fazla 75, ekran kartı ise 69 derece görüyor işlemcide 0,075 voltluk bir undervolt var ama yokkende oyunlar kasıyordu.

-RAM'ler orijinal maksimum frekansında (3200MHz)
-Chipset driverları güncel StoreMI yüklü değil.
-TPM açık.
-BIOS güncel.
-Kasa temiz ve rahat hava alıyor.
-Kekelemeler aşırı sık yaşanıyor.
-Ekran kartının birçok sürümünü denedim bir şeyi değiştirmedi.
-Bazı oyunlarda sorun yaşanmadı (Forza 4, GTA 5 gibi)

Bu sorunu bilgisayarı aldığımdan beri sadece azaltabildim her zaman FPS dalgalıydı.

Bilgisayarı 2023 yılının ocak ayında aldım. Windows 3 kere baştan kuruldu (Windows 11) driverları ise her zaman orijinal üreticilerden kurdum. Ama hiçbir şekilde DirectX tabanlı oyunlarda kekeleme sorunu yaşamadan oynayamadım. En iyi optimize edilmiş oyunlarda bile FPS aşırı dalgalı, dalgalı değilse de kekeleyerek oynandı (God of War, RDR2, evil West vb. oyunlarda ağırlıklı olarak kekeleme vardı)
Öncelikle basit çözümlerin hepsini denedim DDU ile driver silip internet kapalıyken kurma, overclock yapmak, undervolt yapmak, işlemci ve ekran kartını uygun sıcaklıklarda tutmak gibi. En iyi performansi Vulkan altyapısı ile aldım genel olarak DirectX oyunlarında yaşanıyor bu.
İşlemci en fazla 75, ekran kartı ise 69 derece görüyor işlemcide 0,075 voltluk bir undervolt var ama yokkende oyunlar kasıyordu.

-RAM'ler orijinal maksimum frekansında (3200MHz)
-Chipset driverları güncel StoreMI yüklü değil.
-TPM açık.
-BIOS güncel.
-Kasa temiz ve rahat hava alıyor.
-Kekelemeler aşırı sık yaşanıyor.
-Ekran kartının birçok sürümünü denedim bir şeyi değiştirmedi.
-Bazı oyunlarda sorun yaşanmadı (Forza 4, GTA 5 gibi)

Bu sorunu bilgisayarı aldığımdan beri sadece azaltabildim her zaman FPS dalgalıydı.
Hangi oyunlarda oluyor bu sorun? Bence karttan kaynaklı değil

Hocam nerede DirectX 12 orada kekeleme TLOU, evil West, God of War, RDR2 mesela oyun performans testi yapanlar bu tür oyunlarsa kekeleme yaşamadan testini yapıyor ben oynarken o kadar akıcı gitmiyorlar.
Hepsi orjinal mi? Herhangi crack uygulama/program vb. Var mı? Yada onun gibi birşeyler?

Orijinal Steam veya Epic Games'ten alındı korsan program olarak Windows orijinal, virus programı Microsoft Defender onun dışı arkada çalışan bir şey yok zaten.
Garip. Bu kekeleme dediğiniz durumda doğru anladıysam anormal fps dalgalanmaları. Valla bilmiyorum hocam aklımada birşey gelmiyor. Ama belki oyunların optimize özürlülüğünden de kaynaklı olabilir buda çok kritik bir nokta.

Garip. Bu kekeleme dediğiniz durumda doğru anladıysam anormal FPS dalgalanmaları. Vallahi bilmiyorum hocam aklımada bir şey gelmiyor. Ama belki oyunların optimize özürlülüğünden de kaynaklı olabilir bu da çok kritik bir nokta.

Yani hocam FPS 8-9 oluyor birden git gelli şekilde bir türlü çözemedim yıllardır.

Değişiyor misal 60-70 FPS alıyorsam birden 1-10 arası bir FPS değerine düşüyor saliselik bir şekilde bir süre sonra aşırı rahatsız ediyor.
Hocam one öyle, feci. Başka bilgisi olanlar varsa umarım yazarlar. Vakit buldukça konuyu öne çıkarın, başka buna benzer konular var mı diye forumda veya googlede technopat forum için aratın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı