RX 6700 XT ile dalgalanma ve pikselleşme oluyor

SquaT

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni sistem topladım. Bütün sürücüleri kaç kere yüklememe rağmen aynı sorunları yaşıyorum. Sorunlarım ekranım pikselleşiyor oyunlarda en yükseğe çekmeme rağmen bulanık gösteriyor. Adrenalini kaç kere sildim yükledim ekranım dalgalanıyor. Çözüm önerisinde bulunabilir misiniz? Ne yapmam gerekiyor? Bıktım artık.
Adrenalinde her şey kapalı.
Sistemim:

Ekran kartı: RX 6700 XT.
İşlemci: R5600.
Anakart: ASRock B450M HDVR.
RAM: Apacer 2X8.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar yeni sistem topladım. Bütün sürücüleri kaç kere yüklememe rağmen aynı sorunları yaşıyorum. Sorunlarım ekranım pikselleşiyor oyunlarda en yükseğe çekmeme rağmen bulanık gösteriyor. Adrenalini kaç kere sildim yükledim ekranım dalgalanıyor. Çözüm önerisinde bulunabilir misiniz? Ne yapmam gerekiyor? Bıktım artık.
Adrenalinde her şey kapalı.
Sistemim:

Ekran kartı: RX 6700 XT.
İşlemci: R5600.
Anakart: ASRock B450M HDVR.
RAM: Apacer 2X8.
Masaüstünde gezerken de sorun yaşıyor musun? Yoksa sadece oyunlarda olan bir sorun mu?

Masaüstünde gezerken de sorun yaşıyor musun? Yoksa sadece oyunlarda olan bir sorun mu?

Bazen oluyor ama dalgalanma masaüstünde oda idaretlilk monitör ve dönüştürücü olduğundan tahminim oyunlarda genellikle.

Eğer sadece oyunlardaysa FSR ayarından dolayı olabilir mi oyunlarda düzgün çalışmıyor bazen.

Olabilir FSR kapatıp deneyeyim gerçi oynadığım oyun grafik oyunu değil oyundan olabilirde.

Geç cevap yazdığım için herkesten özür dilerim daha yeni geldim okuldan şimdi adrenalini kaldırdım sadece driver yükledim CS2 de indi onda test edeceğim.

Arkadaşlar şimdi denedim biraz driver sadece adrenalinsiz kalite iyi gibi belki o oyun kalitesi öyledir ağaçlar hafif bulanıktı full olmasına rağmen neyse CS 2 de full her şey ayarlarda oyun kendi göstergesi ile 200 FPS alıyorum (ortalama) pikselleşme bulanıklık yok gibi ama lobide vs başlarken maç dalgalanma oluyor monitörüm idarelik monitör 1600x900 VGA HDMI çevirici ile görüntü alıyorum.

Ana ekrandayken 100/1 falan dalgalanma oluyor oyunlarda menüdeyken başlarken falan oluyor biraz dalgalanma bunlar için test var mı?

Bazen oluyor ama dalgalanma masaüstünde oda idaretlilk monitör ve dönüştürücü olduğundan tahminim oyunlarda genellikle.

Olabilir FSR kapatıp deneyeyim gerçi oynadığım oyun grafik oyunu değil oyundan olabilirde.

Geç cevap yazdığım için herkesten özür dilerim daha yeni geldim okuldan şimdi adrenalini kaldırdım sadece driver yükledim CS2 de indi onda test edeceğim.

Arkadaşlar şimdi denedim biraz driver sadece adrenalinsiz kalite iyi gibi belki o oyun kalitesi öyledir ağaçlar hafif bulanıktı full olmasına rağmen neyse CS 2 de full her şey ayarlarda oyun kendi göstergesi ile 200 FPS alıyorum (ortalama) pikselleşme bulanıklık yok gibi ama lobide vs başlarken maç dalgalanma oluyor monitörüm idarelik monitör 1600x900 VGA HDMI çevirici ile görüntü alıyorum.

Ana ekrandayken 100/1 falan dalgalanma oluyor oyunlarda menüdeyken başlarken falan oluyor biraz dalgalanma bunlar için test var mı?
Kablo veya dönüştürücü bağlantısında bir sorun olabilir. Driverlarını ekran kartına uygun ve orjinal şekilde kurdun değil mi?

Kablo veya dönüştürücü bağlantısında bir sorun olabilir. Driverlarını ekran kartına uygun ve orijinal şekilde kurdun değil mi?

Driver son sürüm sadece driver kurdum adrenalin kurunca sıkıntı çıkıyordu şu an pikselleşme ile ilgili sıkıntım yok dalgalanma CS2 de yaşıyorum ekran kartından olacağını sanmıyorum dün 2.el aldım ama daha 3 ay garantisi var ve monitör eski yani idaretlik olduğundan ama CS2 V-Sync açınca dalgalanma gitti öneriniz var mı?

Dalgalanmadan kastınız ekran yırtılması mı? Görüntüde yatay bir kesik varmış gibi görünür. Üst taraf farklı bir kareyi, alt taraf farklı bir kareyi gösterir ve dolayısıyla görüntü yırtılması gerçekleşir.

Dalgalanmadan kastınız ekran yırtılması mı? Görüntüde yatay bir kesik varmış gibi görünür. Üst taraf farklı bir kareyi, alt taraf farklı bir kareyi gösterir ve dolayısıyla görüntü yırtılması gerçekleşir.

Hayır nasıl diyeyim menüdeyken veya böyle koyu yerde belli oluyor oyundayken değil menüdeyken böyle sanki üstten aşağı yatay şekilde sallanıyor çok az dikkatli bakılınca belli oluyor.

Bana daha çok bağlantı kaynaklı bir sorun gibi gözüktü. Dediğim gibi kablo ve dönüştürücüyü tamamen sökün, tekrardan monteleyip kasayla monitör bağlantısını yapın. İmkan varsa farklı bir kablo ve dönüştürücü deneyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı