RX 6700 XT mi RTX 3070 mi?

RX 6700 XT. O kadar para verip de 8 GB ekran kartı alınmaz. Benim içimde bir sevdadır Red Devil RX 6700 XT...

Ekran kartının asıl performansını bellek etkilemez. Bellek yetmediği yerde sorun çıkartır. Testlerde bariz 3070 daha iyi performans verirken gelip 6700XT daha iyi çünkü 12 GB VRAM var demen komik. Çöp FSR 3.1 ve RT performansından bahsetmiyorum bile. Sizin mantığınıza göre 3070 yerine 3060 alsın 12 GB ne de olsa. Ezber ezber işler yapıyorsunuz. AMD kartlar çok daha fazla VRAM kullanıyor. Kendim kullandığımdan ve testlerinede baktığımdan biliyorum. Her iki markadanda kart kullandım. Aktif olarak da 4070 Ti Super kullanıyorum. 7600XT de sizin için 3070 Ti'den iyidir çünkü 16 GB VRAM vs 8 GB VRAM. 3070 Ti ise 4060 Ti ile 4070 arasında performans sunuyor. 7600XT ise 4060 ile denk. Yine 8 GB kart.

İyi sosyaller. İşlemci olarak Ryzen 5 5600 kullanıyorum. Bu ay içerisin de GTX 1060'dan kurtulmayı planlıyorum. İlk başlar da RTX 3070 almak istiyordum çünkü daha önce hiç RTX kartım olmamıştı hevesim o yöndeydi her zaman. Fakat istediğim bütçe de bulamadım bulsam bile içimde ki kurtlar gitmiyor nadir geliyor o fiyatlara bazıları da kart tamir görmüş olsa bile yazmıyorlar o yüzden alt fiyata koyuyorlar yani içimde kendi kendimle hep bunları tartışıyorum. RX 6700 XT ise tam istediğim bütçeler de geziniyor 8500 TL bu arada bütçem. Yani rahatlıkla bazı markalarını o fiyatlara bulabiliyorum. Araştırdığım kadarıyla 6700 XT, 3070'ten saf güç olarak önde tabii bunun kesin bir sonucunun olmadığını biliyorum bir yer de RX bir yerde RTX öne geçiyor. Sizlerin önerisi nedir? Ne almamı önerirsiniz?

Not: Daha önce hiç AMD ekran kartı kullanmadım çoğu kişi driver hatası mıdır nedir öyle bir şeyler oluyormuş o konuda da detaylı bir açıklama yapar iseniz çok mutlu olurum şimdiden zaman ayırıp yazan arkadaşlara teşekkür ederim.
Bütçe: 8500.

3070 daha mantıklı.

RTX 3070 DLSS 4 mü destekliyor hocam? Baktığım kadarıyla desteklemiyor diyorlardı.

DLSS 4 tek bir ayaktan oluşmuyor. Ray reconstruction, DLSS, DLAA, Frame Gen ve multi Frame Gen teknolojilerinden oluşuyor. Fg ve MFG hariç hepsi var 3070'te. Hem de son sürüm. NVIDIA App ile DLSS sürümünü 4'e yükseltebilirsin oyunlarda. FSR ise 3.1 ile sınırlı. DLSS 2.5'ten bile kötü gözüküyor.

Ayrıca her DLSS sürümü yükseldiğinde ray reconstruction, DLSS ve DLAA teknolojileride gelişiyor. Yerinde saymıyor. İsterseniz testlere bakıp görüntü kalitesi farkını görebilirsiniz. Ben kendim test ettim bariz bir görüntü kalitesi farkı var hepsinde. Ghosting sorunu DLSS kalite modunda yok denecek kadar az hale geldi. Bozulmalar minimum düzeyde. DLAA ise cam gibi yapıyor oyunu. RDR2, Hogwarts Legacy ve Marvel Spider-Man gibi TAA'sı bozuk oyunlarda çok iyi oluyor.

DLSS 4 tek bir ayaktan oluşmuyor. Ray reconstruction, DLSS, DLAA, Frame Gen ve multi Frame Gen teknolojilerinden oluşuyor. Fg ve MFG hariç hepsi var 3070'te. Hem de son sürüm. NVIDIA App ile DLSS sürümünü 4'e yükseltebilirsin oyunlarda. FSR ise 3.1 ile sınırlı. DLSS 2.5'ten bile kötü gözüküyor.
Anladım hocam. Sanırım ilk RX 6700 XT alacağım ardından biraz daha birikim yapıp RX'i satıp RTX'e geçerim. O Nvidia App muhabettini bilmiyordum teşekkür ederim. Ek olarak VRAM benim için pek önemli değil aman aman oyun oynayan birisi değilim. :D

Saf güç olarak RTX 3070 ezer geçer. 6700 XT 3070'den güçlü değil. Ama VRAM avantajı var. Ama karar senin.
Ekran görüntüsü 2025-05-07 161217.png

Ekran kartının asıl performansını bellek etkilemez. Bellek yetmediği yerde sorun çıkartır. Testlerde bariz 3070 daha iyi performans verirken gelip 6700XT daha iyi çünkü 12 GB VRAM var demen komik. Çöp FSR 3.1 ve RT performansından bahsetmiyorum bile. Sizin mantığınıza göre 3070 yerine 3060 alsın 12 GB ne de olsa. Ezber ezber işler yapıyorsunuz. AMD kartlar çok daha fazla VRAM kullanıyor. Kendim kullandığımdan ve testlerinede baktığımdan biliyorum. Her iki markadanda kart kullandım. Aktif olarak da 4070 Ti Super kullanıyorum. 7600XT de sizin için 3070 Ti'den iyidir çünkü 16 GB VRAM vs 8 GB VRAM. 3070 Ti ise 4060 Ti ile 4070 arasında performans sunuyor. 7600XT ise 4060 ile denk. Yine 8 GB kart.
Ham performans konusunda şunu belirtiyim.
Kanaldan kanala, videodan video'ya hatta sahneye kadar hep bir değişiklik var. 1 video'da RX 6700XT RDR2'de 20FPS fazla veriyor, diğerinde 1 FPS, diğerinde 10, diğerinde ise 5FPS.
Art niyetli düşünmezsek sürücüler veya oyunların özel optimizasyon farkları ile bu tarz farklar oluşuyor gibi duruyor ama genele bakıldığı zaman çok benzer performans veren kartlar.
VRAM kaynaklı RTX 3070, FPS'inden hiç ödün vermiyor ama milimlik droplar yaşatıyor, Framerate kısmından gördüğüm kadarıyla.

İyi sosyaller. İşlemci olarak Ryzen 5 5600 kullanıyorum. Bu ay içerisin de GTX 1060'dan kurtulmayı planlıyorum. İlk başlar da RTX 3070 almak istiyordum çünkü daha önce hiç RTX kartım olmamıştı hevesim o yöndeydi her zaman. Fakat istediğim bütçe de bulamadım bulsam bile içimde ki kurtlar gitmiyor nadir geliyor o fiyatlara bazıları da kart tamir görmüş olsa bile yazmıyorlar o yüzden alt fiyata koyuyorlar yani içimde kendi kendimle hep bunları tartışıyorum. RX 6700 XT ise tam istediğim bütçeler de geziniyor 8500 TL bu arada bütçem. Yani rahatlıkla bazı markalarını o fiyatlara bulabiliyorum. Araştırdığım kadarıyla 6700 XT, 3070'ten saf güç olarak önde tabii bunun kesin bir sonucunun olmadığını biliyorum bir yer de RX bir yerde RTX öne geçiyor. Sizlerin önerisi nedir? Ne almamı önerirsiniz?

Not: Daha önce hiç AMD ekran kartı kullanmadım çoğu kişi driver hatası mıdır nedir öyle bir şeyler oluyormuş o konuda da detaylı bir açıklama yapar iseniz çok mutlu olurum şimdiden zaman ayırıp yazan arkadaşlara teşekkür ederim.
Bütçe: 8500.

X kartı y kartına göre a oyununda 5 FPS fazla alıyor inanılmaz omg yazmak yerine şunu demek istiyorum. Günümüz oyunlarını bu iki kartta çok rahat açacaktır eminim. Önemli olan günümüzde olmayan ileride çıkacak oyunlarda, ki bu iki kartında saf güc dedikleri sallamasyon tabirle söyleyeyim zortlayacağı gayet açık. Ancak burada yazılımsal destek olaya dahil oluyor, RTX'de sadece yazılımsal değil DLSS için donanımsal destekte var. RX karta bakarsak kendisinde sadece artık AMD'nin bile yüz cevirdiği sadece yazılımsal bir destek var. Hangisinin geleceği olduğunu gayet anlaşılır.

Örneğin şu an 5000 serisi incelemelerinde Cyberpunk 2077 oyununda 4K'da en çok zorlayacak şekilde 5-10 FPS alırken DLSS + 4X açınca FPS 100'lere çıkıyor. DLSS 5 bu karta gelir mi bilmem ama gelme ihtimali var gibi duruyor. İnanılmaz bir şey. Bazı 5 IQ arkadaşlar geçikme yapar diyecektir elbet lakin bunun içinde çözüm üretmeye çalışıyorlar ve böyle bir oyunu millet 60 hzde PS'den oynarken cidden 40-50 ms geçikmeyi mi kafaya takıyorsunuz haha demek isterim.

VRAM olayına gelirsek, NVIDIA DLSS 4'te yaptığı VRAM kullanımı azaltımına devam ederse 8 GB'nin bu kart için yeterli olabileceği düşünebilir.

Özetle ben olsam RTX kartı alırdım lakin bahsettiğin gibi temiz olmasına dikkat et iki üç bin fazla verip düzgün bir şey al, sonra pişman etmesin.

Son düzenleme:
Saf güç olarak RTX 3070 ezer geçer. 6700 XT 3070'den güçlü değil. Ama VRAM avantajı var. Ama karar senin. Eki Görüntüle 2485960

AMD fanboyları 6700XT'yi kral ilan etmiş. AMD'yi severim kullanıcı dostudur şu an alacak olsam 9000 serisinden bir kart alırdım. Gayet de memnun ayrıldım. Bazı dezavantajlarından ötürü NVIDIA tarafına geçmem gerekti. Fanboyluğu kenara bırakırsak (sizin için söylemiyorum) kas gücü, RT performansı ve DLSS'ten ötürü RTX 3070 daha mantıklı. 6700XT FSR güncellemesi almayacak. Ölü kartı itelemeye çalışıyorlar. Kaldı ki günümüz oyunları RT zorunlu çıkmaya başladı. Örneğin AC Shadows ve indiana jones. Bu böyle artmaya devam edecek. Azıcık mantıklı düşünen ölü bir karta yatırım yapmaz.

Saf güç olarak RTX 3070 ezer geçer. 6700 XT 3070'den güçlü değil. Ama VRAM avantajı var. Ama karar senin. Eki Görüntüle 2485960
Sitenin verdiği değerler direk oyun performansları olarak baz alınması biraz hata olur. Oyun konusunda özellikle yakın seviye kartlar olduğu zaman hatalar olabiliyor.
RX 5600XT'nin RTX 2060'tan düşük gözükmesi gibi, hatta RX 6600'ün 2060S'ten düşük gözükmesi kesinlikle oyun konusunda yanlış ama arada %3 bir rakam girmişler.

Anladım hocam. Sanırım ilk RX 6700 XT alacağım ardından biraz daha birikim yapıp RX'i satıp RTX'e geçerim. O Nvidia App muhabettini bilmiyordum teşekkür ederim. Ek olarak VRAM benim için pek önemli değil aman aman oyun oynayan birisi değilim. :D

Mantıklı bir yol, kısa süreli olacaksa ilk olarak güvenli bir kart kullanmanız ön planda.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı